GENEL - 01 Aralık 2020 Salı 21:46

Nevşehir’de sokaklar sessizliğe büründü

A
A
A
Nevşehir’de sokaklar sessizliğe büründü

Korona virüs tedbirleri kapsamında alınan kararla uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması tüm yurtta olduğu gibi Nevşehir’de de başladı.

Korona virüs tedbirleri kapsamında alınan kararla uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması tüm yurtta olduğu gibi Nevşehir’de de başladı.


Korona virüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kabine toplantısının ardından yatığı açıklama ile hafta içi saat 21.00 ile 05.00; hafta sonları ise Cuma saat 21.00 ile Pazartesi 05.00 arası sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanacağı duyurulmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasının ardından uygulanacak ilk kısıtlama tüm yurtta olduğu gibi Nevşehir’de de başladı. Kısıtlamanın başlamasıyla birlikte kentteki kalabalık alan ve meydanlar ile işlek caddeler sessizliğe büründü. Kısıtlamadan muaf olacak iş alanlarında çalışanlar dışında tüm vatandaşlar bu saat itibarı ile evlerinde kaldı.



Emniyet yetkilileri kısıtlama boyunca denetimlerde


Kısıtlamanın başlamasıyla birlikte Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı polis ekipleri, kısıtlama kurallarına riayet edilmesi için görev alıyor. Kısıtlama başlar başlamaz kentin işlek noktalarında kontrollerde bulundu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri 10 ayrı suçtan aranan suç makinesi yakalandı Kayseri’de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda 10 ayrı suçtan kesinleşmiş hapis cezası ile aranan şahıs yakalandı. Kocasinan/Merkez Jandarna Karakol Komutanlığı ve JASAT ekipleri tarafından nitelikli suçlardan aranan şahısların yakalanmasına yönelik çalışma başlatıldı. Yapılan çalışmalarda Nevşehir ilamat ve infaz Bürosunun Uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti yapmak suçundan 20 yıl 2 ay 17 gün hapis cezası, Kayseri 8. Asliye Ceza Mahkemesi’nin bina içerisinde muhafaza altına alınmış eşya hakkında hırsızlık suçundan yakalama kararı, Kırşehir 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nin Hükümlünün veya tutuklunun kaçması suçundan yakalama kararı, Nevşehir İlamat ve infaz Bürosu’nun iyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti yapmak suçundan yakalama kararı, Kayseri Asliye Ceza Mahkemesi’nin bina içerisinde muhafaza altına alınmış eşya hakkında hırsızlık suçundan yakalama kararı, Kayseri Asliye Ceza İlamat Masası’nın Mala zarar verme suçundan yakalama kararı, Kayseri Asliye Ceza İlamat Masası’nın Basit Yaralama suçundan yakalama kararı, Kayseri Asliye Ceza İlamat Masası’nın Basit Yaralama suçundan yakalama kararı, Kayseri Asliye Ceza İlamat Masası’nın Trafik Güvenliğini Tehlikeye Sokma suçundan yakalama kararı, Kırşehir 3.Asliye Ceza Mahkemesi’nin hükümlü veya tutuklunun kaçması suçundan yakalama kararı olmak üzere toplam 10 suçtan 3 aydır aranan ve 20 yıl 2 ay 17 gün kesinleşmiş hapis cezası olan S.S. Kocasinan ilçe merkezinde tespit edilerek yakalandı. Gözaltına alınarak Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı’na sevk edilen şahıs tutuklanarak cezaevine teslim edildi.
Aydın Başkan Zencirci, Çerçioğlu ile görüştü Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, 31 Mart yerel seçimlerinde Germencik Belediye Başkanı seçilen Burak Zencirci’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Germencik Belediyesi’ne gelen Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nu burada Germencik Belediye Başkanı Burak Zencirci, CHP Germencik İlçe Başkanı Tayfur Bozdağ ile meclis üyeleri karşıladı. Germencik Belediye Başkanı Burak Zencirci’nin her zaman yanında olduklarını vurgulayan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “Başkanımıza hayırlı olsun ziyaretine geldik. Büyükşehir belediyesi olarak her zaman başkanımızın yanındayız, arkasındayız. Önümüzdeki süreçte belediye meclis üyelerimizle beraber çok güzel hizmetler yapacağız. Şimdiden hayırlı olsun diyoruz.” ifadelerini kullandı. Başkan Çerçioğlu’nu makamında ağırlayan Başkan Zencirci, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na ziyaretinden ötürü teşekkür ederek, “Varlığıyla bizlere güç ve motivasyon katan, tecrübesini örnek aldığımız Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu’nu ağırladık. Büyükşehir Belediyemizin desteği ve katkısıyla ilçemize yakışan vizyoner ve sürdürülebilir yatırımlar gerçekleştireceğiz. Ziyaretiyle bizleri mutlu eden büyükşehir belediye başkanımız Sayın Özlem Çerçioğlu’na teşekkürlerimizi sunuyorum” diye konuştu.