SAĞLIK - 22 Şubat 2018 Perşembe 14:47

61 yaşındaki adam 5 kişiye umut oldu

A
A
A
61 yaşındaki adam 5 kişiye umut oldu

Nevşehir de iki gün önce Devlet Hastanesi Acil Servisine getirilen 61 yaşındaki Hasan Sait K.

Nevşehir de iki gün önce Devlet Hastanesi Acil Servisine getirilen 61 yaşındaki Hasan Sait K. burada yapılan ilk müdahalenin ardından, 3. Basamak Yoğun Bakım Servisine müşahede altına alındı tedavi sürerken beyin ölümü gerçekleşti.


Hastane Organ ve Doku Nakli Koordinatörü Şenay Karakuş Taşkın, Hasan Sait. K’nın yakınları ile görüşüp organ bağışı yapılmasını önerdi. Ailenin olumlu yanıtının ardından organ bağış merkezi ile irtibat kurularak organ nakli olacak uygun kişiler tespit edildi, organlarının alınması için harekete geçildi. Başkent Üniversitesi Ankara Hastanesinden gelen Transplantasyon ekipleri karaciğer ve böbreklerini, Nevşehir Devlet Hastane Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Yakup Çevik’te kornealarını çıkardı. Toplam 4 saat süren operasyondan sonra karaciğeri, iki böbreği ve iki korneası özel kutulara konularak organ nakli bekleyen 5 ayrı hastaya nakledilmek üzere karayolu ile özel bir araçla Başkent Üniversitesi Ankara Hastanesine ulaştırıldı.


Konu İle İlgili İl Sağlık Müdürü Dr. Rahim Ünlübay, “Bu yılın ilk organ bağışı oldu, Türkiye’de 30 bin insanın organ ve doku beklediğini belirtti. Birçoğu organ ve dokuları beklerken hayatlarını kaybediyor. İnsanların son çaresi organ nakli olabilmelerinde. Bu ailemizin yaptığı onurlu davranışta da 5 insanımız yeni bir umut, yeni bir hayat şansı kazandı. Buradan bütün aileye Allah’tan sabır dilerken merhuma da rahmet diliyoruz. Organ nakli sürecinde emeği geçen Başkent Üniversitesi Ankara Hastanesi Transplantasyon (Organ Nakli) ekibine, Ameliyat Ekibine, Göz Hastalıkları Uzmanımıza ve Organ ve Doku Nakli Koordinatörümüz olmak üzere tüm sağlık çalışanlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Şişli’de Hıdırellez coşkuyla kutlandı Şişli’de Hıdırellez Şenliği kapsamında birbirinden renkli etkinlikler ve konserler düzenlendi. Şişli Belediyesi tarafından Hıdırellez Şenliği düzenlendi. Etkinliğe, Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan ve çok sayıda vatandaş katıldı. Etkinlik alanı, renkli ışıklarla aydınlatıldı ve süslendi. Konser, yarışma, karaoke, dans gösterileri, kına yakma, taç yapım ve çiçek yapım atölyesi, yüz boyama, saksıda toprağa gül fidesi dikimi ve kontrollü ateş yakma alanı yapıldı. “Şişli için çalışacağım” Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan, “Hepinizin Hıdırellez’i, baharı, bahara merhabası kutlu olsun. Hıdırellez bize birliğimizi beraberliğimizi, hoşgörüyü, kardeşliği ve barışı hatırlatır. Hepimizin bahara yakışır bir şekilde kardeşçe, hoşgörü ile birlikte nice güzel günler yaşarız. Ben Şişli’de her günü bahar gibi yaşayacağımız bir Şişli için çalışacağım. Bunun için söz verdim. Hepinizin dilekleri kabul olsun” ifadelerini kullandı. Hıdırellezde huzur ve mutluluk dileyen Lerna Aker isimli vatandaş, "Toplum olarak hepimize mutluluk ve huzur diliyorum. Mutlu olmadıkça huzurlu olamıyoruz. Hepimize huzur diliyorum. Geleceğe güzel baka bilelim ki hayatlarımız aydınlansın” diye konuştu. Hıdırellez etkinliklerine katılan Ayşen Korhan isimli vatandaş, “Hıdırellez güzel bir vesile. İnanç olarak inanmanın ötesinde herkesin güzel şeyler dilediği, güzel bir gün. Baharın gelişi herkese kutlu olsun” dedi.