ASAYİŞ - 17 Temmuz 2025 Perşembe 19:56

Leros Adası’nda fenalaşan gazeteci Hasan Cemal deniz ambulansıyla Bodrum’a getirildi

A
A
A

Yunanistan’ın Leros Adası’nda fenalaşan usta gazeteci Hasan Cemal, sağlık ekiplerinin müdahalesinin ardından deniz ambulansıyla Bodrum’a sevk edildi. Gazeteci Bodrum’daki özel bir hastanede tedavi altına alınırken, marinade görevli özel güvenlik görevlileri gazetecilerin bulunduğu bota çarparak görüntü alınmasını engellemeye çalıştı.

Olay, dün akşam saatlerinde meydana geldi. Tatil için Leros Adası’nda bulunan gazeteci Hasan Cemal’in rahatsızlanması üzerine adadaki hastaneye kaldırıldığı öğrenildi. Yapılan ilk müdahalenin ardından Cemal’in Türkiye’ye nakline karar verildi. Bodrum Deniz Kurtarma Derneği’ne ait deniz ambulansıyla adadan alınan Cemal, gece saatlerinde Milta Marina’ya getirildi. Bilincinin açık olduğu bildirilen Cemal, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesi sonrası ambulansla özel bir hastaneye götürüldü.

Leros Adası’nda fenalaşan gazeteci Hasan Cemal deniz ambulansıyla Bodrum’a getirildi

Gazetecilere müdahale gerginliği

Öte yandan, Hasan Cemal Bodrum’a getirildiği sırada haber takibi yapan basın mensuplarına Milta Marina’nın özel güvenlik görevlileri tarafından müdahale edildi. Güvenlik görevlileri, denizden görüntü almaya çalışan gazetecilerin bota yaklaşmasını engelledi. Görüntü alınmasını istemeyen güvenlik, gazetecilerin bulunduğu bota çarptı. Görevliler ayrıca sözlü ve fiziki müdahalede bulunarak çekim yapılmasına izin vermezken, olay basın mensuplarının tepkisine yol açtı.

Leros Adası’nda fenalaşan gazeteci Hasan Cemal deniz ambulansıyla Bodrum’a getirildi

Eren Ayhan - Hamdi Yörür

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Mersin merkezli 9 ilde FETÖ operasyonu: 43 gözaltı Mersin merkezli 9 ilde FETÖ terör örgütüne yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 43 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin ‘Signal’ ile haberleşme sağladıkları ve "muavenet" adı altında para topladığı ve bu paraları örgüt ile bağlantılı hesaplar üzerinden dağıttığı tespit edildi. Mersin Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında 50 şüphelinin FETÖ ile bağlantısı tespit edildi. Bu şüphelilerden bir kısmının yurtdışında, bir kısmının cezaevinde olduğu belirlendi. Yapılan incelemelerde örgüt mensubu H.K.’nın, "Signal" uygulaması üzerinden yurt dışındaki diğer örgüt üyeleriyle irtibat kurduğu belirlendi. H.K.’nın 2017-2025 yılları arasında kendisi ve çevresindeki, "Yusuf ve Yusuf aileleri" olarak tabir edilen örgüt mensuplarından "muavenet" adı altında para topladığı ortaya çıkarıldı. Toplanan bu paraların ise örgütle bağlantılı kişiler adına açılan hesaplar üzerinden dağıtımının organize edildiği tespit edildi. 43 şüpheli gözaltına alındı Mersin merkezli Ankara, İstanbul, Kayseri, Kahramanmaraş, Gaziantep, Muğla, Erzurum ve Adana’da düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda, 43 şüpheli "Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma, Terörizmin Finansmanının Önlenmesine Dair Kanuna Muhalefet, Örgüte Üye Olmakla Birlikte Yardım ve Yataklık Etme" suçlarından gözaltına alındı. Meslekten ihraç edilen ve aktif çalışanlar var Hakkında işlem başlatılan şüpheliler arasında meslekten ihraç edilmiş ve aktif çalışan emniyet mensuplarının, askeri personel, öğretmen, mühendis, hemşire, kuran kursu öğreticisi ve özel sektör çalışanlarının olduğu tespit edildi. Operasyonlarda şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda 46 adet cep telefonu, 8 adet HDD, 7 adet Flash bellek, 8 adet bilgisayar, 5 adet tablet, 7 adet hafıza kartı ile 1 adet e-imza kartı ile 101 bin 150 TL nakit para ve 2 adet 1 USD ele geçirildi.