GENEL - 14 Nisan 2012 Cumartesi 10:41

SICAK HAVA BALONUNDA KUTLU DOОUM HAFTASI AÇILIŞI

A
A
A
SICAK HAVA BALONUNDA KUTLU DOОUM HAFTASI AÇILIŞI

Nevşehir`de din görevlileri, Kutlu Doğum Haftası`nın açılışını gökyüzünde yaptı. Sabah erken saatlerde balonla Kapadokya semalarına havalanan din görevlileri, yerden 5000 metre yükseklikte ilahiler okuyarak aşağıya gül attı.
Nevşehir`de İl Müftülüğü tarafından düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinin açılışı nedeniyle İl Müftüsü Yakup Öztürk, müftü yardımcıları ve beraberindeki din görevlileri, sabah erken saatlerde Göreme beldesinde bir araya geldi. Burada ilk olarak balon turuna katılan yabancı turistlere gül dağıtan İl Müftüsü Öztürk ve beraberindeki din görevlileri, daha sonra Göreme Balloons şirketine ait sıcak hava balonuna bindi. Sepetinin bir yüzünde "Kutlu Doğum Haftası", diğer yüzünde ise "Müslümanlar
kardeştir" yazan sıcak hava balonu ile Kapadokya semalarına havalanan din görevlileri, yerden yaklaşık 5 bin metre yüksekliğe ulaştı. Din görevlileri gökyüzünde ilahiler okuyarak Kutlu Doğum Haftası`nın açılışını yaparken, sepetten aşağıya güller attı.
Bu sırada balon sepetindeki bazı genç imamların yükseklik korkuları nedeniyle zor anlar yaşadıkları gözlendi. Özellikle balon 5000 metre yüksekliğe ulaştığında genç bir din görevlisi aşağıdaki peribacalarını seyretmek yerine sepetin içinde oturmayı tercih etti.
Yaklaşık 1 saat süren balon turunun ardından, din görevlilerine uçuş sertifikası verildi.
Nevşehir İl Müftüsü Yakup Öztürk, Kutlu Doğum Haftası nedeniyle bu yıl her zamankinden farklı bir açılış yapmak istediklerini ve balon turu düzenlediklerini kaydetti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Van Elite World Alzheimer hastalarını ağırladı Van’ın beş yıldızlı oteli Elite World Van Hotel, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında kentteki Alzheimer hastalarını ağırladı. Türkiye Alzheimer Derneği Van Şubesi’nin birinci yıl dönümü nedeniyle Alzheimer hastalarını otelde ağırlayan Elite World Van Otel, kendilerine unutulmaz bir gece yaşattı. Otelde düzenlenen etkinlikte bir konuşma yapan Türkiye Alzheimer Derneği Van Şubesi Başkanı Oya Orhun, Türkiye’de olduğu gibi Van’da da Alzheimer hastaları ile ilgili net bir verinin olmadığını ifade ederek, “Amacımız ulaşabildiğimiz hastalarımız ve yakınları ile bir iletişim kurmak. Psikologlarımız, doktorlarımız, diyetisyenlilerimiz var. Benzer alanda çalışan insanlarla birlikte onlara faydalı olmak istiyoruz. Böyle buluşmalar yapmamız, ilimiz adına güzel olacak ve hastalarımızı da bir nebze rahatlatmak adına faydalı olacaktır” dedi. Kendisinin de bir Alzheimer hastası yakını olduğunu belirten Orhun, “Buradakilerin birçoğu Alzheimer yakını ve hiçbirimiz hastamızı getiremiyoruz. Çünkü hastalık, ikinci evreden sonra kişinin tamamen sosyal yaşamdan kopmasına sebep olan bir hastalık. Bu yüzden de insanların birçoğu hastalarını bu gece buraya getiremiyor. O yüzden ciddi bir bilgilendirme, ciddi bir moral ve motivasyon sağlamamız gerekiyor. Ben bu noktada ailelere tek tavsiyem, hastalarının ilaç saatlerine çok dikkat etsinler ve mutlaka doktora götürsünler. Bu hastalığın ilacı yok deniliyor ama sevgi ve ilgi, bu hatalığın ciddi anlamda bir ilacıdır” ifadelerini kullandı. Elite World Van Otel Genel Müdürü Oktay Aksoy ise “Her zaman Alzheimer hasta ve hasta yakınlarımızın yanındayız. Bu süreçte onları yalnız bırakmıyoruz. Alzheimer hastalığına farkındalık oluşturmak için böyle bir gece düzenledik. Umarım bir nebze olsun onlara faydamız dokunmuştur” diye konuştu. Geceye gelen Alzheimer hastaları ise böyle bir etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ettiler. Dr. Mehpare Altay ve Psikolog Özlem Ölmez’in bilgilendirmeleri ile süren program canlı müzik ve ikramlarla sona erdi.