GÜNDEM - 20 Ekim 2023 Cuma 16:47

Muş’ta, İsrail’in Gazze’ye saldırıları protesto edildi

A
A
A
Muş’ta, İsrail’in Gazze’ye saldırıları protesto edildi

i Aksa Buluşması” için Belediye Meydanı’nda buluşan kalabalık, İsrail ve Amerika aleyhine slogan attı. İsrail’in saldırılarını öfkeli bir dille protesto eden kalabalık, ellerinde saldırıları kınayan dövizler taşıdı.


Burada grup adına konuşan Muş İstişare Meclisi Başkanı Cahit Bulu, “Müslümanlar; Mescid-i Aksa’nın bizim temel inanç meselemiz olduğunu herkes bilsin. Filistin’de yaşanan bu savaşın hak ile batılın savaşı olduğunu da herkese buradan duyuruyoruz. Bu davanın kuru bir hamaset değil, şeref meselesi ve onur meselesi olduğunu da bilin. İbadet için yolculuğa gidilecek bir mescidin, Mescid-i Aksa olduğunu da bilinmeli. Mescid-i Aksa’da kılınan namazın 50 bin kat sevabı olduğundan da haberiniz olsun. Bütün bunlardan dolayı Filistin davasını sadece Filistin’in değil bütün İslam aleminin davası olduğunu herkes iyi bilsin” dedi.


Açıklamanın ardından Filistin’e destek, İsrail’e tepki sloganları atan binlerce kişi, İstasyon Caddesi’nde yürüyüş yaparak eylemi tamamladı.


Yürüyüşe Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, HÜDA-PAR İl Başkanı Mehmet Şirin Çağlayan, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.



Muş’ta, İsrail’in Gazze’ye saldırıları protesto edildi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Metin Diyadin: "Ligde kalmamız gerekiyor" Gençlerbirliği Teknik Direktörü Metin Diyadin, Trabzonspor müsabakasının ardından, "Özellikle bu hafta 2 tane Trabzonspor maçı oynayacağız ve zorlu bir süreçteyiz. Ligde kalmamız gerekiyor. Bu anlamda da bazı oyuncularımızın, isim saymama gerek yok, sakatlık olsun, başka sebepler olsun, takımdan ayrıldılar" dedi. Ziraat Türkiye Kupası yarı finalinde Gençlerbirliği, sahasında ağırladığı Trabzonspor’a 2-1 mağlup oldu. Maç sonu düzenlenen basın toplantısında değerlendirmelerde bulunan Gençlerbirliği Teknik Direktörü Metin Diyadin, "Özellikle bu hafta 2 tane Trabzonspor maçı oynayacağız ve zorlu bir süreçteyiz. Ligde kalmamız gerekiyor. Bu anlamda da bazı oyuncularımızın, isim saymama gerek yok, sakatlık olsun, başka sebepler olsun, takımdan ayrıldılar. Sezonu kapattılar diyelim. 3-4 tane oyuncumuz da Kasımpaşa maçında oynayan oyuncularımız vardı. Artı hafta sonu oynayacağımız maçtan dolayı çok daraldı kadro. Rotasyonun da rotasyonu gibi oldu ama gerçekten çocuklar çok iyi oynadılar. Çok iyi mücadele ettiler. 3-4 tane genç oyuncumuz var. Yetenekliler. Gönül ister ki çok rahat ortamda bu çocuklara çok daha fazla şans verelim. Sevindiğimiz taraf da çocuklar çok iyi oynadı. Süre almayan oyuncular, az alanlar ve onlarla altyapıdan bizim çocuklarımız da gayet iyi oynadı. Ancak odaklanacağımız tek maç var. Hafta sonu Ligde kalma adına Trabzonspor maçı için çok önemli bir maça gideceğiz. İnşallah buraya ligde kalıcı olarak döneriz" ifadelerini kullandı.