GÜNDEM - 18 Haziran 2025 Çarşamba 14:52

Muğla’da Gençlik Meclisi kuruluyor

A
A
A
Muğla’da Gençlik Meclisi kuruluyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi, gençlerin yerel yönetim süreçlerine doğrudan katılımını sağlamak, fikirlerini ifade edebilecekleri ve projelerini hayata geçirebilecekleri bir platform oluşturmak amacıyla önemli bir adım attı. Gençlerin toplumsal yaşama daha aktif katılımını hedefleyen "Gençlik Meclisi" projesi, Haziran Ayı Büyükşehir Belediye Meclisi’nde oy birliğiyle kabul edildi.


Yeni kurulacak Gençlik Meclisi, kentte yaşayan gençlerin yerel yönetime katılımını güçlendirmekle kalmayacak, aynı zamanda demokratik süreçlerde deneyim kazanmalarına da imkan tanıyacak. Bu platform sayesinde gençler, kent yaşamına dair önerilerini ve eleştirilerini doğrudan yönetime iletebilecek, sosyal, kültürel, çevresel ve eğitim alanlarında kendi projelerini geliştirme fırsatı bulacak.


Muğla Gençlik Meclisi 70 gençle kuruluyor


Muğla Büyükşehir Belediyesi, gençlerin kent yönetiminde söz sahibi olmasını sağlamak amacıyla Muğla Gençlik Meclisini kuruyor. Meclis, toplam 70 genç üyeden oluşacak ve üyeler, Belediye Meclisi’nin Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu tarafından başvuru yapan adaylar arasından belirlenecek.


Gençlik Meclisi’nin oluşturulmasında temsil çeşitliliği ve adil katılım ilkeleri gözetilecek. Üyelik yapısında şu kontenjanlar esas alınacak: Yüzde 40 oranında Muğla’da bulunan liseler ve üniversitelerde eğitim gören öğrencilerden, yüzde 20 oranında Muğla’daki gençlik odaklı sivil toplum kuruluşları ile gençlik yapılanmalarından, yüzde 10 oranında kamu kurumlarının gençlik temsilcilerinden, yüzde 30 oranında, bağımsız olarak başvuran, Muğla’da ikamet eden gençlerden seçilecek.


Gençlik meclisine, Muğla il sınırları içerisinde ikamet eden 15-30 yaş arasındaki gençler başvuruda bulunabilecek. Üyelik başvuruları, Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin resmi internet adresi www.mugla.bel.tr üzerinden yayınlanan form aracılığıyla yapılabilecek. Başvuruda bulunmak isteyen gençlerin formu eksiksiz şekilde doldurarak sisteme iletmeleri yeterli olacak.


Başkan Aras "Yerel yönetim anlayışımızı gençlerin enerjisi ile buluşturacağız"


Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, "Gençlik Meclisi’nin, gençlerin yerel yönetimlerle güçlü bağlar kurmasına, toplumsal dayanışmanın güçlenmesine ve katılımcı demokrasinin teşvik edilmesine katkı sağlayacağına yürekten inanıyoruz. Bu meclis, gençlerimize sadece fikirlerini ifade etme alanı sunmakla kalmayacak, aynı zamanda onların çözüm üretme süreçlerine katılımını da destekleyecek. Yerel yönetim anlayışımızı gençliğin enerjisiyle buluşturmak istiyoruz" dedi.



Muğla’da Gençlik Meclisi kuruluyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bartın Bartın’da kar kalınlığı 1 metreyi aştı Bartın’da aniden bastıran kar ve dolu, hayatı olumsuz etkiledi. Kar kalınlığı 1 metreyi aşarken, bir cenaze ise yoğun kar yağışı nedeniyle güçlükle defnedildi. Bartın’da kent merkezinde, köylerinde ve bazı ilçelerinde kar yağışı etkili oldu. Aniden bastıran kar yağışı ve dolu hayatı olumsuz etkiledi. İl merkezi ve yakın köylerde dolu ve karla karışık yağmur şeklideki yağışlarla, yollar kısa süreliğine beyaza büründü. Yağışların ardından açan güneş ile kar erirken yaşam normale döndü. İl merkezine, Ulus ilçesine bağlı yüksek belde ve köylerde ise yoğun kar yağışı ise etrafı beyaza bürüdü. Kar kalınlığı köylerde 25 santimetreyi, bazı bölgelerde ise 1 metreyi geçti. Cenazeyi güçlükle defnettiler Ulus ilçesine bağlı Hasanören köyünde ise bir cenaze, yoğun kar yağışı nedeniyle güçlükle defnedildi. Cenaze öncesi karla kaplı yollar iş makineleri tarafından açılırken, devam eden yağış ve tipi nedeniyle yollar yeniden kapandı. Cenazeye katılmak isteyenlerin bazılarının araçları yolda kaldı. Köylülerin ve diğer sürücülerin yardımıyla vatandaşlar cenazeye katılabildi. Köy yolları kısa süreliğine ulaşıma kapandı Kar kalınlığının 1 metreyi aştığı kırsal bölgelerde yollar ulaşıma kapandı. Kapanan köy yollarında ve köy içlerinde il özel idaresi ekipleri, iş makineleri yardımıyla yoğun bir çalışma yürüttü. Karla ekiplerinin başarılı mücadelesi ile yollar yeniden ulaşıma açıldı Karayolları da zaman zaman ulaşıma kapanıyor Bartın-Zonguldak ve Bartın Karabük karayollarının yüksek kesimlerinde ise devam yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşımın güçlükle sağlanırken, zaman zaman ulaşıma kapanan karayollarında ekipler tuzlama ve kar küreme çalışmalarının sürdüğü öğrenildi
Malatya Malatya’da 11 bin 367 konut ve 128 iş yeri için kura çekimi yapıldı Malatya’da 11 binden fazla konut ve 128 iş yeri hak sahiplerine teslim edildi. Hatay’da gerçekleştirilen son anahtar teslim töreniyle "Asrın İnşa Seferberliği" kapsamında inşa edilen konut ve iş yerleri hak sahiplerine teslim edildi. 6 Şubat 2023’te yaşanan depremlerin ardından başlatılan "Asrın İnşa Seferberliği" kapsamında yapımı tamamlanan 455 bin konut ve iş yeri hak sahiplerine teslim edildi. Son anahtar teslim töreni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin katılımıyla Hatay’da gerçekleştirildi. Malatya genelinde ise yıl sonu itibarıyla 62 bin 540 konut, 13 bin 32 köy evi ve 4 bin 88 iş yeri olmak üzere toplam 79 bin 660 konut ve iş yeri hak sahiplerine teslim edildi. Hatay’daki törende Cumhurbaşkanı Erdoğan, canlı bağlantıyla Malatya’nın Battalgazi ilçesi Göztepe Mahallesi 39. Rezerv Alanı’ndan 11 bin 367 konut ve 128 iş yeri için kura çekimine katıldı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koordinesinde TOKİ tarafından 11 ilde inşa edilen konut ve iş yerlerinin teslim süreci tamamlandı. Hatay’da düzenlenen törene 55 bin 681 hak sahibi katılırken, Malatya Valisi Seddar Yavuz, AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, AK Parti ve MHP milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı, siyasi parti temsilcileri ve kurum müdürleri de törende hazır bulundu.