GENEL - 25 Aralık 2019 Çarşamba 17:06

Yılbaşında çocuklara kitap ve oyuncak dağıtacaklar

A
A
A
Yılbaşında çocuklara kitap ve oyuncak dağıtacaklar

Muğla’nın Menteşe İlçesi’nde gönüllüler tarafından toplanan kitap ve oyuncaklar Yarım Han Kitap Kafe aracılığı ile yılbaşı öncesi çocuklara dağıtacak.

Muğla’nın Menteşe İlçesi’nde gönüllüler tarafından toplanan kitap ve oyuncaklar Yarım Han Kitap Kafe aracılığı ile yılbaşı öncesi çocuklara dağıtacak. 29 Aralık Pazar günü gerçekleştirilecek dağıtım etkinliği öncesi kafe çalışanları tarafından projeye destek için çağrı yapıldı.


Proje gönüllülerinden öğrenci Kemal Can Gürgen, kitap kafenin açılış sürecinden bahsettiği konuşmasında, "Kafemizin bütün odalarında kitaplarımız var. 10 Bine yakın kitabımız var. Kafemiz gençlerin gelip ders çalıştığı, resim ve müzikle uğraştığı bir yer haline geldi. 2020 Ocak ayı sonunda etkinliklerimiz de başlayacak" diye ifade etti.



Gönüllüler atarafından toplanan kitap ve oyuncakların 29 Aralık Pazar günü çocuklara dağıtılacağını söyleyen kafe çalışanı Naci Elma, "Bu sene yılbaşına kendi kafemizin bulunduğu Şeyh Mahallesinde çocuklara kitap ve oyuncak dağıtarak gireceğiz. Yeni yıla girerken çocukların yüzünde ufak bir tebessüm bizi daha mutlu edecek. Dayanışmayla oyuncak topluyoruz. İnsanlar evlerinde kullanmadığı oyuncakları ya da yeni oyuncakları ve kitapları alarak bize getiriyorlar. Bizde gelen kitapları yaş gruplarına göre ayırıyoruz. Yeni yıla girerken bu Pazar günü kafemizin gönüllüleri ile beraber dağıtacağız. 29 Aralık saat 14:00’da kafede buluşacağız ve Şeyh Mahallesinde oyuncakları dağıtacağız. Oyuncaklarınızı Pazar gününe kadar Yarım Han Kitap Kafe’ye getirebilirsiniz" dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Bakır: "Muhtarlarımızla birlikte çalışacağız" AK Parti Kavak İlçe Başkanı Onur Bakır, ”Muhtarlarımızla el ele gönül gönüle daha mutlu ve daha kalkınmış bir Kavak için çalışacağız” dedi. AK Parti Kavak İlçe Başkanlığı tarafından ilçede bir düğün salonunda muhtarlarla toplantı düzenlendi. Toplantıya muhtarlar yoğun ilgi gösterdi. 31 Mart’ta gerçekleştirilen yerel seçimler sonrasında yeni seçilen ve görevlerine devam eden muhtarlarla bir araya gelen Başkan Onur Bakır, muhtarlarla birlikte Kavak için çalışmaya ve hizmet üretmeye devam edeceklerini vurguladı. Muhtarlara hitap eden Bakır, "Sizler görev yaptığınız mahallelerinizde bizlerin gözü, kulağısınız. Halkımızın öncelikli istek ve taleplerini tespit edecek bizlerde ileteceksiniz ki sorunların çözümü noktasında harekete geçelim. Unutmayınız ki ilçemizin sorunlarını birlikte çözeceğiz. Bugün yaklaşık 80 mahalle muhtarımız burada. Sizlerle birlikte el ele gönül gönüle çalışmaya ve üretmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. Mahalle muhtarları ile Kavak için canla başla çalışmaya devam edeceklerini belirten Bakır, "31 Mart seçimlerinden sonra vatandaşlarımızın tercihiyle sizler mahallelerinizde bizlerle halkımız arasındaki köprü olma vazifesini üstlendiniz. Görevlerinizin hepinize hayırlı olmasını diliyorum. Bizim için güzel ilçemiz Kavak’ın her mahallesi birbirinden kıymetli. Önümüzdeki beş yılda her zaman sizlerin yanında olacağız. Vatandaşlarımızın taleplerini değerlendirip, sizlerin de katkıları ve destekleriyle ilçemizde hizmetimize hizmet katmaya devam edeceğiz. Rabb’im önümüzdeki beş yıllık bu yeni dönemi güzel hizmetlerle geçirmeyi nasip etsin" diye konuştu. Bakır’ın konuşmasının ardından tek tek söz alan mahalle muhtarları da hem kendilerini tanıttı hem de mahallelerinin öncelikli taleplerini iletti. Toplantı sonunda AK Parti İlçe Başkanı Onur Bakır, Kavak Muhtarlar Derneği Başkanı Kasım Kayhan’a hizmetlerinden dolayı plaket takdim etti.
Tekirdağ Tekirdağ’da uyuşturucu, silah ve tütün operasyonu Tekirdağ’da jandarma ekiplerince yapılan çalışmalarda uyuşturucu, silah ve tütün malzemeleri ele geçirildi. Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığınca Çerkezköy Gazi Mustafa Kemalpaşa Mahallesi’nde M.S., M.K., B.Ö., M.T., K.T., M.A. ve A.Y. isimli şahısların evinde yapılan arama sonucunda; 128 gram bonzai, 1 adet tabanca ve 6 adet 9 mm tabanca mermisi ele geçirildi. Ergene Velimeşe Mahallesi’nde H.T. isimli şahsın üst aramasında 1 adet tabanca, tabancaya ait 1 adet şarjör ve 5 adet fişek ele geçirildi. Süleymanpaşa ilçesi Yavuz Mahallesi’nde U.K. isimli şahsın evinde yapılan arama sonucunda; 48 adet pet bardak içerisinde filizlenmeye bırakılmış kenevir, 1 kök kenevir bitkisi, 1 adet kenevir çimlendirme kabı, 1 gram esrar, 4 gram kenevir tohumu ve 1 adet uyuşturucu kullanma aparatı ele geçirildi. Çorlu Şeyhsinan Mahallesi’nde Ş.K. isimli şahsın evinde yapılan arama sonucunda, 8 adet sentetik ecza hap, 1 adet uyuşturucu kullanma aparatı, 150 gram ağırlığında içerisine esrar maddesi olabileceği değerlendirilen tütün, 600 ml plastik şişe içerisinde uyuşturucu ve uyarıcı madde olduğu değerlendirilen sıvı ele geçirildi. Şarköy ilçesi İğdebaglari Mahallesi’nde de Ü.T. isimli şahsın aracında yapılan aramada, 1 adet elektrikli sigara dolum makinesi, 8,6 kilogram tütün, 600 adet boş makaron, 8 bin 400 adet doldurulmuş makaron ele geçirildi. Toplamda 11 şüpheli hakkında işlem başlatıldı.