YEREL HABERLER - 19 Ocak 2017 Perşembe 16:50

Hasköy’de minik öğrencilere diş taraması

A
A
A
Hasköy’de minik öğrencilere diş taraması

Muş’un Hasköy ilçesindeki okullarda eğitim gören öğrenciler diş taramasından geçirildi.
Hasköy Toplum Sağlığı Merkezinde görevli diş hekimleri tarafından ilçeye bağlı Eşmepınar Köyü İlkokulunda eğitim gören 1 ve 2. sınıf öğrencilerinin yanı sıra anasınıfı öğrencilerine de diş taraması yapıldı. Öğrencilerin dişlerine flüorür vernik uygulaması yapan diş hekimleri, ağız sağlığı hakkında öğrencileri bilgilendirip onlara çeşitli materyaller dağıttı. Burada yapılan uygulamayla ilgili gazetecilere açıklama yapan Hasköy Toplum Sağlığı Merkezinde görevli Diş Hekimi Esra Karakuş, merkez ve ilçeye bağlı toplam 27 okulda diş tarama uygulaması yaparak, 4 bin öğrencinin ağız bakımının yapıldığını söyledi.
Küçük yaştaki öğrencilere ağız bakımının öğretildiğini ifade eden Karakuş, “Bugüne kadar yapılan çalışmalar kapsamında anasınıfı ve birinci sınıflarda öğrenim gören öğrencilere yönelik rutin sağlık taraması yapılmıştır. Genel olarak göz muayenesi, diş muayenesi yapıyoruz. Yılda 2 kez yapıldığı için bu çalışmalarımız ikinci dönemde de devam edecektir. İlk dönemde şu ana kadar yaklaşık 4 bin öğrencinin sağlık taramasını yaptık” diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Avrupa Şampiyonası’nda Polisgücü Kadın ve Erkek takımları finalde Alanya ve Konya’da devam eden Avrupa Şampiyon Kulüpler Şampiyonası’nda kadınlar ve erkekler kategorilerinde Türkiye’yi temsil eden Gaziantep Polisgücü Kadın ve Erkek Hokey Takımları, isimlerini finale yazdırdılar. Kadınlar Alanya’da erkekler ise Konya’da oynanacak olan final maçlarına odaklanırken Başkan Mehmet Kaplan final maçlarına Avrupa Şampiyonu olmak için çıkacaklarını ifade etti. Avrupa Şampiyon Kulüpler Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil eden Gaziantep Polisgücü Kadın ve Erkek Takımları şampiyonada finale yükseldi. Konya’da devam eden EuroHockey Club Challenge I-Men 2024’te İtalyan rakibi Tevere Erkek Hokey Takımı ile 5-5 berabere kalarak finale yükselirken Alanya’da rakipleriyle kıran kırana mücadele eden Gaziantep Polisgücü Kadın Hokey Takımı, EuroHockey Club Trophy II-Women 2024’te Litvanya temsilcisi takımın kalesine gol yağdırarak 8-4’lük skorla finale adını yazdırdı. EuroHockey Club Challenge I-Men 2024’te final maçı için sahaya çıkacak olan Gaziantep Polisgücü Erkek Hokey Takımı’nın rakibi Hırvatistan temsilcisi olurken Kadın Hokey Takımı da İrlanda temsilcisiyle final oynayacak. Avrupa Şampiyonasını Alanya’da takip eden Gaziantep Polisgücü Spor Kulüp Başkanı Mehmet Kaplan alınan sonuçlandan duyduğu memnuniyeti dile getirerek her iki takımın da finale odaklandığını ifade etti. Kaplan yaptığı değerlendirmede “Yarın kadın ve erkek takımlarımız Avrupa Şampiyonluk kupasını almak için final maçlarına çıkacaklar. Zorlu geçen şampiyonada kazanan takımlarımız oldu. Hedefimiz yarın oynanacak maçlarda kadın ve erkek takımlarımızın Avrupa Şampiyonluk kupalarını bir kez daha Türkiye’ye kazandırmasıdır. Sporcularımızı ve teknik heyetimizi yürekten kutluyor yarın oynanacak final maçlarında başarılar diliyorum” dedi.