EĞİTİM - 30 Nisan 2022 Cumartesi 10:51

Varto’da ‘Yeter ki en iste okul senin evinde’ projesi

A
A
A
Varto’da ‘Yeter ki en iste okul senin evinde’ projesi

Muş’un Varto ilçesinde, Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri, ‘Yeter ki sen iste okul senin evinde’ projesi çerçevesinde çocukları evlerinde ziyaret ederek okullaşmalarını sağlıyorlar.

Muş’un Varto ilçesinde, Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri, ‘Yeter ki sen iste okul senin evinde’ projesi çerçevesinde çocukları evlerinde ziyaret ederek okullaşmalarını sağlıyorlar.


Varto Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Cemile Bingölballı, Okul Öncesi Öğretmeni Dilek Erbay ve öğrencilerle birlikte ‘Yeter ki sen iste okul senin evinde’ projesi çerçevesinde evleri ziyaret ederek, okula gelmeyen çocukların okullaşmasını sağlıyor. Çocukları okula kazandırmak amacıyla kendileriyle oyun oynayan öğretmen ve öğrenciler, çocuklara çeşitli hediyeler vererek onların gönüllerine dokunuyorlar.


Proje hakkında açıklamada bulunan Varto Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Cemile Bingölballı, ilçede özellikle eğitim ve öğretimden yoksun bulunan ve içe kapanık olan ailelerin çocukları ile bir araya geldiklerini belirtti. Bingölballı, “Öğretmen ve öğrencilerimizle birlikte sosyo-ekonomik düzeyi yetersiz, öz güven sıkıntısı yaşayan, sosyalleşme sürecine adapta olamayan ve her hangi bir eğitim kurumuna gidemeyen çocuklara ulaşabilme, veliyi bilgilendirme ve çocukların gelişimsel özelliklerine uygun eğitim ortamı hazırlama düşüncesiyle ev ziyaretleri yapıyoruz. Okulumuz öğrencilerinin hazırlamış olduğu eğitici oyuncaklar, farklı duyulara hitap eden kuklalar, değişik seviyelerde sanat etkinlikleri ile evlerinde eğitim ortamı hazırlayıp kısa süreliğine de olsa fırsat eşitliği sunuyoruz. Çocukların yüreklerine dokunduğumuzu hissediyoruz. Bu noktada projemizin amacına hizmet ettiğini görmek bizi mutlu etti ”dedi.


Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğretmenlerinden Dilek Erbay ise derslerde yaptıkları kukla ve dolgu oyuncaklarını çocuklara ulaştırdıklarını aktararak, “Bu çocuklarla keyifli vakit geçirerek, onlarla oyunlar oynadık. Bu projemizdeki amaçlardan bir tanesi, toplum ile okul arasında köprü olmak ve gönül köprüsü kurmaktı. Bunları gerçekleştirdiğimizi düşünüyorum” ifadelerini kullandı.


Nursen Bingöltekin adlı vatandaş da, öğretmen ve öğrencilerin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti belirterek, projede emeği geçen herkese teşekkür etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Batman “Dur” ihtarına uymayarak tarlaya kaçan otomobilden 19 bin adet uyuşturucu hap çıktı Batman’da polisin “Dur” ihtarına uymayan otomobil sürücüsü kaçtığı tarlada kaza yaparak durabildi. Otomobil ve şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramada 19 bin adet uyuşturucu hap ekstasy ile 1 kilo 32 gram bonzai maddesi ele geçirildi. Edinilen bilgilere göre, aldıkları ihbarı değerlendiren Batman İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Emniyet Müdürlüğü İHA Büro Amirliği ekipleriyle birlikte çalışma başlattı. Polis ekipleri, uyuşturucu madde ticareti yapan şahıslara yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında Petrolkent Mahallesi Bostan Caddesinde bir otomobili durdurmak istedi. Polisin “dur” ihtarına uymayan otomobil sürücü bir süre karayolunda polisten kaçtıktan sonra tarlaya girdi. Buğday başakları arasına gizlendiler Girdikleri tarlada kaza yapan otomobildeki şüpheliler buğday başaklarının arasına saklanmaya çalıştı. İHA Büro ekiplerinin dronlu çalışması sonucu buğday başakları arasına uzanarak saklanan 4 şüphelinin yerini belirledi. Polis etraflarını çevirdiği 4 şüpheliyi kıskıvrak yakaladı. Otomobilde ve gözaltına alınan 4 şüphelinin ikametlerine yapılan aramalarda farklı renklerde toplam 19 bin adet uyuşturucu hap ecstasy ile 1 kilo 32 gram bonzai uyuşturucu maddesi ele geçirildi. Yakalanarak emniyete götürülen şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece “Uyuşturucu Madde Ticareti” yapmak suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.