GENEL - 23 Nisan 2018 Pazartesi 12:24

Muş’ta 23 Nisan coşkusu

A
A
A
Muş’ta 23 Nisan coşkusu

Muş’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenle kutlandı.

Muş’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenle kutlandı.


Hükümet konağı önünde bulunan Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulmasıyla başlan tören, Selçuklu İlkokulunda devam etti. Saygı duruşuna müteakip İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Enver Kıvanç, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Kıvanç, "Bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızın 98. yılını coşkuyla kutluyoruz. Bugün, cumhuriyet yolunda atılmış en büyük adımdır. 23 Nisan, tarihimizin dönüm noktalarından biridir. Türk milleti, dün olduğu gibi bugün de cumhuriyetin temel niteliklerini en iyi şekilde koruyup, muhafaza edecektir. Millet olarak amacımız, akıl ve bilimin ışığında ilerleyerek milli ve manevi değerlere bağlı bir toplum olarak, sonsuza kadar var olabilmektir" dedi.


Yapılan konuşmanın ardından öğrenciler tarafından hazırlanan gösteriler yapılarak şiirler okundu. Program, toplu fotoğraf çekilmesi ve öğrencilere hediye takdimi ile son buldu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir İzmir’de kavgaya müdahale eden polislere saldıran şahıs kamerada İzmir’in Bornova ilçesinde kavga ihbarına giden polis ekipleri, kavgaya karıştığı öğrenilen bir kişi tarafından saldırıya uğradı. Polislerden birine kafa atan ve daha sonra müdahale eden diğer polislere de yumruklarla saldıran genç, zor kullanılarak gözaltına alınırken, o anlar vatandaşlar tarafından cep telefonu kamerasıyla görüntülendi. Olay gece saatlerinde Bornova Küçükpark Meydan’da meydana geldi. Edinilen bilgiye göre kavga ihbarına giden polis ekipleri tarafları ayırarak olaya müdahale etti. Bu esnada kavgaya karıştığı öğrenilen E.O.D. (25), polis ekiplerine zorluk çıkarttı. Gözaltına alınacağı esnada kendisinin yanına giden bir polisin kaskına kafa atan E.O.D., daha sonra kendisine müdahale eden polislere de yumruklarıyla saldırdı. Polislere saldıran genç daha sonra gözaltına alınarak emniyete götürülürken, saldırıya uğrayan polis memurlarının da kendisinden şikayetçi oldukları öğrenildi. Saldırı anları kamerada Öte yandan yaşanan kargaşa, vatandaşlar tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntülerde E.O.D.’nin kendisine müdahale eden polislere direnmesi, polislerden birinin kaskına kafa atması ve diğerlerine yumruklarla karşılık verdiği anlar görüntülendi. Öte yandan görüntülerde E.O.D.’ye polis ekiplerinin müdahale etmesi ve gözaltına alınarak götürüldüğü anlar da yer aldı.