EKONOMİ - 22 Temmuz 2025 Salı 11:43

Bulanık’ta "Kaz Yetiştiriciliği" projesi kapsamında kaz palazı dağıtıldı

A
A
A
Bulanık’ta "Kaz Yetiştiriciliği" projesi kapsamında kaz palazı dağıtıldı

Muş’un Bulanık ilçesinde kırsal kalkınma ve hayvancılıkta çeşitliliğin artırılması amacıyla hayata geçirilen "Kaz Yetiştiriciliği" projesi kapsamında kaz palazı dağıtıldı.


Doğu Anadolu Kalkınma Ajansının (DAKA) finansmanıyla Muş Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Bulanık İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünün koordinasyonunda yürütülen projeyle yetiştiricilere kaz palazları dağıtıldı. Toplam bütçesi 10 milyon 110 bin 50 TL olan proje kapsamında, prefabrik kaz barınaklarının yüzde 70’i proje, yüzde 30’u ise yetiştiriciler tarafından karşılandı. Proje ile 16 yetiştiriciye hem 3 haftalık kaz palazı hem de modern prefabrik kümes desteği sağlandı. Ayrıca, 16 yetiştiriciye kesimi yapılan kazların muhafazası için derin dondurucu verileceği açıklandı.


Bulanık İlçe Tarım ve Orman Müdürü Harun Korkmaz, projenin bölge hayvancılığına yeni bir soluk getireceğini belirtti. Korkmaz, kaz yetiştiriciliğinin özellikle küçük ölçekli çiftçiler için alternatif bir gelir kaynağı oluşturduğunu vurgulayarak, projenin sadece ekonomik değil, aynı zamanda sosyal kalkınma açısından da büyük önem taşıdığını söyledi.


Korkmaz, proje kapsamında 50 kişiye kaz yetiştiriciliği eğitimi verildiğini ve her biri yaklaşık 100 metrekarelik alana sahip 99 baş kapasiteli kaz çiftliklerinin 16 yetiştirici için kurulduğunu ifade etti. Projenin, kırsal nüfusun yerinde kalkınmasına destek sunacağını belirten Korkmaz, "Kaz palazlarının dağıtımının ardından üreticilerimize gerekli teknik destek ve eğitim daha önce sağlandı. Bundan sonra da süreci yakından takip edecek ve desteklemeye devam edeceğiz" dedi.



Bulanık’ta "Kaz Yetiştiriciliği" projesi kapsamında kaz palazı dağıtıldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Şırnak Şırnak’ta çocukların dilekleri 106 balonla gökyüzüne taşındı Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 106. yıl dönümünde, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusu Şırnak’ın İdil ilçesinde farklı bir renge büründü. Ünlü ressam Melis Doğan, "Doğanın Çiçeklerine Açılan Kapı" Projesi kapsamında İdil Yarbaşı İlk ve Ortaokulunda minik öğrencilerle buluştu, onlarla birlikte resim yaptı ve unutulmaz bir bayram etkinliğine imza attı. Türkiye’nin önde gelen gıda firmasının destekleriyle gerçekleştirilen etkinlikte çocuklar çeşitli hediyeler, atölye çalışmaları ve sürprizlerle dolu bir gün yaşadı. Etkinliğin finalinde ise minik yürekler ve ressam Doğan Cehennem Deresine kadar yürüyüş gerçekleştirerek hayallerini ve dileklerini kağıtlara yazdı. Gökyüzüne 106 balon bıraktı. Balonlar yükselirken çocuklar hem Türkiye Cumhuriyetinin 106 yıllık gururunu hem de kendi gelecek hayallerini gökyüzüne emanet etti. Ressam Melis Doğan, etkinlik sonunda duygularını şu sözlerle ifade etti: "Bundan 106 yıl önce Türkiye Büyük Millet Meclisi açılmış olup bugün çocuklara bayram olarak armağan edilmiştir. Biz de bu bayramda Şırnak’ın İdil ilçesinde çocuklarımızla bir araya geldik. Onların bu anlamlı gününe özel bir etkinlik gerçekleştirdik. Türkiye’nin en önemli gıda firmasının desteğiyle çeşitli hediyeler, atölye etkinlikleri ve sürprizlerle dolu bir günü tamamladık. Etkinlik sonunda çocuklarımızla birlikte gökyüzüne 106 balon uçurduk. Burada çocuklar gerek hayallerini, gerek isteklerini bir şekilde dileyerek gökyüzüne bıraktılar. Bizlerin en büyük dileği, dünyada savaşların son bulması, çocukların sadece doğduklarında ağladıkları ve bir ömür boyunca gözlerinden sadece gülerken yaş gelmesini diliyoruz ve istiyoruz. Ben ise ömrümün sonuna kadar çocukların hayallerini önce renklere, sonra o renkleri yaşamlarına katmaları için elimden gelenin fazlasını yapmaya devam edeceğim." Doğan, İdil Yarbaşı İlk ve Ortaokulunda öğrencilerle birlikte resim yaparak bayramı sanata ve renklere dönüştürdü. Minik öğrenciler hem keyifli vakit geçirdi hem de kendi hayallerini tuvallere yansıttı. Etkinlik, çocukların yüzlerindeki gülümseme ve gökyüzüne yükselen renkli balonlarla hafızalara kazındı.