SAĞLIK - 06 Nisan 2019 Cumartesi 10:38

Sağlık İl Müdürlüğü, NEVÜ’de kanser haftası etkinliği düzenledi

A
A
A
Sağlık İl Müdürlüğü, NEVÜ’de kanser haftası etkinliği düzenledi

Nevşehir İl Sağlık Müdürlüğü Kanser Birimi tarafından “1-7 Nisan Kanser Haftası” nedeniyle Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ)de etkinlik düzenlendi.

Nevşehir İl Sağlık Müdürlüğü Kanser Birimi tarafından “1-7 Nisan Kanser Haftası” nedeniyle Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ)de etkinlik düzenlendi.


İl Sağlık Müdürlüğü görevlileri kanser ve kanser taramaları konusunda toplumsal bilinci arttırmak ve farkındalığı yükseltmek için iki gün boyunca NEVÜ merkez yerleşkede stant açtılar.


Nevşehir İl Sağlık Müdürlüğü Kanser Birimi’nden Dr. Tansu Uz, Ebe Nihal Bilen ve Sağlık Memuru Mustafa Sayın, NEVÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığından Dr. Aynur Bayram, Psikolog Enes Yıldırım tarafından; “kanserde erken teşhisin önemi”, “kanser taramaları” ve KETEM(Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi) hakkında ilk gün NEVÜ akademik ve idari personeline, ikinci gün de NEVÜ öğrencilerine bilgilendirmeler yapıldı.


Etkinlikte ayrıca kanserin en önemli nedenlerinden biri olan sigaranın vücudumuzdaki etkisini göstermek için Karbonmonoksit ölçüm cihazıyla ölçümler yapıldı.


Etkinlik boyunca öğrenci ve personele farkındalığı arttırmak amaçlı bilgilendirme broşürleri, kalem, kitap ayracı ve magnet dağıtıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kastamonu Kastamonu’da otomobil 150 metre yüksekten uçuruma yuvarlandı: 1 ölü, 3 yaralı Kastamonu’da bir otomobilin yaklaşık 150 metre yükseklikten uçuruma yuvarlanması sonucu meydana gelen kazada 1 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi yaralandı. Kazada yaşamını yitiren gencin, nişan hazırlıkları yapmak için ilçeye geldiği öğrenildi. Kaza, Kastamonu-İnebolu kara yolu Soluğan köyü mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, İnebolu istikametine seyir halinde olan Emirhan Şahin (25) idaresindeki 37 ND 152 plakalı otomobil, yoğun sis sebebiyle sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi neticesinde uçuruma yuvarlandı. Yaklaşık 150 metre sürüklenen otomobilin sürücüsü ile araçta bulunan Medine D. (21), ablası Mukadder Beyza D. (20) ve kardeşi Berat D. (14) yaralandı. Ekipler yaralıları kurtarmak için zamanla yarıştı Kazayı gören vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine olay yerine sağlık, jandarma, AFAD, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen ekipler, araçta bulunan yaralıları kurtarmak için çalışma başlattı. Zorlukla aracın bulunduğu alana inen ekipler, yaralıları otomobilden çıkardı. Daha sonra olay yerine çağrılan çekicinin vinç halatı kullanılarak yaralıların bulunduğu sedyeler yola çekildi. Sürücü hayatını kaybetti Ekiplerin yoğun çabaları neticesinde yamaçtan çıkarılan Medine D., Mukadder Beyza D. ve Berat D., sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından İnebolu Devlet Hastanesine kaldırıldı. Sürücü Emirhan Şahin’in ise olay yerinde hayatını kaybettiği belirlendi. Nişan hazırlıkları için gelmiş Kazada hayatını kaybeden Emirhan Şahin’in, nişan hazırlıkları için Diyarbakır’dan Kastamonu’nun İnebolu ilçesine geldiği öğrenildi. Kazayla ilgili inceleme başlatılırken, ekipler şarampoldeki aracın çıkarılması için de vinç yardımıyla çalışma başlattı.