GÜNDEM - 05 Aralık 2024 Perşembe 17:02

Marmaris, turizm fuarında yerini aldı

A
A
A
Marmaris, turizm fuarında yerini aldı

Marmaris Belediyesi, İzmir’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen Uluslararası Turizm Fuarı’ndaki yerini aldı.



TTI İzmir Uluslararası Turizm Ticaret Fuarı, 18. kez kapılarını açarken, Marmaris Belediyesi de stantta ilçenin tanıtımını yapıyor. Tanıtım çalışmalarına bizzat katılan Belediye Başkanı Acar Ünlü de sektörün profesyonelleri ve turizm paydaşları ile bir araya geldi.



“Gelen misafirler Marmaris’ten mutlu ayrılıyor”


2024 turizm sezonu hakkında değerlendirmelerde bulunan Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü; “Genel olarak turizm sektöründe yaşanan olumsuzluklara rağmen operasyonların başarılı geçmesi Marmaris turizminin güçlü bir yanıdır” şeklinde konuştu.



Gelen misafirlerin Marmaris’ten memnun olarak ayrılması turizmin en zor zamanlarında bile Marmaris’in belli bir potansiyeli korumasını sağladığına dikkat çeken Başkan Ünlü, turizm fuarlarına da değinerek “Turizm fuarları sektörün nereye gittiğini görmemiz açısından çok önemli. Ama tek başına yeterli değil tabi. Bu organizasyonlar başka aktivitelerle de desteklenmeli. Biz de bu noktada bazı çalışmalar başlattık. Etap etap önümüzdeki süreçte turizm adına daha iyi sonuçlar alacağımızı tahmin ediyoruz” dedi.



Muğla ve ilçelerinin beraber tanıtıldığı stant gün boyunca ziyaretçilerini ağırladı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Erdem, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, İzmir Büyükşehir Belediyesi Kültür Dairesi Başkanı Sedat Kirt, Muğla Büyükşehir Belediyesi Dış ilişkiler Daire Başkanı Celal Cem Cengiz ve Muğla Büyükşehir Belediyesi Turizm Komisyonu Başkanı Cumhur Güven Taşbaşı da standın önemli ziyaretçileri arasında yer aldı.



Marmaris, turizm fuarında yerini aldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Van Kardan dolayı mahsur kalanlara kumanya desteği Van genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle yollarda mahsur kalan vatandaşlara kumanya desteği yapıldı. Van genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle yollarda mahsur kalan vatandaşlara yönelik yardım çalışmalar, Van Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürlüğü koordinasyonunda aralıksız devam ediyor. Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşımın aksadığı güzergâhlarda mahsur kalan araçlarda bulunan vatandaşlara, AFAD arama kurtarma ekipleri ile Hayrat Arama Kurtarma ekibi tarafından gıda ve sıcak içecekten oluşan kumanya yardımı ulaştırıldı. Vatandaşların mağduriyet yaşamaması ve temel ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla sahada görev yapan ekipler, ilgili kurumlarla koordineli şekilde çalışmalarını sürdürüyor. AFAD koordinesinde; emniyet, jandarma, karayolları, Kızılay, belediye ekipleri ve sivil toplum kuruluşlarının iş birliği içerisinde yürütülen çalışmalarda, vatandaşların can güvenliği öncelikli tutuldu. Olumsuz hava şartlarının etkisini sürdürmesi nedeniyle ekipler 7-24 görevinin başında. Yetkiler tarafından yapılan açıklamada, "Vatandaşların zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamaları, yapılan meteorolojik ve resmi uyarıları dikkate almaları ve güncel yol durumunu takip etmeleri konusunda hassasiyet göstermelerini rica ediyoruz. Karla mücadele ve yardım çalışmalarımız hava şartları normale dönene kadar kesintisiz şekilde devam edecektir" denildi.