EĞİTİM - 17 Haziran 2025 Salı 11:59

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde mezunlar buluşması

A
A
A
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde mezunlar buluşması

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Kariyer Planlama ve Mezunlarla İlişkiler Koordinatörlüğü organizasyonluğunda 16 Haziran Pazartesi günü Atatürk Kültür Merkezi’nde "Mezunlar Buluşması" düzenlendi. Uzun zamandır birbiriyle görüşmeyen MSKÜ’lü mezunlar, yıllar sonra bir araya gelmenin heyecanını yaşadı.


MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar ile Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hatice Hicret Özkoç da etkinliğe katılarak mezunlarla bir araya geldi. Samimi bir havada geçen etkinlikte, Rektör Kaçar, masaları tek tek ziyaret ederek katılımcılarla sohbet etti. Programda, katılımcılara Muğla’nın yöresel yemeği Keşkek ikram edildi.


Bu buluşmayı gelenekselleştirmeyi amaçladıklarını belirten Kariyer Planlama ve Mezunlarla İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. Nurçin Killi Yozukmaz, "MSKÜ mezunlarını üniversitemizde ağırlamaktan gurur duyuyoruz. Mezunlarımızın hatıralarını bir nebze olsun canlandırmak için planladığımız bu etkinliği gelecek yıllarda da devam ettireceğiz" dedi.


MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar ise, "Bu etkinlik umarım çok daha genişleyerek devam eder. Burada sadece eğitim geçmişini değil, ortak yaşam deneyimini paylaşmak ve hiç kopmayacak bir bağı kurmak için bulunuyoruz. Kampüsümüz sadece eğitim alanı değil, dostlukların filizlendiği, hayallerin kurulduğu ve nice adımın birlikte atıldığı özel bir platformdur. Bilgi ve bilimin yanında dostluklar, paylaşılan hatıralar çok değerli. Bizim her bir mezunumuz bu büyük hikâyede, kendi izini bırakmış, kimliğini zenginleştirmiştir. Bu izler üniversitemizin yalnızca geçmişini değil, gelecek kuşaklara da aktarabileceği bir mirastır. Bir araya gelmenin, aradaki bağların zamana yenik düşmediğine aksine daha da güçlendiğini gösteriyor. Üniversitemiz mezunlarıyla büyüyen, gelişen ve derinleşen bir kurumdur. Kapılarımız, mezunlarımıza her zaman açıktır" diyerek katılımcılara teşekkür etti.



Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde mezunlar buluşması

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız: "Bu şehir bizim şehrimiz, biz İstanbul’un emniyetiyiz" İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü’nce, Taksim Meydanı’nda ve İstiklal Caddesi’nde suçla mücadele, suçluların yakalanması ve caydırıcı olmak amacı ile dron destekli asayiş uygulaması gerçekleştirildi. Uygulamada konuşan İstanbul İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız, "Yeni yılın arifesinde sokaklarda meslektaşlarımızla beraber sahadayız" dedi. Yeni yıla günler kala İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Taksim Meydanı’nda ve İstiklal Caddesi’nde dron destekli asayiş uygulaması gerçekleştirildi. Gerçekleşen uygulamaya İstanbul İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız katıldı. Asayiş uygulamasını gerçekleştiren meslektaşlarına iyi çalışmalar dileyen Yıldız çalışmalar hakkında bilgi aldı. Çalışmalar hakkında konuşan Yıldız, "İstanbul’un huzuru Türkiye’nin huzurudur anlayışıyla yeni bir yılın arifesinde bu akşam da Beyoğlu ve Şişli ilçelerimizde vatandaşlarımızın can ve mal emniyeti için tüm birimlerimizle sahadayız. Kararlılıkla zehir tacirleri ve şehir eşkıyalarıyla 7/24 mücadelemizi sürdürüyoruz. Bu mücadele sadece bugünün değil, yarınlarımızın da güvenlik ve huzuru için sürdürdüğümüz bir mücadeledir. İstanbul’umuzun sadece Beyoğlu’nda değil, bütün sokaklarında, caddelerinde, her köşesinde uygulamalarımızı devam ettiriyoruz. Bu uygulamalarda bize destek olan aziz İstanbul’umuzun değerli vatandaşlarına ve fedakârca görev yapan kıymetli meslektaşlarıma ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum" ifadelerini kullandı. "Yeni yılın huzur ve güven içerisinde geçirilmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" Yılbaşı arifesinde olduklarını belirten Yıldız, "Elbette ki bütün personelimizle 7-24 İstanbul’umuzun huzuru ve güvenliği için, yeni bir yılın arifesinde sokaklarda meslektaşlarımızla beraber buradayız, sahadayız. Yeni yılın huzur ve güven içerisinde geçirilmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Son olarak şunu ifade edeyim; bu şehir bizim şehrimiz, biz İstanbul’un emniyetiyiz." Öte yandan asayiş uygulamasını gerçekleştiren ekipler, kurallara uymayan sürücülere cezai işlem uygulandı.