YEREL HABERLER - 15 Haziran 2017 Perşembe 15:12

NTSO’dan üniversite, sanayi işbirliğine destek

A
A
A
NTSO’dan üniversite, sanayi işbirliğine destek

Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası ile Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi arasından iş birliği anlaşması imzalandı.

Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası ile Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi arasından iş birliği anlaşması imzalandı.


Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası ile Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi arasında üniversite-sanayi işbirliği kapsamında gerçekleştirilecek faaliyetler için protokol hakkında açıklamalarda bulunan Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Arif Parmaksız şunları ifade etti;


“Kurulduğu günden bu yana Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ile uyum içerisinde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Göreve başlayalı kısa bir süre olmasına karşın Rektörümüz Prof. Dr. Mazhar Bağlı ile bu uyumu ve çalışmaları daha da öteye taşımış bulunmaktayız. Bunun somut bir örneği olarak; Odamız ve üyelerimizin AR-Ge ve inovasyon kapasitelerini artırmak ve Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’ndeki bilgi birikimi ile teknolojik altyapıyı kullanarak üniversite-sanayi işbirliğine katkıda bulunmak ve iyi bir örnek oluşturmak amacı ile işbirliği protokolünü imzalamış bulunmaktayız.


Bu kapsamda; teknolojik yenilik alanında AR-GE, tasarım, sistem entegrasyonu, dış ticaret, sertifikasyon gibi rekabeti güçlendirici faaliyetler ile ulusal ve uluslararası fon programlarına yönelik proje geliştirme ve yürütme konularında ortak çalışmalar yürüteceğiz. Ayrıca Odamız bünyesinde gerçekleştirilecek ihtiyaç analiz, fizibilite çalışmaları, kümelenme ve mentorluk çalışmaları gibi faaliyetlerde de Üniversitemizin teknik ve akademik bilgi birikimi ve tecrübelerinden faydalanacağız.”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Aksaray’da film sahnelerini aratmayan şüpheli-polis kovalamacası kamerada Aksaray’da polisin şüphe üzerine kimlik kontrolünden geçirmek istediği 2 şahıs, ekipleri görünce yaya olarak kaçmaya başladı. Polis ve şüpheliler arasında yaşanan film sahnelerini aratmayan kovalamaca anları kameraya yansıdı. Şüpheliler kısa sürede yakalanırken, yağma suçundan 13 yıl 10 ay hapis cezası bulunan şüpheli, polis memurlarına “Neden kovalıyorsunuz?” diye kızıp, “Suç makinesiyim, firarım” diye de itiraf da bulundu. Edinilen bilgiye göre, Coğlaki Mahallesi’nde devriye atan İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri durumundan şüphelendiği 2 şahsı kimlik kontrolünden geçirmek istedi. Şüphelilere yaklaştıkları anda polisi fark eden 2 şahıs geri dönerek yaya olarak kaçmaya başladı. Şüphelilerin kaçmasıyla birlikte asayiş ekipleri de peşine düşerken, müstakil evlerin bahçelerine girerek diğer sokaklara kaçan şüpheli ve polisler arasında kovalamaca yaşandı. Kameraya da yansıyan kovalamacada ekiplerin durumu emniyet haber merkezine anonsla bildirmesi üzerine bölgeye çok sayıda takviye ekip sevk edildi. Siren seslerinin yankılandığı mahalle, sevk edilen ekiplerle birlikte adeta abluka altına alarak şüphelilerin mahalleden çıkmasını önledi. Bir süre yaşanan kovalamaca ve arama çalışmasında şüpheliler polis ekiplerince aynı mahallede yakalandı. Yakalanan H.A.M. (23) isimli şahıs önce polis memurlarına “Neden kovalıyorsunuz?” diye kızdı, sonra da “Suç makinesiyim, firarım” diye itiraf da bulundu. Şahın yapılan Genel Bilgi Taramasında (GBT) yağma suçundan arandığı ve hakkında 13 yıl 10 ay kesinleşmiş hapis cezası olduğu belirlendi. Gözaltına alınan H.A.M. ve kaçtığı arkadaşı E.M.M. (27) ifadeleri alınmak üzere polis merkezine götürülürken olayla ilgili Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığınca tahkikat başlatıldı.