GENEL - 19 Mart 2018 Pazartesi 09:23

Malazgirtli esnaftan örnek davranış

A
A
A
Malazgirtli esnaftan örnek davranış

Muş’un Malazgirt ilçesinde bakkal dükkânı işleten esnaf, sosyal medya aracılığıyla başlattığı yardım kampanyası çerçevesinde 60 engelli ve yatalak hastaya tekerlekli sandalye dağıttı.

Muş’un Malazgirt ilçesinde bakkal dükkânı işleten esnaf, sosyal medya aracılığıyla başlattığı yardım kampanyası çerçevesinde 60 engelli ve yatalak hastaya tekerlekli sandalye dağıttı.


Malazgirt ilçesinde bakkal dükkânı işleten Hasan Başaran, gerek iş adamlarıyla gerek sosyal medya üzerinden başlattığı kampanya kapsamında engelli ve yatalak hastaların umudu oldu. Şimdiye kadar 60 engelli ve yatalak hastaya tekerlekli sandalye teslim ettiğini ifade eden Hasan Başaran, bu yardım hareketini başlatmasının tek sebebinin engellilerin yüzünde gördüğü mutluluk olduğunu söyledi. Başaran, “Ben yıllardır bu ilçede bakkal dükkânı işletiyorum. Yıllar önce bir kampanya başlatmak istedim. İlk önce sosyal medya ile Müge Anlı’ya ulaştım. Kendisine ilçemdeki engelli vatandaşlarımızın sorun ve sıkıntılarını anlattım. Müge Anlı da sağ olsun bana 10 adet tekerlekli sandalye gönderdi. Bende bunları ilçedeki engelli ve yatalak haslarımıza dağıttım. Bunları dağıtırken, engelli vatandaşlarımızın yüzünde gördüğüm o mutluluk ve memnuniyet ifadeleri beni bu kampanyayı sürdürmeme sebep oldu. Yaptığım kampanyadan haberdar olan iş adamları benimle irtibata geçerek, tekerlekli sandalye göndermeye başladılar. Bana gelen tekerlikli sandalyeleri tek tek ihtiyaç sahiplerine dağıtıyorum” dedi.



“Bu kampanyayı ömrümün sonuna kadar sürdüreceğim”


Hayırsever vatandaş Başaran, bu hafta içinde de İstanbul’da yaşayan Malazgirtli iş adamı İlhamı Yazıcı’nın kendisine ulaşarak tekerlekli sandalye göndermek istediğini belirterek, “Bende kendisine çok acilen 5 adet göndermesini talep ettim. O da ilk etapta 5 adet tekerlekli sandalyeyi gönderdi. Bende bu 5 adet sandalyeyi ilçemizde ve köylerinde daha önceden tespit ettiğim engelli ve yatalak kardeşlerime dağıttım. Hele içlerin biri vardı, onun yüzündeki mutluluğu ve sevinci dünyalara değişmem. İlçemizde şu an bizden tekerlekli sandalye bekleyen kardeşlerimiz var. Bize bu konuda yardımcı olursanız çok seviniriz. Yıllar önce başlattığım bu kampanyaya destek olan tüm iyi ve koca yürekli insanlara teşekkür ediyorum” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Dede Korkut hikayeleri Türklerde kadının konumunu ortaya koyuyor Çukurova Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Refiye Şenesen, “Türk Kültüründe Dede Korkut Kitabı” adlı konferansında Dede Korkut hikayelerindeki kadının konum ve önemine değindi. Prof. Dr. Şenesen, Çukurova Üniversitesi Türkoloji Araştırmaları Merkezi’nde (ÇÜTAM) verdiği konferansta, Dede Korkut Hikayelerinde genel olarak Oğuzların birtakım mücadelelerinin yer aldığını ifade ederek, “Bu mücadelelerin ikisi Oğuzların kendi aralarında yaptıkları mücadelelerdir. Bunlardan birinde Dirse Han ve oğlu Boğaç Han arasında geçer. Bir başka mücadele ise İç Oğuz ve Taş Oğuz karşılaşır” dedi. Prof. Dr. Şenesen, şunları kaydetti: “Dede Korkut Hikayelerinde sağlam temellere oturtulmuş bir sosyal yapıyla karşılaşırız. Eski kültür hayatımızı ile ilgili zengin bilgiye bu hikayelerde rastlıyoruz. Hikayelerde toplumun başında hanlar hanı diye gösterilen Begil oğlu Emren Hikayesinde padişah olarak ifade edilen Bayındır Han vardır. Bayındır Han’ın hikayelerindeki rolü beylere akın izin vermek, divanı toplamak, yılda bir defa büyük bir ziyafet vermektir. Hikayelerde kahraman olarak görünmez.” Dede Korkut Hikayelerinde hemen hemen tüm hikayelerde kadının önemli bir yer tuttuğunu söyleyen Ç.Ü. Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Refiye Şenesen, “Kadın bir güzellik sembolü olmanın yanında sosyal hayat içinde erkeğin yanında onun eşi ve ortağı olarak yer alır. Kadın sosyal hayat içinde düşüncesi alınan, eş seçiminde özgür, vefa duygusu gelişmiş, anne, iffet sahibi, saygı duyulan biridir. Bu özelliklerinin yanı sıra ata biner, kılıç kullanır, ok atar ve erkeklerle yarışır” şeklinde konuştu. Konferans sonunda Prof. Dr. Refiye Şenesen’e teşekkür belgesi verilirken hatıra fotoğrafı çekimi de gerçekleştirildi.