EĞİTİM - 15 Haziran 2024 Cumartesi 11:02

Türkiye’nin ilk Bilim ve Sanat Öğrenci Kongresine 53 ilden katılım oldu

A
A
A
Türkiye’nin ilk Bilim ve Sanat Öğrenci Kongresine 53 ilden katılım oldu

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü himayesinde, Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ortaklığında, Muğla Bilim ve Sanat Merkezi yürütücülüğünde Türkiye’nin ilk ‘Ulusal Bilim ve Sanat Öğrenci Kongresi’ sona erdi.


Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde 3 gün süren hibrit (çevrim içi ve yüz yüze) yapılan Ulusal Bilim ve Sanat Öğrenci Kongresi’ne Türkiye’nin 53 ilinden 382 öğrencinin toplam 265 bildiri sunumu yapıldı.


Kongre düzenleme kurulu başkanı Gözde Gürdal, “Türkiye’de eğitim adına bir ilki gerçekleştirerek, 53 ilden 382 öğrencinin toplam 265 bildiri sunumu gerçekleştirdiği Ulusal Bilim ve Sanat Öğrenci Kongresi, 11-12-13 Haziran 2024 Haziran tarihleri arasında 3 gün olarak gerçekleştirdik. Öğrenciler, yenilikçi ve özgün proje çalışmaları, eğitimde ve öğretimde iyi örnekler, eğitimde yapay zekâ uygulamaları ile ilgili sunumlarını gerçekleştirdiler. 53 ilden gelen araştırmacı ortaokul ve lise öğrencilerimizi şehrimizde misafir etmek ve onlara bu bilimsel iklimi yaşatmak bize tarif edilmez duygular yaşattı” dedi.


Muğla BİLSEM Müdürü Bekir Cevizci, “Bu yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz Bilim ve Sanat Öğrenci Kongresi kurumum adına bizler için büyük bir onur. Kurum olarak bu yıl aslında birçok ilke imza attık. Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu proje başvurusunda Türkiye 2’incisi okul olurken, kabul alan okullar içerisinde ise Türkiye 4’üncüsü olduk. Öğrencilerimizin tamamına yakını bir bilimsel çalışma yaparak kurumumuzu zirveye taşıdılar. Öğrencilerimizin çok sayıda bildirisinin olması, kendi kongremizi düzenleme fikrini doğurdu. Biz de Muğla BİLSEM olarak 61 bildiri ile buradayız” dedi.


İl Millî Eğitim Müdürümüz Emre Çay, “Muğla BİLSEM’in yılsonu etkinlikleri kapsamında üç gün süren Ulusal Bilim ve Sanat Öğrenci Kongresi’ni, 53 ilden toplam 265 bildiriyi, 382 öğrencinin sunmasını son derece önemli buluyorum. Öğrencilerimize danışmanlık yapan 178 öğretmenimize de katkılarından dolayı teşekkür etmek istiyorum. Kongrenin düzenlenmesinde emeği geçen yoğun mesaisine rağmen kongremize online bağlanarak bizleri onurlandıran başta Genel Müdürüm Sayın Mustafa Otrar Beyefendi olmak üzere tüm paydaşlarımıza, kongreye katkı sunan bütün öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyor, başarılar diliyorum” dedi.


Kongreye çevrim içi olarak katılan Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Doç. Dr. Mustafa Otrar, “Bu müstesna kongrenin öğrencilerimiz ve onların gelecekleri için hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyorum. Bilim ve Sanat Merkezi öğrencilerimiz yetenekler ekseninde, belirli değerlendirmelerden sonra bu merkezlere alınmış, destek eğitim sunulan öğrencilerimizdir. Bu öğrencilerimizin bu potansiyellerini çıkarmaları ve kendilerini gerçekleştirmeleri için geleneksel okul ortamlarının dışında desteklemek adına başka bir platformda yani BİLSEM’lerde eğitim sistemimiz yol, yön ve fırsat vermeye çalışmaktadır. Bu öğrencilerimizin bu tür kongre ve benzeri akademik faaliyetlerle de kendilerini ifade ediyor olmaları, müthiş bir fırsattır. Öğrencilerimize bu fırsatı sunan eğitim yöneticilerimizi, değerli İl Müdürümüz Sayın Emre Çay’ı tebrik etmek istiyorum. Tüm öğrencilerimizle gurur duyuyoruz” dedi.



Türkiye’nin ilk Bilim ve Sanat Öğrenci Kongresine 53 ilden katılım oldu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara TİKA, Pakistan’da el yazması ve nadir eserler kütüphanesini yeniledi Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Pakistan’da Yazma Eserlerin Korunmasına Yönelik Program kapsamında 22 binden fazla el yazması eserin yer aldığı Pencap Üniversitesi El Yazması ve Nadir Eserler Kütüphanesi’ni yeniledi. TİKA tarafından gerçekleştirilen proje kapsamında Pencap Üniversitesi El Yazması ve Nadir Eserler Kütüphanesi’nin arşiv bölümünde kompakt dolap sistemi, ışıklandırma ve iklimlendirme çalışmaları yapılarak, modern temizlik ekipmanları temin edildi ve kütüphane yazma eserlerin korunması için uygun hale getirildi. Kütaphanenin açılış töreni, Türkiye’nin Lahor Başkonsolos Vekili Ali Erbaş, Pencap Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halit Mamud, TİKA İslamabad Koordinatörü Muhsin Balcı, Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı Kitap Şifahanesi ve Arşiv Daire Başkanı Dr. Nil Baydar, öğretim üyeleri ve basın mensuplarının katılımıyla gerçekleştirildi. Türkiye’nin Lahor Başkonsolos Vekili Erbaş, törende yaptığı konuşmada Pencap Üniversitesi’nin nadir el yazmaları koleksiyonuna sahip olduğunu belirterek, proje ile yazma eserlerin korunması ve dijitalleştirilmesinin İslam medeniyetine ait bilinmeyen birçok eserin gün yüzüne çıkmasına katkı sağlayacağını ifade etti. Pencap Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mahmud ise, 22 bin el yazması ile Pakistan’ın en büyük koleksiyonuna sahip olduklarını belirterek, projeyle eserlerin korunmasına verdikleri destek için TİKA’ya teşekkür etti.