GÜNDEM - 18 Ekim 2023 Çarşamba 09:12

İsrail’in hastane katliamı sonrası Muş’ta vatandaşlar ayağa kalktı

A
A
A
İsrail’in hastane katliamı sonrası Muş’ta vatandaşlar ayağa kalktı

Muş’ta kent meydanında toplanan vatandaşlar, Gazze’deki El-Ehli Baptist Hastanesi’ne yönelik saldırıyı protesto etti.


İsrail’in Filistin’deki hastaneyi vurması ve yüzlerce insanın vefat etmesinin ardından Muş’taki birçok STK ve vatandaşlar kent meydanında bir araya gelerek olayı protesto etti. İşgalci İsrail güçleri ablukaya aldığı Gazze’de savaş suçu işlemeye devam ederken Muş’ta bir araya gelen vatandaşlar sloganlar atarak İsrail’i lanetledi.


Vatandaşlar burada dev Türk bayrağını açarak, "Yaşasın Filistin", "Hamas’a selam direnişe devam", "Kahrolsun İsrail", "Zalimler için yaşasın cehennem", "Müslüman uyuma kardeşine sahip çık" ve "Kahrolsun siyonizm" sloganı attı. Daha sonra dualar edilerek, Kur’an’ı Kerim okundu. Protestoya katılan bazı kadınlar, gözyaşlarına hakim olamadı.


Eyleme, AK Parti Muş İl Başkanı Melik Emre, HÜDA PAR Muş İl Başkanı Mehmet Şirin Çağlayan, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.



İsrail’in hastane katliamı sonrası Muş’ta vatandaşlar ayağa kalktı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Metin Diyadin: "Ligde kalmamız gerekiyor" Gençlerbirliği Teknik Direktörü Metin Diyadin, Trabzonspor müsabakasının ardından, "Özellikle bu hafta 2 tane Trabzonspor maçı oynayacağız ve zorlu bir süreçteyiz. Ligde kalmamız gerekiyor. Bu anlamda da bazı oyuncularımızın, isim saymama gerek yok, sakatlık olsun, başka sebepler olsun, takımdan ayrıldılar" dedi. Ziraat Türkiye Kupası yarı finalinde Gençlerbirliği, sahasında ağırladığı Trabzonspor’a 2-1 mağlup oldu. Maç sonu düzenlenen basın toplantısında değerlendirmelerde bulunan Gençlerbirliği Teknik Direktörü Metin Diyadin, "Özellikle bu hafta 2 tane Trabzonspor maçı oynayacağız ve zorlu bir süreçteyiz. Ligde kalmamız gerekiyor. Bu anlamda da bazı oyuncularımızın, isim saymama gerek yok, sakatlık olsun, başka sebepler olsun, takımdan ayrıldılar. Sezonu kapattılar diyelim. 3-4 tane oyuncumuz da Kasımpaşa maçında oynayan oyuncularımız vardı. Artı hafta sonu oynayacağımız maçtan dolayı çok daraldı kadro. Rotasyonun da rotasyonu gibi oldu ama gerçekten çocuklar çok iyi oynadılar. Çok iyi mücadele ettiler. 3-4 tane genç oyuncumuz var. Yetenekliler. Gönül ister ki çok rahat ortamda bu çocuklara çok daha fazla şans verelim. Sevindiğimiz taraf da çocuklar çok iyi oynadı. Süre almayan oyuncular, az alanlar ve onlarla altyapıdan bizim çocuklarımız da gayet iyi oynadı. Ancak odaklanacağımız tek maç var. Hafta sonu Ligde kalma adına Trabzonspor maçı için çok önemli bir maça gideceğiz. İnşallah buraya ligde kalıcı olarak döneriz" ifadelerini kullandı.