GENEL - 25 Şubat 2021 Perşembe 14:27

Malazgirt’te sokak hayvanları için barınma kulübeleri yapıldı

A
A
A
Malazgirt’te sokak hayvanları için barınma kulübeleri yapıldı

MUŞ (İHA) – Muş’un Malazgirt Belediyesi, sokak hayvanlarının zorlu kış şartlarından etkilenmemesi için şehrin çeşitli yerlerinde barınma kulübeleri bıraktı.

MUŞ (İHA) – Muş’un Malazgirt Belediyesi, sokak hayvanlarının zorlu kış şartlarından etkilenmemesi için şehrin çeşitli yerlerinde barınma kulübeleri bıraktı.


Malazgirt Belediyesi tarafından yapılan barınma kulübeleri, sokak hayvanlarının rahatça ulaşabileceği yerlere bırakılıyor. Özellikle kedi ve köpekler, Malazgirt Belediyesi ekiplerince sık sık bırakılan mama ve suya rahatça ulaşabiliyor. Bu kapsamda yapılan 50 barınma kulübesi ilçe merkezinde birçok noktaya bırakıldı. Malazgirt Belediye Sokak Hayvanları Besleme Ekibinden Berkant Demirbaş, her canlının yaşam hakkı olduğuna işaret etti. Belediye olarak bu doğrultuda hareket ettiklerini dile getiren Demirbaş, kış aylarında sokak hayvanlarının aç kalmaması adına her türlü çalışmayı yaptıklarını anlattı.


Malazgirt Belediyesinden Veteriner Hekim Veysel Turan ise kış ayları başında Belediye Başkanı Cengiz Altın’ın talimatları ile 50 adet barınma ve beslenme kulübesi yaptıklarını belirterek, “Sokakta kış aylarında hayvanlar üşümesinler diye kendi imkânlarımızla kulübeleri bıraktık. Daha sonra sokak hayvanlarımızın bakımını ve beslenmesi yaptık. Özellikte hafta sonları bu kısıtlamaların olduğu zamanlarda bir ekip oluşturarak önce temizliğini daha sonra günlük periyotlarla belli dönemlerde takiplerini yaptık. Hafta içleri sağ olsun vatandaşlarımız bunları bize bırakmadılar mamalarını kendi yemek artıklarını bıraktılar. Sadece biz temizliğini yaptık. Ama kısıtlamaların olduğu dönemlerde bizler devamlı takiplerini yaptık” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Aksaray’da mandıra çöktü: 750 küçükbaş hayvan göçük altında kaldı Aksaray’da şiddetli yağış nedeniyle mandıra çöktü. 750 küçükbaş hayvanın göçük altında kaldığı mandıra enkazında kurtarma çalışması başlatıldı. Aksaray’da 3 gündür aralıklarla devam eden şiddetli yağış birçok olumsuzlukları da beraberinde getirirken, sel ve su baskınlarının ardından bugün de içerisinde 750 küçükbaş hayvanın bulunduğu bir mandıra çöktü. Aksaray’ın merkeze bağlı Yeşilova beldesinde yaşanan göçük nedeniyle vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezine haber vermesi üzerine olay yerine İl Afet Acil Durum (AFAD), Aksaray Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine intikal eden ekipler iş makinelerinin de desteğiyle kurtarma çalışması başlattı. Mandıra enkazında kurtarma çalışmaları halen devam ederken İl Afet Acil Durum Müdürü Kadir Çelik, “Yeşilova beldemizde aşırı yağışlar sonucu bir ahırın çöktüğü ihbarı üzerine iki ekiple olay yerine geldik. Şu anda telef olan hayvanlar var. Toplam hayvan sayısının 750 olduğu söyleniyor. Kurtarma çalışmaları devam ediyor. Kurtarma operasyonumuz bittikten sonra net sayı belli olacak” dedi. Yeşilova Köseli Mahalle Muhtarı Kemal İlgün ise “Bölgede 3 gündür yağış devam etmekte. Bizim burada mandıramızın çökmesinden dolayı 750’ye yakın küçükbaş hayvanımız göçük altında kaldı. Ağıl altında kalan hayvanlardan ne kadar zayiat verdiğini bilmiyoruz. Zayiat sabah sayımında çıkacak. Allah izin verirse burayı kurtarmaya çalışıyoruz. Yağışlardan dolayı mandıra çöktü” diye konuştu.