GÜNDEM - 19 Mart 2026 Perşembe 11:04

Köyceğiz’de diş kirası geleneği sürüyor

A
A
A
Köyceğiz’de diş kirası geleneği sürüyor

Muğla’nın Köyceğiz İlçe Müftülüğü "18 Mart Çanakkale Zaferinin 111.yıl dönümünde, Ramazan’ın son günlerinde üniversite ve lise öğrencilerine iftar İyilik Sofrası kurup beşinci diş kirasını dağıttı.



Köyceğiz Müftülüğü Gençlik Koordinatörleri Vaiz Rauf Evleksiz ile Vaiz Emine Okulu, Aile Dini Rehberlik Bürosu Vaizi Belkıs Ulusan ve Din Hizmetleri Uzmanı İbrahim Bölükbaşının koordine ve öncülüğünde, Türkiye Diyanet Vakfı Köyceğiz Şubesi ile birlikte organize edilen Üniversite ve Lise öğrencilerine yönelik beşinci diş kirası iftar iyilik sofrası düzenlendi. İftarın öğrencilerle birlikte açılması, yemek duası ve yapılan konuşmalardan sonra beşinci diş kirası Müftü Karagöz ve Koordinatörler ve üyeler tarafından tek tek öğrencilere takdim edildi. Değişik Üniversite ve Liselerden yaklaşık kırk öğrenciyle birlikte iftarın açıldığı programa İlçe Müftüsü Ahmet Karagöz, Gençlik Koordinatör ve Üyeleri, ADRB Koordinatör ve üyeleri ile öğrenciler katıldı.



Köyceğiz’de diş kirası geleneği sürüyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep Büyükşehir’in Ramazan sofrası bu kez İslahiye’de kuruldu Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında İslahiye’de kapsamlı bir organizasyon ve iftar programı gerçekleştirildi. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin Ramazan ayının manevi atmosferini yaşatmak amacıyla şehir merkezi ve ilçelerde düzenlediği etkinlikler kapsamında gerçekleştirilen program, İslahiye ilçesinde yoğun katılımla yapıldı. Programa Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de katılarak vatandaşlarla bir araya geldi. İslahiye Kapalı Spor Salonu’nda, İslahiye Kaymakamlığı ve İslahiye Müftülüğü’nün organizasyonunda; Gaziantep Valiliği ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle gerçekleştirilen programda semazen gösterileri sahnelendi, ilahiler hep bir ağızdan seslendirildi. Programın devamında düzenlenen çekilişle çocuklara çeşitli hediyeler takdim edildi. Başkan Fatma Şahin, program kapsamında İslahiyeli vatandaşlarla birlikte iftar yaptı. Yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı iftar programında birlik ve beraberlik içerisinde dualar edildi. Başkan Şahin, burada yaptığı konuşmada 6 Şubat depremlerinin ardından ağır hasar alan İslahiye’nin hızla toparlandığını ve güçlenerek yoluna devam ettiğini vurguladı. Programın devamında Başkan Şahin, "Yeni Bir İslahiye" başlıklı söyleşi programında vatandaşlarla buluştu. Aile ve Sosyal Hizmetler İlçe Müdürlüğü Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen söyleşide Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin İslahiye’de hayata geçirdiği altyapı, üstyapı ve sulama projeleri hakkında kapsamlı bilgiler paylaşıldı. Şahin, konuşmasında İslahiye’nin geleceğine dair güçlü bir vizyon ortaya koyarak ilçenin potansiyelinin yüksek olduğunu ve önünün açık olduğunu ifade etti. İslahiye Master Planı kapsamında yürütülen ve planlanan projeleri detaylarıyla anlatan Şahin, programın sonunda katılımcıların sorularını yanıtladı.
Şanlıurfa Canpolat vatandaşlarla buluştu Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, Devteyşti Mahallesi Açıksu Caddesi’nde esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelerek talep ve önerilerini dinledi. Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, Devteyşti Mahallesi Açıksu Caddesi’nde esnaf ve vatandaşları ziyaret etti. Cadde üzerindeki iş yerlerini tek tek gezen Canpolat ve beraberindeki heyet, esnafa hayırlı işler temennisinde bulunarak taleplerini dinledi. Ziyaret sırasında vatandaşlarla da sohbet eden Canpolat, iletilen sorun ve taleplerin çözümü için ilgili birimlere gerekli talimatları verdi. Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, "Bugün Ramazan, bayram arefesindeyiz. Her zaman olduğu gibi sahada milletimizin yanında olmaya devam ediyoruz. Bugün de Açıksu Caddesindeydik. Ramazan atmosferini beraber yaşamak onlarla hemhal olmak istek ve taleplerini yerinde dinlemek anında talimat vermek ve aynı zamanda da çözmek adına yine AK Parti Belediyeciliği olarak üstlenmiş olduğumuz misyon ve vizyon gereği bizler elimizden geldiği kadarıyla onların dilinde, yüreğinde, gönlünde dualara dönüşmek üzere faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Evet, şimdiden milletimizin Ramazan-ı Şerif’ini tebrik ediyorum" dedi. Esnaf ve vatandaş ziyaretlerinin ardından Canpolat ve beraberindekiler "İftara 5 Kala" programına katıldı. Program kapsamında vatandaşlara iftarlık ikramında bulunan heyet, Ramazan ayının bereketini vatandaşlarla paylaştı. Programın devamında Canpolat ve beraberindeki heyet, Aslan ailesine misafir olarak iftarlarını birlikte yaptı.