SAĞLIK - 15 Ağustos 2021 Pazar 09:24

Muş’ta “mavi” kategori için aşı seferberliği

A
A
A
Muş’ta “mavi” kategori için aşı seferberliği

Muş İl Sağlık Müdürlüğü, korona virüsle mücadele kapsamında kentin giriş ve çıkışlarındaki polis kontrol noktalarında, aşı uygulaması başlattı.

Muş İl Sağlık Müdürlüğü, korona virüsle mücadele kapsamında kentin giriş ve çıkışlarındaki polis kontrol noktalarında, aşı uygulaması başlattı.


En düşük aşılama oranına sahip iller arasında yer alan Muş’ta, mavi kategoriye geçiş için seferberlik başlatıldı. Muş-Bingöl ve Muş-Bitlis kara yolundaki polis uygulama noktalarında araçları tek tek durduran sağlık personelleri, sistem üzerinden vatandaşların aşı sorgulamalarını yapıyor. Sistemde aşısız görünen vatandaşlar, mobil ekip tarafından burada aşılanarak seyahatlerine devam ediyor.



“Adeta bir seferberlik ilan etmiş durumdayız”


Çalışmalar katılarak destek olan İl Sağlık Müdürü Dr. Serdal Türkoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamasında, uygulama sayesinde aşısız olan vatandaşların araçlarını park ederek hazırda bulunan sağlıkçılar tarafından aşılandığını ifade etti. Kentin üç noktasında yapılan uygulama ile amaçlarının kentin aşılama oranını yükseltmek olduğunu dile getiren Türkoğlu, “Bunun için adeta bir seferberlik ilan etmiş durumdayız. Her yerde her fırsatı değerlendirmeye çalışıyoruz. Sağ olsun emniyet ve jandarma personelimiz bizlere çok yardımcı olmakta. El birliğiyle bu aşılama oranını yükseltmek adına burada sağlık hizmeti sunuyoruz. Bu noktalarımızda aşıya büyük bir rağbet var. Biran önce mavi kategoriye dönüp, çocuklarımıza ve insanımıza sağlıklı bir gelecek sunmak adına elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz” dedi.



“Aşılarımız son derece güvenlidir”


Yer yer aşılama faaliyeti yaparken çeşitli sıkıntılarla karşılaştıklarını anlatan Dr. Türkoğlu, “Halkımızın yanlış bilgi sahibi olmaları veya yanlış yönlendirilmeleri sonucu kafalarında bir takım soru işaretleri olmakta. Bunların hiç biri gerçek değildir. Aşılarımız son derece güvenlidir ve deneyimli sağlık personelimiz tarafından aşılarımız yapılmaktadır” ifadelerini kullandı.



“Toplumsal bağışıklık için aşılama çok önemli”


Muş’un girişinde sağlık ve polis ekipleri tarafından uygulama yapıldığını aktaran vatandaşlardan Suphi Karakaş ise “Güzel bir uygulama. Burada korona virüs aşısı uygulanıyor. Herkesin aşı olmasını tavsiye ediyorum. Kendim üç doz aşı oldum. Hane halkımızda bu aşılarını yaptırdılar. Gerçekten de toplumsal bağışıklık için aşılama çok önemli. Bu konu üzerinde titizlikle çalışıyorlar. Emeklerine, yüreklerine sağlık” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Batman “Dur” ihtarına uymayarak tarlaya kaçan otomobilden 19 bin adet uyuşturucu hap çıktı Batman’da polisin “Dur” ihtarına uymayan otomobil sürücüsü kaçtığı tarlada kaza yaparak durabildi. Otomobil ve şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramada 19 bin adet uyuşturucu hap ekstasy ile 1 kilo 32 gram bonzai maddesi ele geçirildi. Edinilen bilgilere göre, aldıkları ihbarı değerlendiren Batman İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Emniyet Müdürlüğü İHA Büro Amirliği ekipleriyle birlikte çalışma başlattı. Polis ekipleri, uyuşturucu madde ticareti yapan şahıslara yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında Petrolkent Mahallesi Bostan Caddesinde bir otomobili durdurmak istedi. Polisin “dur” ihtarına uymayan otomobil sürücü bir süre karayolunda polisten kaçtıktan sonra tarlaya girdi. Buğday başakları arasına gizlendiler Girdikleri tarlada kaza yapan otomobildeki şüpheliler buğday başaklarının arasına saklanmaya çalıştı. İHA Büro ekiplerinin dronlu çalışması sonucu buğday başakları arasına uzanarak saklanan 4 şüphelinin yerini belirledi. Polis etraflarını çevirdiği 4 şüpheliyi kıskıvrak yakaladı. Otomobilde ve gözaltına alınan 4 şüphelinin ikametlerine yapılan aramalarda farklı renklerde toplam 19 bin adet uyuşturucu hap ecstasy ile 1 kilo 32 gram bonzai uyuşturucu maddesi ele geçirildi. Yakalanarak emniyete götürülen şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece “Uyuşturucu Madde Ticareti” yapmak suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.