GENEL - 28 Mayıs 2020 Perşembe 16:40

Minik Zeynep’in park hayalini polis gerçekleştirdi

A
A
A
Minik Zeynep’in park hayalini polis gerçekleştirdi

Nevşehir’de 3 yaşındaki minik Zeynep, evde çok sıkıldığını artık parka gitmek istediğini anlatan bir video çekmesinin ardından Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Zeynep’in bu isteği yerine getirildi.

Nevşehir’de 3 yaşındaki minik Zeynep, evde çok sıkıldığını artık parka gitmek istediğini anlatan bir video çekmesinin ardından Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Zeynep’in bu isteği yerine getirildi.


Korona virüs salgını nedeniyle evde dışarı çıkamayan ve evde çok sıkıldığını artık parka gitmek istediğini anlatan bir video çeken 3 yaşındaki Zeynep İblikli’ye polis ekipleri sürpriz yaptı. Minik Zeynep’in bu isteğini geri çevirmeyen İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay tarafından Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünde görevli polis memurları Zeynep’in evine sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi. Zeynep’e çeşitli hediyeler veren polis memurları daha sonra ise polis aracı ile Zeynep’i hayalini kurduğu parka götürdü.


Polis abla ve abileri tarafından parka götürülen minik Zeynep burada doyasıya eğlenirken minik Zeynep’e polis memurları da eşlik etmesi ortaya renkli görüntüler çıkarttı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Ticaret Bakanlığından bayram öncesi marketlerde denetim Ticaret Bakanlığı ekipleri, Kurban Bayramı öncesi Ankara’daki marketlerde temel gıda ve ihtiyaç ürünlerine yönelik fahiş fiyat ile etiket denetimi gerçekleştirdi. Düzenli olarak market denetimleri yapan Ticaret Bakanlığı, yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla denetimlerini sıkılaştırdı. Bu çerçevede bakanlık ekiplerince Ankara’da denetimler yapıldı. Ankara’nın Çankaya ilçesinde gerçekleşen denetimde Ticaret Bakanlığı ekipleri, bir zincir markette temel gıda ve temel ihtiyaç ürünlerine yönelik etiketleri inceledi. Yapılan denetimde ürünlerde fahiş fiyat olup olmadığına, ürünün etiket fiyatı ile kasa fiyatı arasında fark bulunup bulunmadığına ve etiketlerdeki ürün fiyatının son değişim tarihi ile önceki fiyatı gibi bilgilere bakıldı. Yapılan denetimler hakkında bilgi veren Ankara Ticaret İl Müdür Vekili Elif Tan, “Ürünün üretim yeri, ayırıcı özelliği, birim ve satış fiyatı, birim fiyatının uygulanmadığı tarih gibi bilgilerin bulunup bulunmadığını kontrol ediyoruz. Ayrıca, etiket fiyatı ile kasa fiyatının uyumlu olup olmadığını da inceledik. Herhangi bir uygunsuzlukta uygunsuzluğu tespit ederek idari yaptırım uyguluyoruz. Bu markette bu uygunsuzluğa rastlamadık ama denetimlerimize yoğun bir şekilde devam ediyoruz” ifadelerini kullandı. Denetimlerde etiket olmaması, etiket varsa; ürünün üretildiği yer, ayırt edici özelliği, satış fiyatı, birim fiyatı, satış ve birim fiyatının uygulanmaya başladığı tarih, yerli üretim ise logo gibi bilgilerden birinin eksikliği halinde 2 bin 200 Türk Lirası idari yaptırım cezası uygulanıyor. Öte yandan ürünün etiket fiyatı ile kasa fiyatının uyumsuzluğunda da yine aynı ceza miktarı işleme konuyor.