GÜNDEM - 19 Haziran 2025 Perşembe 11:01

Ortaca ve Yatağan MYO’da mezuniyet coşkusu

A
A
A
Ortaca ve Yatağan MYO’da mezuniyet coşkusu

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ)’ne bağlı Ortaca Meslek Yüksekokulu (MYO) ve Yatağan Meslek Yüksekokulu, 2024-2025 eğitim öğretim yılı mezuniyet törenlerini coşkulu bir atmosferde gerçekleştirdi. Genç mezunlar, aileleri ve akademik kadroların katılımıyla düzenlenen törenlerde duygu dolu anlar yaşandı.



Ortaca MYO’nun mezuniyet töreni 17 Haziran Salı günü, Yatağan MYO’nun mezuniyet töreni ise 18 Haziran Çarşamba günü Muğla Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlendi. Mezuniyet törenlerine MSKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Gökçe, Ortaca Belediye Başkan Vekili Nejlin Yalçın, Yatağan Belediye Başkan Yardımcısı Erol Can, akademisyenler, öğrenciler ve aileler katıldı.



Törenler, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Açılış konuşmalarının ardından dereceye giren öğrencilere plaket ve başarı belgeleri takdim edildi.



Ortaca MYO’nun Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Aşçılık Programı’nda dereceye giren öğrencilere öğretim üyeleri tarafından aşçılık önlüğü giydirilerek mesleklerine ilk adımı atmaları sembolik olarak kutlandı.



Yatağan MYO, bu yıl 20. kuruluş yıl dönümünü kutladı. Mezuniyet törenine katılan öğrenci ve öğretim üyeleri, cübbe yakalarında taşıdıkları "20. yıl hatıra stickeri" ile bu anlamlı günü ölümsüzleştirdi.



Törenlerde konuşan MSKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Gökçe, öğrencilere yeni yaşamlarında başarılar dileyerek şu ifadeleri kullandı: "Üniversite hayatı bir son değil, aksine bir başlangıçtır. Sizler bilim yolunda yürüyen bireylersiniz. Atatürk’ün dediği gibi: ‘Bilim her zaman rehberiniz olsun.’ Doğruluktan ve bilimden asla ayrılmayın. Biz MSKÜ olarak her zaman sizin yanınızda olacağız. Mezun olduktan sonra da üniversitenizle irtibatta kalmanızı temenni ediyorum"



Törenler, bölümlerin sahneye davet edilerek diplomalarının takdim edilmesiyle devam etti. Programın sonunda mezun öğrenciler, büyük bir coşku içinde keplerini havaya fırlatarak mezuniyetlerini kutladı ve yeni hayatlarına uğurlandı.



Ortaca ve Yatağan MYO’da mezuniyet coşkusu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bartın Bartın’da kar kalınlığı 1 metreyi aştı Bartın’da aniden bastıran kar ve dolu, hayatı olumsuz etkiledi. Kar kalınlığı 1 metreyi aşarken, bir cenaze ise yoğun kar yağışı nedeniyle güçlükle defnedildi. Bartın’da kent merkezinde, köylerinde ve bazı ilçelerinde kar yağışı etkili oldu. Aniden bastıran kar yağışı ve dolu hayatı olumsuz etkiledi. İl merkezi ve yakın köylerde dolu ve karla karışık yağmur şeklideki yağışlarla, yollar kısa süreliğine beyaza büründü. Yağışların ardından açan güneş ile kar erirken yaşam normale döndü. İl merkezine, Ulus ilçesine bağlı yüksek belde ve köylerde ise yoğun kar yağışı ise etrafı beyaza bürüdü. Kar kalınlığı köylerde 25 santimetreyi, bazı bölgelerde ise 1 metreyi geçti. Cenazeyi güçlükle defnettiler Ulus ilçesine bağlı Hasanören köyünde ise bir cenaze, yoğun kar yağışı nedeniyle güçlükle defnedildi. Cenaze öncesi karla kaplı yollar iş makineleri tarafından açılırken, devam eden yağış ve tipi nedeniyle yollar yeniden kapandı. Cenazeye katılmak isteyenlerin bazılarının araçları yolda kaldı. Köylülerin ve diğer sürücülerin yardımıyla vatandaşlar cenazeye katılabildi. Köy yolları kısa süreliğine ulaşıma kapandı Kar kalınlığının 1 metreyi aştığı kırsal bölgelerde yollar ulaşıma kapandı. Kapanan köy yollarında ve köy içlerinde il özel idaresi ekipleri, iş makineleri yardımıyla yoğun bir çalışma yürüttü. Karla ekiplerinin başarılı mücadelesi ile yollar yeniden ulaşıma açıldı Karayolları da zaman zaman ulaşıma kapanıyor Bartın-Zonguldak ve Bartın Karabük karayollarının yüksek kesimlerinde ise devam yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşımın güçlükle sağlanırken, zaman zaman ulaşıma kapanan karayollarında ekipler tuzlama ve kar küreme çalışmalarının sürdüğü öğrenildi
Malatya Malatya’da 11 bin 367 konut ve 128 iş yeri için kura çekimi yapıldı Malatya’da 11 binden fazla konut ve 128 iş yeri hak sahiplerine teslim edildi. Hatay’da gerçekleştirilen son anahtar teslim töreniyle "Asrın İnşa Seferberliği" kapsamında inşa edilen konut ve iş yerleri hak sahiplerine teslim edildi. 6 Şubat 2023’te yaşanan depremlerin ardından başlatılan "Asrın İnşa Seferberliği" kapsamında yapımı tamamlanan 455 bin konut ve iş yeri hak sahiplerine teslim edildi. Son anahtar teslim töreni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin katılımıyla Hatay’da gerçekleştirildi. Malatya genelinde ise yıl sonu itibarıyla 62 bin 540 konut, 13 bin 32 köy evi ve 4 bin 88 iş yeri olmak üzere toplam 79 bin 660 konut ve iş yeri hak sahiplerine teslim edildi. Hatay’daki törende Cumhurbaşkanı Erdoğan, canlı bağlantıyla Malatya’nın Battalgazi ilçesi Göztepe Mahallesi 39. Rezerv Alanı’ndan 11 bin 367 konut ve 128 iş yeri için kura çekimine katıldı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koordinesinde TOKİ tarafından 11 ilde inşa edilen konut ve iş yerlerinin teslim süreci tamamlandı. Hatay’da düzenlenen törene 55 bin 681 hak sahibi katılırken, Malatya Valisi Seddar Yavuz, AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, AK Parti ve MHP milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı, siyasi parti temsilcileri ve kurum müdürleri de törende hazır bulundu.