GÜNDEM - 22 Kasım 2025 Cumartesi 10:15

Yatağan’da umreciler dualarla uğurlandı

A
A
A
Yatağan’da umreciler dualarla uğurlandı

Diyanet İşleri Başkanlığı umre turu organizasyonu kapsamında umre ibadetini yerine getirmek üzere Yatağan’dan yola çıkan, Yeni Mahalle Camii İmam Hatibi Üzeyyir Yıldırım başkanlığındaki 26 kişilik umreci kafilesi, dualarla kutsal topraklara uğurlandı.


Merkez Yeni Camii’nde düzenlenen uğurlama programına İlçe Müftüsü Durmuş Ali Çetmi, din görevlileri, umre yolcuları ve onları uğurlamaya gelen yakınları katıldı. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, okunan ilahiler, getirilen tekbir, salavat ve telbiyelerle devam etti. Manevi atmosferin yoğun şekilde hissedildiği programda, İlçe Müftüsü Durmuş Ali Çetmi umrecilere hitaben bir konuşma yaptı. Müftü Çetmi konuşmasında; "Umre sıradan bir seyahat, bir gezinti olmadığı gibi, manevi değerlerin artmasına vesile olan müstesna bir ibadettir. Umre yolcularımıza Allah’tan makbul bir umre nasip etmesini, hayırla gidip sağ salim dönmelerini temenni ediyoruz. Ülkemiz, milletimiz, tüm Müslüman coğrafyası ve özellikle Filistin için dua etmeyi unutmayınız. İbadetleriniz makbul, dualarınız kabul olsun" ifadelerini kullandı.


Program, Şube Müdürü İsmail Mutlu’nun yaptığı duanın ardından son buldu. Dualar eşliğinde uğurlanan umre kafilesi, Bodrum-Milas Havalimanı’ndan ilk olarak Mekke’ye, ardından Medine’yehareketetti.



Yatağan’da umreciler dualarla uğurlandı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Metin Diyadin: "Ligde kalmamız gerekiyor" Gençlerbirliği Teknik Direktörü Metin Diyadin, Trabzonspor müsabakasının ardından, "Özellikle bu hafta 2 tane Trabzonspor maçı oynayacağız ve zorlu bir süreçteyiz. Ligde kalmamız gerekiyor. Bu anlamda da bazı oyuncularımızın, isim saymama gerek yok, sakatlık olsun, başka sebepler olsun, takımdan ayrıldılar" dedi. Ziraat Türkiye Kupası yarı finalinde Gençlerbirliği, sahasında ağırladığı Trabzonspor’a 2-1 mağlup oldu. Maç sonu düzenlenen basın toplantısında değerlendirmelerde bulunan Gençlerbirliği Teknik Direktörü Metin Diyadin, "Özellikle bu hafta 2 tane Trabzonspor maçı oynayacağız ve zorlu bir süreçteyiz. Ligde kalmamız gerekiyor. Bu anlamda da bazı oyuncularımızın, isim saymama gerek yok, sakatlık olsun, başka sebepler olsun, takımdan ayrıldılar. Sezonu kapattılar diyelim. 3-4 tane oyuncumuz da Kasımpaşa maçında oynayan oyuncularımız vardı. Artı hafta sonu oynayacağımız maçtan dolayı çok daraldı kadro. Rotasyonun da rotasyonu gibi oldu ama gerçekten çocuklar çok iyi oynadılar. Çok iyi mücadele ettiler. 3-4 tane genç oyuncumuz var. Yetenekliler. Gönül ister ki çok rahat ortamda bu çocuklara çok daha fazla şans verelim. Sevindiğimiz taraf da çocuklar çok iyi oynadı. Süre almayan oyuncular, az alanlar ve onlarla altyapıdan bizim çocuklarımız da gayet iyi oynadı. Ancak odaklanacağımız tek maç var. Hafta sonu Ligde kalma adına Trabzonspor maçı için çok önemli bir maça gideceğiz. İnşallah buraya ligde kalıcı olarak döneriz" ifadelerini kullandı.