YEREL HABERLER - 21 Temmuz 2017 Cuma 14:53

Muş’ta ’Mescid-i Aksa’ protestosu

A
A
A
Muş’ta ’Mescid-i Aksa’ protestosu

Muş’ta toplanan sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri, İsrail’in Mescid-i Aksa’yı ibadete kapatmasını protesto etti.

Muş’ta toplanan sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri, İsrail’in Mescid-i Aksa’yı ibadete kapatmasını protesto etti.


Cuma namazının ardından Tuba Camii’nde toplanan sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri adına açıklama yapan Şerafettin Yıldız, Kudüs’ün özgürlüğü için meydanlarda olduklarını söyledi. Geçtiğimiz hafta Mescid-i Aksa’nın avlusunda 3 Filistinli gencin, İsrail askerleri tarafından kurşun yağmuruna tutularak şehit edildiğini ifade eden Şerafettin Yıldız, İsrail askerlerinin yaraladıkları 3 Filistinliye tıbbî müdahalede bulunmak için gelen ambulansların Mescid’e girişine de izin vermediğini hatırlattı. Yıldız, "İsrailli asker ve polisler son yıllarda özellikle sivillere yönelik saldırıları artarak devam etmektedir. Bir taraftan Gazze’ye yönelik ölümcül abluka ve kuşatma devam ederken, diğer taraftan Kudüs’te yaşayan Filistinlilere ve Mescid-i Aksa’da ibadetlerini yerine getiren Müslümanlara yönelik saldırı, baskı ve yıldırma politikaları uygulanmaktadır" dedi.


Yıldız’ın konuşmasının ardından hep birlikte dua edildi. Açıklamaya Memur-Sen Muş Şube Başkanlığı, Eğitim-Bir-Sen Muş Şube Başkanlığı, Hak-İş Muş Şube Başkanlığı, Lale-Der, Bayındır Memur-Sen Muş Şube Başkanlığı, Anadolu Gençlik Derneği, Özedönüş-Der, İHH İnsani Yardım Vakfı Muş Şube Başkanlığı, Zehra-Der, Selam-Der, Cihannüma, TÜGVA, Ensar Vakfı Muş Şube Başkanlığı, Eğitim-Bir-Sen Üniversite Temsilciliği, Sultan Alparslan 1071 Kültür ve Dayanışma Derneği, İlim Yayma Cemiyet Muş Şube Başkanlığı, Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı, AK Parti Muş İl Başkanlığı ile HÜDA-PAR Muş İl Başkanlığı katıldı. Açıklamanın ardından gruptakiler olaysız bir şekilde dağıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Şişli’de Hıdırellez coşkuyla kutlandı Şişli’de Hıdırellez Şenliği kapsamında birbirinden renkli etkinlikler ve konserler düzenlendi. Şişli Belediyesi tarafından Hıdırellez Şenliği düzenlendi. Etkinliğe, Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan ve çok sayıda vatandaş katıldı. Etkinlik alanı, renkli ışıklarla aydınlatıldı ve süslendi. Konser, yarışma, karaoke, dans gösterileri, kına yakma, taç yapım ve çiçek yapım atölyesi, yüz boyama, saksıda toprağa gül fidesi dikimi ve kontrollü ateş yakma alanı yapıldı. “Şişli için çalışacağım” Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan, “Hepinizin Hıdırellez’i, baharı, bahara merhabası kutlu olsun. Hıdırellez bize birliğimizi beraberliğimizi, hoşgörüyü, kardeşliği ve barışı hatırlatır. Hepimizin bahara yakışır bir şekilde kardeşçe, hoşgörü ile birlikte nice güzel günler yaşarız. Ben Şişli’de her günü bahar gibi yaşayacağımız bir Şişli için çalışacağım. Bunun için söz verdim. Hepinizin dilekleri kabul olsun” ifadelerini kullandı. Hıdırellezde huzur ve mutluluk dileyen Lerna Aker isimli vatandaş, "Toplum olarak hepimize mutluluk ve huzur diliyorum. Mutlu olmadıkça huzurlu olamıyoruz. Hepimize huzur diliyorum. Geleceğe güzel baka bilelim ki hayatlarımız aydınlansın” diye konuştu. Hıdırellez etkinliklerine katılan Ayşen Korhan isimli vatandaş, “Hıdırellez güzel bir vesile. İnanç olarak inanmanın ötesinde herkesin güzel şeyler dilediği, güzel bir gün. Baharın gelişi herkese kutlu olsun” dedi.