ÇEVRE - 06 Aralık 2025 Cumartesi 14:29

Marmaris’te son 24 saatte 60 kilogram yağış düştü

A
A
A
Marmaris’te son 24 saatte 60 kilogram yağış düştü

Muğla’nın Marmaris ilçesinde sağanak yağışlar etkili olmaya devam ederken ilçeye son 24 saatte metrekareye 60 kilogram yağış düştü, yollar derelere döndü, kuruyan dereler sularını denize bıraktı deniz renk değiştirdi.



Marmaris’te önceki gece yarısından itibaren etkili olan yağışlar aralıklı olarak devam ederken, ilçede dün şiddetli fırtına sebebiyle dört tekne karaya oturdu, ağaç dalları kırılıp yollara döküldü. Bugün ara ara etkisini arttırarak devam eden yağışlar özellikle ilçenin kırsal mahallelerinde yolları dereye, tarlaları göle çevirdi. İlçe merkezinde bulunan Tepe Mahallesi 71. Sokakta’ki dere yağmur suları ile dolarken denize akan suyun rengi ve kokusu sokaktan geçen vatandaşların tepkisini çekti. Vatandaşlar suyun üzerindeki yağlı tabaka ve ağır benzin ya da tiner kokusunun nereden geldiğinin bilinmediğini ancak denize giden bu suya bir an önce çözüm bulunması gerektiğini belirttiler.



Marmaris’e yaklaşık 40 kilometre mesafede olan Söğüt ve Taşlıca mahallelerinde sürücüler yollarda zor anlar yaşarken tarlalar sular altında kaldı, denizin rengi kahverengine döndü. Marmaris Kaymakamlığı ilçe kriz merkezi, iki gündür devam eden yağışlar ile ilgili , Muğla il afet kriz merkezi ile iletişim halinde olduklarını şimdiye kadar olumsuz bir durumun olmadığını, olabilecek olumsuz bir durum karşısında tüm ekiplerin birbirleri ile bağlantılı bir şekilde teyakkuz halinde olduklarını belirti. Yağışların gece yarısına kadar devam edeceği öğrenildi.



Marmaris’te son 24 saatte 60 kilogram yağış düştü

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Trendyol Süper Lig: Eyüpspor: 0 - Kayserispor:0 (İlk yarı) Trendyol Süper Lig’in 15. haftasında Eyüpspor, Kayserispor’u konuk ediyor. Mücadelenin ilk yarısı golsüz eşitlikle sonuçlandı. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 31. dakikada sol kanattan Ampem’in yaptığı ortada savunmanın uzaklaştırdığı top ceza yayı gerisinde Legowski’nin önünde kaldı. Bu oyuncunun uzak mesafeden yaptığı vuruşta kaleci Bilal Bayazıt meşin yuvarlağı kurtardı. 38. dakikada Cardoso’nun hatasında araya giren Serdar Gürler’in, ceza sahası dışı sağ çaprazdan yaptığı vuruşta meşin yuvarlak savunmaya da çarpıp az farkla üstten kornere gitti. Hakemler: Yasin Kol, Abdullah Bora Özkara, Ogün Kamacı Eyüpspor: Marcus Felipe, Serdar Gürler, Robin Yalçın, Emir Ortakaya, Nihad Mujakic, Taras Stepanenko, Mateusz Legowski, Denis Draguş, Emre Akbaba, Prince Ampem, Umut Bozok Yedekler: Jankat Yılmaz, Halil Akbunar, Samuel Saiz, Talha Ülvan, Metehan Altunbaş, Taşkın İlter, Yalçın Kayan, Baran Ali Gezek, Umut Meraş, Svit Seşlar Teknik Sorumlu: Atila Gerin Kayserispor: Bilal Bayazıt, Aaron Opoku, Youssef Bennasser, Stefano Denswil, Lionel Carole (Arif Kocaman dk. 43), Furkan Soyalp, Laszlo Benes, Carlos Mane, Joao Mendes, Miguel Cardoso, German Onugkha Yedekler: Onurcan Piri, Mehmet Eray Özbek, Indrit Tuci, Dorukhan Toköz, Mustafa Tarık Obut, Kayra Cihan, Enes Melih Gökçek, Nurettin Korkmaz, Talha Sarıarslan Teknik Direktör: Radomir Djalovic Sarı kartlar: Emir Ortakaya, Nihad Mujakic (Eyüpspor), Radomir Djalovic, Furkan Soyalp (Kayserispor)