GENEL - 09 Ekim 2018 Salı 11:59

Muş’ta ‘Bilim ve Sanat’ şenliği

A
A
A
Muş’ta ‘Bilim ve Sanat’ şenliği

Muş Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) tarafından ‘Her Yerde Herkes İçin Bilim’ projesi kapsamında ‘Bilim ve Sanat’ şenliği düzenlendi.

Muş Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) tarafından ‘Her Yerde Herkes İçin Bilim’ projesi kapsamında ‘Bilim ve Sanat’ şenliği düzenlendi.


TÜBİTAK 4007 ‘Her Yerde Herkes İçin Bilim’ projesi kapsamında Muş Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) tarafından Muş Öğretmenevinde düzenlenen şenliğe; Muş Belediye Başkan Vekili Aydın Özarslan, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Metin Aksu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür ve TÜBİTAK gözlemcisi olarak Erzurum Atatürk Üniversitesinden Prof. Dr. Yüksel Özdemir ile Atilla Dursun katıldı.


Kurdele kesimiyle açılışı yapılan şenliği gezen katılımcılar, birçok okulun öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan projeleri inceleyerek bilgiler aldı.


Burada İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Muş Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Murat Taşdemir, atölye çalışmaları kapsamında katılımcı okulların final projelerini şenlikte sergilediğini belirterek, finalden başarıyla çıkan projeleri ödüllendireceklerini söyledi. Taşdemir, “İl finalinde ilkokul ve ortaokuldan 15’er tane olmak üzere toplamda 30 proje sergileniyor. Sergilenen projeler, alanında uzman Muş MEM ARGE elemanlarınca değerlendirildikten sonra, bunlardan ilkokul ve ortaokul kategorilerinde 3’er proje ödüllendirilecektir” dedi.


İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Metin Aksu ise, gerçekleştirilen şenlikte çok güzel projelerin yer aldığını ve başarılı çalışmalara imza atıldığını belirtti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Şişli’de Hıdırellez coşkuyla kutlandı Şişli’de Hıdırellez Şenliği kapsamında birbirinden renkli etkinlikler ve konserler düzenlendi. Şişli Belediyesi tarafından Hıdırellez Şenliği düzenlendi. Etkinliğe, Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan ve çok sayıda vatandaş katıldı. Etkinlik alanı, renkli ışıklarla aydınlatıldı ve süslendi. Konser, yarışma, karaoke, dans gösterileri, kına yakma, taç yapım ve çiçek yapım atölyesi, yüz boyama, saksıda toprağa gül fidesi dikimi ve kontrollü ateş yakma alanı yapıldı. “Şişli için çalışacağım” Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan, “Hepinizin Hıdırellez’i, baharı, bahara merhabası kutlu olsun. Hıdırellez bize birliğimizi beraberliğimizi, hoşgörüyü, kardeşliği ve barışı hatırlatır. Hepimizin bahara yakışır bir şekilde kardeşçe, hoşgörü ile birlikte nice güzel günler yaşarız. Ben Şişli’de her günü bahar gibi yaşayacağımız bir Şişli için çalışacağım. Bunun için söz verdim. Hepinizin dilekleri kabul olsun” ifadelerini kullandı. Hıdırellezde huzur ve mutluluk dileyen Lerna Aker isimli vatandaş, "Toplum olarak hepimize mutluluk ve huzur diliyorum. Mutlu olmadıkça huzurlu olamıyoruz. Hepimize huzur diliyorum. Geleceğe güzel baka bilelim ki hayatlarımız aydınlansın” diye konuştu. Hıdırellez etkinliklerine katılan Ayşen Korhan isimli vatandaş, “Hıdırellez güzel bir vesile. İnanç olarak inanmanın ötesinde herkesin güzel şeyler dilediği, güzel bir gün. Baharın gelişi herkese kutlu olsun” dedi.