GENEL - 04 Ağustos 2022 Perşembe 16:16

Kapadokya’da yapılan tatbikat gerçeğini aratmadı

A
A
A
Kapadokya’da yapılan tatbikat gerçeğini aratmadı

Nevşehir’in Kayaşehir bölgesinde Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) çerçevesinde düzenlenen deprem tatbikatı gerçeğini aratmadı.

Nevşehir’in Kayaşehir bölgesinde Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) çerçevesinde düzenlenen deprem tatbikatı gerçeğini aratmadı.


2022 yılı Ulusal Afet Planı çerçevesinde Nevşehir’de UMKE ekipleri tarafından İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü, 112 Acil Servis, Nevşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve jandarma ekiplerinin yanı sıra diğer destek ekiplerinin katılımıyla saha tatbikatı gerçekleştirildi. Gerçeğini aratmayan tatbikatta Kayaşehir’de iki farklı noktada göçük altında kalan işçilerin kurtarılması için zamanla yarışıldı. Olay yerine ilk etapta UMKE ve AFAD ekipleri sevk edildi. Jandarma ekiplerinin de geniş güvenlik önlemi aldığı bölgede göçük altında kalan yaralı işçiler, ilk müdahale olay yerinde yapıldıktan sonra hastaneye sevk edildi.


Tatbikatı yöneten İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Mehmet Kayacan, “2022 yılı devletimiz tarafından afet yılı ilan edildi. Bu nedenle biz de bir tatbikat yapmak istedik. Tatbikatımız Kayaşehir’de gerçekleşti. Senaryo kazı çalışması yaparken iki çalışanın göçük altında kalması. Ekiplerimiz bilgi geldikten sonra süratle hareket ederek en yakın sağlık tesisine ulaştırmak adına gerekli çalışmayı paydaşlarla birlikte yaptık. Ülkemiz son yıllarda sürekli sel, yangın gibi afetlerle karşılaşıyor. Afette kusursuz şekilde görevimizi yapmak adına eğitim ve tatbikatlara katılarak kendimizi hazır halde bulundurmak istiyoruz. Tatbikata 76 kişilik ekip katıldı" dedi.


Kapadokya bölgesinde bir farklılık olmasını istediklerini söyleyen Kayacan, "Bölgemizde yangın, sel gibi afetler oluyor ancak göçük çok nadiren oluyor. Bu nedenle Kayaşehir’de bir göçük olayını değerlendirmek istedik” şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Minibüs şoförleri özel servis kiralayan üniversite öğrencilerine kızdı, yol keserek darp etti Trabzon’un Sürmene ilçesinde Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği öğrencileri tarafından kiralanan öğrenci servisine kızan minibüs şoförleri aracın önüne kesti. Servis sürücüsü ve öğrenciler, ilçe hat minibüsü şoförleri tarafından saldırıya uğrarken, öğrencilerin şikayeti üzerine yapılan çalışmada şüpheli 4 kişiden 2’si gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre ilçenin Çarşı Mahallesi’nde meydana gelen olayda Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü’nde öğrenim gören öğrenciler ulaşım sorunları nedeniyle özel bir servis kiraladı. Üniversite öğrencilerinin servis kiralamasına kızan minibüs şoförleri tarafından araçların önleri kesilerek durduruldu. Okul çıkışında durdurulan servis sürücüleri, öğrenciler ve minibüs şoförleri arasında yaşanan tartışmanın arbedeye dönüşmesiyle bazı öğrencilerin ve servis sürücüsünün saldırıya uğradığı öne sürülürken, öğrencilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Darp raporu alan öğrenciler şikayetçi olurken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 2 kişi gözaltına alındı Trabzon Valiliği tarafından yapılan açıklamada şikayet üzerine 4 kişi hakkında başlatılan tahkikat neticesinde 2 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Açıklamada, "İlimiz Sürmene ilçesindeki KTÜ Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümü öğrencilerinin dolmuşlarda yer bulamadıkları için servis kiraladıkları gerekçesiyle, kiraladıkları özel servisin önü dolmuş şoförleri tarafından kesilerek servis şoförü ve içindeki öğrencilere tehdit ve hakaret edilip darp edildikleri yönünde sosyal medyada yer alan haberlerle ilgili olarak; servis şoförü ve darp edilen öğrencilerin şikayetleri üzerine şüpheliler Ö.D., K.D., H.S., ve S.Y. hakkında cumhuriyet savcısının talimatıyla başlatılan tahkikat neticesinde şüpheliler Ö.D. ve K.D. gözaltına alınmıştır. Mezkur olayla ilgili valiliğimizce de çok yönlü inceleme başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.