MAGAZİN - 24 Kasım 2020 Salı 14:04

MasterChef’in Ürgüp bölümü Devrent Vadisi’nde çekildi

A
A
A
MasterChef’in Ürgüp bölümü Devrent Vadisi’nde çekildi

Türkiye’nin en çok izlenen yarışma programlarından MasterChef’in 28 Kasım’da yayınlanacak dış çekimi Ürgüp’te gerçekleşti.

Türkiye’nin en çok izlenen yarışma programlarından MasterChef’in 28 Kasım’da yayınlanacak dış çekimi Ürgüp’te gerçekleşti.


Ürgüp’ün Devrent Vadisinde çekimi yapılan programda Ürgüp, bir çok yönüyle ekranlara yansıyacak. Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk’ün ikili ilişkileriyle çekimin Ürgüp’te yapılmasına karar verilen Masterchef Ürgüp bölümü, 28 Kasım Cumartesi günü izleyiciyle buluşacak. Ürgüp’ten seçkin bir jürinin tadım masasında yer aldığı Masterchef programında yarışmacılar, Ürgüp’e özgü yemekler yaptı. Ürgüp’te turizmciler ve STK’larla iş birliği yaparak böylesine önemli bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan ve başarıyla tamamlanmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk, doğal ve tarihi güzelliklerinin yanı sıra Masal Kent Ürgüp’ü gastronomi turizmi ile de öne çıkarmak istediklerini vurguladı.


Türkiye’nin önde gelen büyükşehirlerinin yanı sıra Ürgüp’te bu çekimlerin yapılmasının bölge turizmine sağlayacağı katkı nedeniyle mutluluk duyduğunu belirten Başkan Aktürk, ünlü şefler Mehmet Yalçınkaya, Somer Sivrioğlu ve Danilo Zanna’nın yanı sıra Acun Medya’nın yönetici kadrosunu Ürgüp’te ağırlamaktan keyif aldığını da sözlerine ekledi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Balıkesir’de 1 Mayıs’a başkanlar damga vurdu Balıkesir’de 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlandı. Meydana inen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, işçilerin bayramını kutladı. Yıllarca sendikacılık yapan Altıeylül Belediye Başkanı Hakan Şehirli ise sendika yeleğini giyerek işçilerin arasına karıştı. Balıkesir’de 1 Mayıs, İstanbul’un aksine olaysız kutlandı. Altıeylül ilçesinde bulunan Çarşamba Pazarı mevkisinde toplanan sendikalar, Kuvayi Milliye Meydanı’na yürüdü. Polis denetiminde üst araması yapılarak meydana alınan işçiler ve göstericiler şarkılar söyledi. Gösteriler sürerken, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, meydana geldi. Yaklaşık 5 bin kişinin bulunduğu alanda halkın yoğun ilgisini gören Başkan Akın, bol bol fotoğraf çektirdi. İHA’ya özel konuşan Akın, "Bugün 1 Mayıs, Balıkesir’de emekçilerle birlikteyiz. Emekli emekçilerimizle de birlikteyiz. Ben tüm emekçilerimizin, 1 Mayıs gününü kutluyorum" dedi. Öte yandan, Altıeylül Belediye Başkanı Hakan Şehirli ise yıllarca sendikacılık yapmasından dolayı meydanda üzerinde ’Hak, güvence, demokrasi’ yazan sendika yeleği giydi, işçilerle beraber 1 Mayıs’ı kutladı. CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı da meydanda partisi ile birlikteydi. Sarı, "CHP Balıkesir Milletvekili olarak her zaman meydanlardayız. Bugün Belediye Başkanlarımızla, emekçilerimizle meydanlardayız. Hakça bir düzen için meydanlardayız" dedi. 1 Mayıs gösterileri olaysız sona erdi.
Mersin Mersin’de lojistik sektöründe iş ve kariyer fırsatları konuşuldu Mersin Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi başarılı projelere imza atmayı sürdürüyor. Yeni Nesil Mentorluk Projesi ile üniversiteli gençlerle profesyonel yöneticileri ve kurumsal markaları bir araya getiren Kariyer Merkezi, Toros Üniversitesi İİBSF Öğretim Üyesi Prof. Dr. Köksal Hazır ve bir lojistik firmasının insan kaynakları müdür yardımcısı Birce Gökmen’i konuk etti. Kariyer Merkezi, Yeni Nesil Mentorluk Projesi’nde Mersin Üniversitesi, Tarsus Üniversitesi, Çağ Üniversitesi, Toros Üniversitesi ile işbirliği yaparken, projeye konu olan sektöre göre de ilgili oda, sivil toplum kuruluşları ve iş dünyasının bileşenlerini de projeye dahil ediyor. Yeni Nesil Mentorluk Projesi’nin 3. ana teması ‘Lojistik Sektöründe Kariyer’ oldu. MBB Nikah ve Etkinlik Salonunda gerçekleştirilen programın konukları Toros Üniversitesi İİBSF Öğretim üyesi Prof. Dr. Köksal Hazır ve bir lojistik firmasının insan kaynakları müdür yardımcısı Birce Gökmen oldu. Gerçekleştirilen programa üniversiteli gençler yoğun ilgi gösterdi. Pandemi sonrası lojistik sektöründe yaşanan gelişmeler, dijitalleşmenin lojistik sektörüne etkisi, lojistik sektöründe iş ve kariyer fırsatları, önümüzdeki süreçte sektörde beklenen gelişmeler konuşuldu. Lojistik sektöründe iş ve kariyer fırsatları konuşuldu Açılış konuşmalarından sonra Toros Üniversitesi İİBSF Öğretim üyesi Prof. Dr. Köksal Hazır moderatörlüğünde, lojistik sektöründeki gelişmeler, iş ve kariyer fırsatları konuşuldu. Sektörde yabancı dil bilgisinin önemi, kariyer basamakları, sektörün beklediği nitelikler, özgeçmişte dikkat edilmesi gereken hususlar, mülakata hazırlık gibi bir çok konuda üniversitelilere bilgi sunulurken, öğrencilerin sektöre yönelik merak ettiği sorular da cevaplandırıldı. “Her program farklı bir konuyu ele alacağız” Mersin Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi Müdürü Serkan Özada, programın açılış konuşmasında, Mersin’de bulunan üniversitelerle güçlü bir iş birliği ağı kurduklarının ve iş birliğine dayalı birçok projeye imza attıklarının altını çizdi. Yeni Nesil Mentorlük Projesi’nin oldukça yeni bir proje olduğunu ifade eden Özada, bu yıl başlayan proje kapsamında yapılacak her programda farklı bir konuyu ele alacaklarını belirtti. Özada, “Bu tür faaliyetlerimizi sürdürmeye çalışacağız. Başvuruları alırken; önümüzdeki süreçte belediyemize ait sahillerdeki kafelerimizde part-time çalışmak isteyen adaylarımız, öğrencilerimiz olursa onların özgeçmişlerini de bu vesileyle almış olacağız" dedi.