KÜLTÜR SANAT - 22 Mayıs 2025 Perşembe 11:06

Malazgirt’te geleneksel at yarışması

A
A
A
Malazgirt’te geleneksel at yarışması

MUŞ (İHA) – Muş’un Malazgirt ilçesinde geçmişi yüzyıllar öncesine dayanan geleneksel at yarışları, bu yıl da büyük bir katılımla gerçekleştirildi.


Malazgirt Atçılar Derneği Başkanı Bülent Güvenir ve Nurettin Köyü Muhtarı Ekrem Dinç’in katkılarıyla Okçular Vakfı tarafından Malazgirt’e kazandırılan hipodromda düzenlenen yarışmaya çevre köylerden ve ilçe merkezinden birçok atlı katıldı. Heyecan dolu anların yaşandığı yarışmada Nurettin köyünden Muhittin Gök "İmtihan" adlı atıyla birinciliğe ulaştı. Aslankaya köyünden Kerim Yıldız ikinci, ilçe merkezinden İbrahim Tutar ise üçüncü oldu.


Yarışma sonunda açıklamalarda bulunan Muhtar Ekrem Dinç, "Bu topraklarda at sadece ulaşım aracı değil, bizim için bir kimliktir, bir ruhtur. Nurettin köyü olarak bu kültürü yaşatmak ve genç nesillere aktarmak adına bu tür organizasyonları desteklemeye devam edeceğiz. Katılım sağlayan tüm yarışmacılara ve halkımıza teşekkür ederim" dedi.


Dernek Başkanı Bülent Güvenir ise "At kültürü Malazgirt’in özüdür. Gençlerimizin bu geleneği sürdürmesi bizi gururlandırıyor. Her yıl bu yarışları daha da büyüterek sürdürmeyi hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.



Malazgirt’te geleneksel at yarışması

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Başkan Kul: "Vatandaşımızın her bir kuruşu bize emanet" Samsun’un Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, "Vatandaşımızın her bir kuruşu bize emanettir ve biz bu emanetin bekçisi olmaya devam edeceğiz" dedi. Başkan Şenol Kul, Mart ayı Meclis Toplantısı’nda gündeme dair açıklamalarda bulundu. Belediye binasının yıkım süreci ve tadilat masrafları üzerinden yürütülen dezenformasyon çalışmalarına tepki gösteren Başkan Kul, şeffaf belediyecilik vurgusu yaptı. Belediye binasının yıkılacağı bilinmesine rağmen içine fahiş masraflar yapıldığına dair iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirten Başkan Kul, "Siyaset nezaket ve dürüstlük işidir; iddiayı ortaya atan, ispatla yükümlüdür. Birileri bir şey yazıyor ve herkesin buna inanması bekleniyor. Göreve geldiğimiz günden bugüne kadar binamızda yapılan tüm tadilatların toplam bedeli sadece 1 milyon 300 bin TL civarındadır. 15 milyon TL gibi hayali rakamlarla kamuoyunu yanıltmaya çalışanlara en güzel cevabı resmi kayıtlarımız vermektedir. Vatandaşımızın her bir kuruşu bize emanettir ve biz bu emanetin bekçisi olmaya devam edeceğiz" diye konuştu. Terme’nin çehresini değiştirecek Büyük Meydan Projesi ve diğer vizyon yatırımların hayata geçmesinde güçlü bir iş birliği yürüttüklerini ifade eden Başkan Kul, destekleri için Samsun’un siyasi liderlerine teşekkür etti. Başkan Kul, "İlçemizdeki dev projelerin hayata geçmesinde ve Terme’ye kazandırılan her hizmette bizlerden desteğini esirgemeyen Milletvekilimiz Mehmet Muş ile Samsun Büyükşehir Belediye Başkanımız Halit Doğan’a Terme halkı adına canıgönülden teşekkür ediyorum. Mevcut esnafımızı da gözeterek attığımız bu adımlarla, şehrimizin yarınlarını el birliğiyle inşa ediyoruz" şeklinde konuştu.