GENEL - 09 Kasım 2018 Cuma 16:48

Bakan Yardımcısı Aksu’dan Muş Belediyesine ziyaret

A
A
A
Bakan Yardımcısı Aksu’dan Muş Belediyesine ziyaret

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Mustafa Aksu, Muş Belediyesini ziyaret etti.

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Mustafa Aksu, Muş Belediyesini ziyaret etti.


Belediye Başkanı Feyat Asya, çeşitli temaslarda bulunmak üzere kente gelen Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Mustafa Aksu ve beraberindeki heyeti makamında ağırladı. Bakan Yardımcısı Aksu’ya belediye ziyaretinde AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek, İl Başkanı Rahmetullah Yaktı, Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Aydın ve partililer eşlik etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek belediyenin çalışmaları ile ilgili Bakan Yardımcısı Aksu’ya bilgi veren Başkan Asya, 4,5 yılda uygulanan projelerle Muş’un çehresini değiştirdiklerini ve bugüne kadar halkın güvenini boşa çıkarmadıklarının altını çizdi.


2014 yılında görevi devraldıktan sonra kısa, orta ve uzun vadede programlar yaptıklarını ve hazırlanan stratejik plana uygun hareket ettiklerini ifade eden Başkan Asya, “Tarım ve hayvancılık şehri olan ilimizin canlı hayvan pazarı eksikliği vardı. Uyguladığımız proje ile modern bir canlı hayvan pazarını üreticilerimizin ve vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Bununla birlikte yaş sebze meyve hali, tıbbi atık sterilizasyon merkezi, sokak hayvanları rehabilitasyon merkezi ve geçici bakımevi gibi ihtiyaç duyulan tesisleri kısa vadede hizmete açtık. Şu anda bu tesislerimiz aktif olarak hizmet vermektedir” dedi.


Muş’un öncelikli sorunları arasında yer alan altyapıyı uzun uğraşlar sonucu yenilemeye başladıklarını kaydeden Başkan Asya, “Vatandaşların en fazla dillendirdiği ve değişimi elzem olan içme suyu, yağmur suyu ve kanalizasyon hatlarını yenilenmesi için projemizi hazırladık. Finansman temini ve ihale sürecinin ardından geçen yıl ilk kazmayı vurduk. Buna paralel olarak vatandaşlarımızın doğalgazdan istifade etmesine öncülük ettik. Altyapı çalışmalarımız ile birlikte doğalgaz hatları da döşeniyor. Şu anda şehrin yüzde 90 civarında doğalgaz döşemeleri tamamlandı. Aynı şekilde yer altı hatları da büyük bir ölçüde tamamlandı. Altyapısını tamamladığımız bölgelerin hemen üst yapısına girdik. Bu kapsamda birçok mahallemizin yol ve kaldırımlarını yeni yüzüne kavuşturduk. Mevsim şartları el verdikçe bu çalışmalarımızı sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.


Yeşil alan kapasitesinin arttırılması noktasında önemli çalışmalar yaptıklarını kaydeden Başkan Asya, “Göreve geldiğimizde Muş’un yeşil alan kapasitesi 46 bin metrekareydi. ‘Her mahalleye bir park’ sloganıyla belediyemize ait veya hazineye ait birçok alanda çocuk oyun alanları ve vatandaşların dinlenebilecekleri yeşil alanlar oluşturduk. Bununla birlikte tüm halkımızın yararlanabileceği yaklaşık 90 bin metrekare alan üzerine Lale Vadisi Parkı, 56 bin metrekare alan üzerine Göletli Park, 23 bin metrekare alan üzerine Ahmed-i Hani Parkı ve 12 bin metrekare alan üzerine bu projenin devamı olan Ahmed-i Hani 2. Etap projeleri ile nefes alınabilecek alternatif alanlar oluşturduk. Bu çalışmaları yaparken tarihi varlıklarımızı korumaya yönelik projeler de yapmaktan geri durmadık. Şu anda sizleri ağırladığımız Eski Hükümet Konağı olarak kullanılan binanın restorasyonunu yaparak hizmete açtık. Yıldızlı Hanımızı aslına uygun bir şekilde restore etmek üzere ilgili kurumlarımızla işbirliği yaparak çalışma başlattık. Şu anda projemiz tamamlanma aşamasına geldi. Yine ilimizin en eski yerleşim yerlerinden biri olan Kale Mahallemizi de tarihine yakışır şekilde güzelleştiriyoruz. Yol genişletme çalışmaları, ihata duvarları ve yenilenen yolları ile ilimizin genelinde bir değişim yaşandı. İnşallah bundan sonra da aynı minval üzerine çalışmalarımız devam eder” şeklinde konuştu.


Başkan Asya, konuşmasının devamında, belediyenin diğer projelerinden söz ederek, “Görev süremizin sonuna geldiğimiz bugünlerde halkımıza söz verip de yapmadığımız hiçbir çalışma yoktur. Bu konuda başımız dik, alnımız açıktır. Bizlere bu imkanı veren Rabbime sonsuz şükürler olsun. Bundan sonraki süreçte bu görev kısmet olur mu olmaz mı Allah’ın takdiridir. Olursa aynı tempomuzla halkımıza hizmetkarlık yapmaya devam edeceğiz. Bu vesile ile bir kez daha ziyaretinizden dolayı onur duyduğumuz ifade eder, saygılar sunarım” diye konuştu.


Bakan Yardımcısı Aksu da, Muş’a çok güzel hizmetler yapıldığının vurgusunu yaparak Başkan Asya ve ekibini tebrik etti.


