ÇEVRE - 12 Haziran 2023 Pazartesi 16:21

Nevşehir Valisi Becel: “Bu yağışlar mevsim değişiminin bir göstergesi”

A
A
A
Nevşehir Valisi Becel: “Bu yağışlar mevsim değişiminin bir göstergesi”

Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, özellikle İç Anadolu Bölgesi’nde etkili olan yağışların bu hafta boyunca da devam edeceğini söyledi.

Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, özellikle İç Anadolu Bölgesi’nde etkili olan yağışların bu hafta boyunca da devam edeceğini söyledi.


Son günlerde yağan yağmur ve sağanak yağışlar sonrasında Nevşehir’de üç ilçenin ciddi anlamda etkilendiğini söyleyen Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, "Tüm Türkiye’de etkili olan ancak İç Anadolu Bölgesinde 23 ili etkileyen yağışlar, mevsim değişmesinin bir göstergesi olarak değerlendirilebilir. Son günlerde özellikle üç ilçemizde hasar oluştu. Kozaklı, Acıgöl ve Avanos ilçemizde zarar oluştu. 5 ev ve tarım arazilerinde su baskınları yaşadık. Göreceli olarak diğer illere göre iyi durumdayız. Şu ana kadar ciddi bir zarar söz konusu değil. Zarar tespitleri AFAD tarafından yapılıyor. Tarım alanları ve tarımsal ürünler ile ilgili zararlarda Tarım Müdürlükleri tarafından yapılıyor. Zarar gören çiftçilerimize ödemeleri de AFAD bütçesinden yapılacak" ifadelerini kullandı.


Becel, "Vatandaşlarımızın dikkatli olmaları noktasında meteorolojik uyarılarda bulunuyor ve gerekli ikazlarımızı yapıyoruz. Bazı durumlar tedbir alınamayacak nitelikte olanlar, bazıları da tedbirle zararın azaltılabileceği sıkıntılar. Bu zararları azaltmak için tüm vatandaşlarımıza gerekli duyuruları yapıyoruz. Nevşehir ve civarı bu hafta da yağışlı geçecek. Tüm ekiplerimiz sahada çalışmalarına devam ediyor. Ekiplerimiz selin meydana getirdiği olumsuzlukları giderme noktasında sürekli çalışıyorlar” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Thorsten Fink: "İkinci gole yakındık ama başaramadık" 1’in rövanşında Rayo Vallecano’ya karşıya 2 farklı kazanmaya çok yaklaştıklarını ancak başaramadıklarını söyledi. UEFA Konferans Ligi son 16 turunda deplasmanda 3-1’in rövanşında İspanyol temsilcisi Rayo Vallecano’nun rakibi olan Samsunspor’da 1-0’lık galibiyetin ardından açıklamalarda bulunan Thorsten Fink, "Gösterdiğimiz performanstan gurur duymamız lazım. Tüm şampiyonada iyi oynadık. Mücadelemizden gurur duydum. Rakip taraftar da bizi alkışladı. Bu da bizim ne kadar iyi oynadığımı gösteriyor. İkinci gole yakındık ama bunu gerçekleştiremedik. Elimizden gelen her şeyi yaptık. Kolay bir deplasman değil. Real Madrid, Barcelona ve Atletico Madrid burada kazanamadı ama biz kazandık. Buraya kadar gelmemizde emeği olan ve bizleri destekleyen herkese şükranlarımı sunuyorum. Değişiklik konusunda iyi hamleler yaptık. 1-0 kazandık. Değişiklikler de doğru anda oldu. Erken gol bulamasak daha erken değişiklikler yapılabilirdi. Hamlelerin zamanını doğru buluyorum" dedi. Lig ve kupa hedefi hakkında da konuşan Fink, "Güzel bir şekilde dinlenmemiz lazım. Milli aradan sonra sakatlarımız takıma katılacaklar. Tanguy Coulibaly ve Emre Kılınç ile birlikte Afonso Sousa da takıma katılacak. Bundan sonraki süreçte oynanacak her karşılaşmayı kazanmak istiyoruz. Evimizde Trabzonspor’a karşı mücadele edeceğiz. Tüm hazırlıkları en iyi şekilde gerçekleştiriyoruz. O karşılaşmaya da hazırız ve evimizde oynamanın avantajını kullanmak istiyoruz. Hedefimiz Türkiye Kupası’nı kazanmak olacak. Ligde şu anda 7. sıradayız, orada da daha yukarıya çıkmak için mücadele edeceğiz ama birinci hedefimiz Türkiye Kupasını kazanmak" diye konuştu.