ASAYİŞ - 17 Temmuz 2025 Perşembe 19:56

Leros Adası’nda fenalaşan gazeteci Hasan Cemal deniz ambulansıyla Bodrum’a getirildi

A
A
A

Yunanistan’ın Leros Adası’nda fenalaşan usta gazeteci Hasan Cemal, sağlık ekiplerinin müdahalesinin ardından deniz ambulansıyla Bodrum’a sevk edildi. Gazeteci Bodrum’daki özel bir hastanede tedavi altına alınırken, marinade görevli özel güvenlik görevlileri gazetecilerin bulunduğu bota çarparak görüntü alınmasını engellemeye çalıştı.

Olay, dün akşam saatlerinde meydana geldi. Tatil için Leros Adası’nda bulunan gazeteci Hasan Cemal’in rahatsızlanması üzerine adadaki hastaneye kaldırıldığı öğrenildi. Yapılan ilk müdahalenin ardından Cemal’in Türkiye’ye nakline karar verildi. Bodrum Deniz Kurtarma Derneği’ne ait deniz ambulansıyla adadan alınan Cemal, gece saatlerinde Milta Marina’ya getirildi. Bilincinin açık olduğu bildirilen Cemal, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesi sonrası ambulansla özel bir hastaneye götürüldü.

Leros Adası’nda fenalaşan gazeteci Hasan Cemal deniz ambulansıyla Bodrum’a getirildi

Gazetecilere müdahale gerginliği

Öte yandan, Hasan Cemal Bodrum’a getirildiği sırada haber takibi yapan basın mensuplarına Milta Marina’nın özel güvenlik görevlileri tarafından müdahale edildi. Güvenlik görevlileri, denizden görüntü almaya çalışan gazetecilerin bota yaklaşmasını engelledi. Görüntü alınmasını istemeyen güvenlik, gazetecilerin bulunduğu bota çarptı. Görevliler ayrıca sözlü ve fiziki müdahalede bulunarak çekim yapılmasına izin vermezken, olay basın mensuplarının tepkisine yol açtı.

Leros Adası’nda fenalaşan gazeteci Hasan Cemal deniz ambulansıyla Bodrum’a getirildi

Eren Ayhan - Hamdi Yörür

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Edirne 500 Büyükçekmeceli kadın Edirne’de iftar sofrasında buluştu Büyükçekmece Belediyesi tarafından düzenlenen "Edirne Ramazan Gezisi" kapsamında Edirne’yi ziyaret eden yaklaşık 500 kadın, tarihi gezi programının ardından iftar sofrasında bir araya geldi. Bu yıl 41’incisi gerçekleştirilen geleneksel gezi programı kapsamında Büyükçekmeceli kadınlar Serhat Şehri Edirne’yi ziyaret etti. Gün boyunca Selimiye Camii başta olmak üzere kentin tarihi mekanlarını, ibadethanelerini ve müzelerini gezen kadınlar, programın sonunda iftar sofrasında buluştu. "Köprüleri taştan iki kent buluşması" olarak anılan Edirne ve Büyükçekmece arasında yıllardır sürdürülen geleneksel Ramazan buluşması kapsamında düzenlenen programda katılımcılar hem tarihi mekanları gezdi hem de birlikte iftar yaptı. Selimiye Camii ve çevresindeki tarihi alanları ziyaret eden Büyükçekmeceli kadınlar, kentin kültürel ve tarihi zenginliklerini yakından görme fırsatı buldu. Gün boyu süren gezinin ardından kurulan iftar sofralarında bir araya gelen 500 kadın Ramazan’ın manevi atmosferini birlikte yaşadı. Her yıl Ramazan ayında düzenlenen geleneksel Edirne gezisinin iki kent arasındaki kültürel bağın güçlenmesine katkı sağladı. "Bu geleneği 41 yıldır sürdürüyoruz" Büyükçekmece Belediye Başkan Vekili Hakan Çebi, Ramazan ayının bereketini paylaşmak için Büyükçekmeceli kadınlarla birlikte Edirne’de buluştuklarını belirterek, "Aynı sofrada buluşmak ve dualarımızı paylaşmak için bu geleneği 41 yıldır sürdürüyoruz. Edirne’nin tarihini, kültürünü ve kadim dokusunu birlikte yaşıyoruz. Osmanlı’ya başkentlik yapmış bu şehirde bir arada olmak bizim için ayrı bir anlam taşıyor" dedi. "Büyükçekmeceli kadınları Edirne’de ağırlamaktan mutluyuz" Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan ise her Ramazan ayında Edirne’ye gelen Büyükçekmeceli kadınları ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını belirterek, geleneksel hale gelen bu buluşmanın iki şehir arasındaki dostluğu ve dayanışmayı güçlendirdiğini ifade etti.