Yapılan konuşmaların ardından ziyaret, hediye takdimi ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi. Başkan Asya, uğurlama sırasında tarihi hizmet binası girişinde sergilenen proje maketleri üzerinden Bakan Yardımcısı Aksu’ya bilgi verdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Muhtarlık ikisine de yar olmadı Trabzon’un Çaykara ilçesi Yaylaönü Mahallesi’nde 31 Mart’ta yaşanan muhtarlık seçimi sonrası yaşananlar Karadeniz fıkralarını aratmadı. Seçimi kaybeden eski muhtar yeni seçilen muhtarın adli sicil kaydı olduğu için muhtar olamayacağını belirterek İlçe Seçim Kurulu’na şikayet etti, kendisi muhtarlığa geleceğini düşünürken aynı suçtan kendisinin de adli sicil kaydı olduğunu unuttu. İlçe Seçim Kurulu mahallede iki muhtarın da aday olamayacağı hükmederken, seçimde 3. bir aday olmaması nedeniyle mahallede 2 Haziran’da yeniden muhtar seçimi yapılmasına karar verdi. Deniz seviyesinden bin 890 metre yükseklikte bulunan bulutlara komşu Trabzon’un Çaykara ilçesi Yaylaönü mahallesinde tüm Türkiye’de olduğu gibi 31 Mart 2024 tarihinde seçmen sandık başına giderek muhtarını seçti. 2 muhtar adayından Hasan Asan 137 oyla seçimi önde tamamlarken, 3 dönemdir köyün muhtarlığını yapan Yakup Toprak ise 111 oy alarak seçimi kaybetti. Seçimi kaybetmeyi içine sindiremeyen eski muhtar, seçimi kazanan Hasan Asan’ın 2017 yılında Uzungöl’de yaptığı apart otel ile ilgili imar suçu nedeniyle aldığı adli ceza dolayısıyla İlçe Seçim Kurulu’na şikayet etti. Çaykara İlçe Seçim Kurulu’na mazbatasını almaya giden Hasan Asan, kendisi hakkında yapılan şikayet nedeniyle muhtar olamayacağını ve mazbatanın kendisine değil de seçimi kaybeden eski muhtara verileceğini öğrenince o da Yakup Toprak’ın benzer bir suç kaydı bulunduğunu belirterek o da şikayette bulundu. Konuyu değerlendiren İlçe Seçim Kurulu her iki adayın da muhtar olma yeterliliğine sahip olmadığına karar verdi. Kurul, Çaykara ilçesi Yaylaönü Mahallesi’nde Hasan Asan ve eski muhtar dışında 3. bir aday olmaması üzerine seçimin yenilenmesine ve her iki muhtar adayın aday olamayacağı seçimin 2 Haziran 2024 tarihinde yapılmasına karar verdi. "Daha önce biz onu şikayet etmemiştik ama o bizi şikayet etti" Hasan Asan, yaşanan olayla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “2017 yılında Uzungöl’de bir apart otel yaptım. Daha önce yapılan işlem engel teşkil etmiyordu, 2019’da yasa değişti. 1 seneden fazla ceza alan her kimse seçilme yeterliliğini yitiriyordu. Biz de öyle bir engele takıldık. 12 yıllık muhtar rakibimdi, şikayet etti. Muhtarlık düştü. Onun da aynı suçu vardı ve biz onu önceki seçimde şikayet etmedik ama o seçimi kaybedince tuttu bizi şikayet etti. Bunun üzerine biz de onun muhtar olmaması için kendisini şikayet ettik, o da muhtarlığı alamadı. Şimdi 2 Haziran’da yeniden mahallede seçime gidilecek, ikimiz de muhtarlık yarışına giremeyeceğiz” dedi. Eski muhtar Yakup Toprak da yaşanan olayla ilgili “Rakibim benden çok oy aldı. Hukuki olarak işlemiş olduğu suçtan ötürü muhtarlık yapması mümkün değildi. Ben kendisini şikayet ettim. Aynı suçun benim de işlediğim ortaya çıkınca YSK 2 Haziran’da yeniden seçim yapılmasına karar verdi” ifadelerini kullandı.
İzmir Milyonluk tekneler İzmir’de vitrine çıktı Denizcilik sektörünün üreticilerini ve önemli markalarını deniz tutkunlarıyla buluşturan MAST İzmir Boat Show-Tekne, Tekne Ekipmanları ve Deniz Aksesuarları Fuarı, fiyatı on milyonlarca lirayı aşan tekneleri görücüye çıkardı. Yerli ve yabancı firmaların ürünlerinin sergilendiği fuar deniz tutkunlarının akınına uğrarken, birbirinden değerli tekneler için satış görüşmeleri de yapıldı. Fuara olan ilgi katılımcı firmalar tarafından memnuniyetle karşılandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde, İZFAŞ ve ED Fuarcılık ortaklığında bu yıl ikinci kez düzenlen MAST İzmir Boat Show - Tekne, Tekne Ekipmanları ve Deniz Aksesuarları Fuarı, Fuar İzmir’de devam ediyor. 5 Mayıs’a kadar B ve C holünde devam edecek MAST İzmir Boat Show’da insan gücüyle çalışan su motorları, elektrikli sörf tahtaları, sürat tekneleri, boyutu 16 metreyi bulan büyük tekneler ve sektörün gelişimi için tasarlanan inovatif ürünler yerli ve yabancı ziyaretçilerin ilgisiyle karşılandı. Fuarı ziyaret eden yerli ve yabancı konuklar fiyatı 15-20 milyon liraları bulan tekneler için görüşmeler yaptı. Fuara katılan firmaların temsilcilerinden Buğrahan Biçer, “Çok güzel bir fuar, katılımcı ve ziyaretçi oranımız çok iyi” diye konuşurken, başka bir firmanın müdürü Hilal Kaya da, “Bundan sonraki yıllarda da katılmayı planlıyoruz. Böyle bir fuarın destekçisiyiz” ifadelerini kullandı.