SPOR - 23 Ocak 2023 Pazartesi 13:31

Nevşehir Belediyesi okçuluk kursu açtı

A
A
A
Nevşehir Belediyesi okçuluk kursu açtı

Nevşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü Gençlik ve Spor Kulübü tarafından, federasyon oluşumunun ardından Türkiye’de hızla yayılan Geleneksel Türk Okçuluğu sporuna yeni gençler kazandırmak amacıyla Geleneksel Okçuluk Kursu açıldı.

Nevşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü Gençlik ve Spor Kulübü tarafından, federasyon oluşumunun ardından Türkiye’de hızla yayılan Geleneksel Türk Okçuluğu sporuna yeni gençler kazandırmak amacıyla Geleneksel Okçuluk Kursu açıldı.


Nevşehir’de son dönemde amatör spor branşlarına verdiği destekle farklı branşlarda çok sayıda milli sporcunun yetişmesine katkı sağlayan Nevşehir Belediyesi, Geleneksel Türk Okçuluğuna ilgi duyan gençler için şimdi de Geleneksel Türk Okçuluk Kursu açtı. Antrenör Fethi Yöndemli nezaretinde, Nevşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü çatısı altında açılan kursa katılan gençler, hafta sonu Geleneksel Türk Okçuluğu Nevşehir İl Temsilciliği tarafından gerçekleştirilen Salon Puta Koşusuna katıldı. Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Gökbörü Geleneksel Okçuluk Salonunda gerçekleştirilen müsabakalarda Nevşehir’de faaliyet gösteren kemankeşlerden minikler, yıldızlar, gençler, büyük kadınlar ve büyük erkekler kategorilerinde 45 sporcu katıldı. 18 metre mesafeden Osmanlı döneminde de kullanılan ve ’Puta’ adı verilen hedeflere atışların yapıldığı müsabakalarda toplamda 2 binin üzerinde ok uçuruldu. Müsabakalar sonucunda, Nevşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü sporcularından Zeynep Görkem gençler kategorisinde 5. Olurken Elif Bayraktar ise yıldızlar kategorisinde 8. oldu.


Dereceye giren sporculara madalyaları düzenlenen törenle verildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan 24 Erzincanspor’da denetim süreci bakanlık aşamasında 24 Erzincanspor Kulübü, uzun süredir kamuoyunda merak konusu olan denetim raporuna ilişkin sürecin geldiği aşamayı açıklamak zorunda kaldı. Kulüp, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne yaptığı başvuru sonucunda Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan gelen yanıtı kamuoyu ile paylaştı. Yapılan açıklamaya göre, kulübün talebi üzerine başlatılan denetim süreci kapsamında görevlendirilen müfettişler incelemelerini tamamladı. Hazırlanan İnceleme/Denetim Raporu’nun, Bakanlık Makamı onayının ardından resmî işleme alınacağı bildirildi. Ancak raporun içeriğine dair herhangi bir bilgi paylaşılmaması dikkat çekti. Kamuoyunda oluşan soru işaretlerine rağmen sürecin hâlen Bakanlık onay aşamasında olması, kulüp yönetimine yönelik eleştirileri de beraberinde getirdi. Açıklamada, sürecin ne zaman tamamlanacağına dair net bir takvim verilmezken, yalnızca "süreç tamamlandığında bilgilendirme yapılacağı" ifadeleriyle yetinildi. Kulüp yönetimi, şeffaflık ve hesap verebilirlik vurgusu yapsa da, raporun sonuçlarına ilişkin belirsizlik devam ediyor. Denetim sürecinin sonucu, hem spor kamuoyu hem de Erzincanlı futbolseverler tarafından yakından takip ediliyor. Gözler şimdi, Bakanlık tarafından onaylanması beklenen denetim raporunun kamuoyuna açıklanıp açıklanmayacağına çevrilmiş durumda. Öte yandan bugün 24 Erzincanspor’un olağanüstü genel kurul toplantısı, ilk oturumda yeterli çoğunluğun sağlanamaması nedeniyle 2 Ocak Cuma günü yeniden yapılacak.