YEREL HABERLER - 23 Ocak 2014 Perşembe 14:59

Uçhisar Belediyesi’nde Toplu Sözleşme

A
A
A
Uçhisar Belediyesi’nde Toplu Sözleşme

Uçhisar Belediyesi'nde çalışan 18 işçiyi kapsayan toplu sözleşme, Belediye Başkanı Osman Süslü ve Belediye-İş Sendikası Ankara Çevre Belediyeler Şubesi Başkanı Mehmet Güngören arasında imzalandı.
Uçhisar Belediyesi ile Belediye İş Sendikası arasında imzalanan üç yıl süreli toplu iş sözleşmesinde birinci yıl için işçi yevmiyeleri 115 TL olarak belirlendi. İkinci ce üçüncü yıllar için ise yüzde 10+10 oranında zam yapıldı. Diğer sosyal yardımlarda ise işçi maaşlarına yüzde 35 civarında zam yapıldı.
Uçhisar Belediye Başkanı Osman Süslü imza töreninde yaptığı konuşmada: “Söylemlerimizin arkasında durup, alın terini ve iş barışını her şeyin üzerinde tutan bir anlayışla hizmet ediyoruz. Göreve geldiğimiz günden beri ödeyeceğimiz rakamları dile getirmedik, mevcut koşullarda zamanında ödeyebileceğimiz rakamların en iyisini işçimize sunduk. Sunduğumuz vaatlerin sonrasında asla mazeret üretmedik. Para yok dediler, ama biz göreve geldiğimiz ilk günden bu güne kadar maaşlarını gününde ödedik. Bunu nasıl yaptığımızın değerlendirmesini işçilerimize ve halkımıza bırakıyorum. Uçhisar Belediyesi’ni ülkenin örnek belde belediyelerinden biri haline getirmek için verdiğimiz uğraşta, büyük emeği geçen işçilerimize bu vesile ile teşekkürlerimi, minnettarlığımı ifade etmek isterim. Uçhisar Belediyesi’nin başarı formülünün işçimizle, memurumuzla ve diğer tüm çalışanları ile birlikte inanarak çalışmak olduğunu düşünüyorum. Hem işçimiz hem sendikamız, hem biz birbirimizi biliyor ve tanıyoruz. Amacımız aynı, isteğimiz bir, aynı yerden baktığımız için sorun yaşamıyoruz. İşçi arkadaşlarımdan tek isteğim, işlerini en iyi şekilde, işlerine değer katarak yapmalarıdır” dedi.
Belediye İş Sendikası Ankara Çevre Belediyeler Şube Başkanı Mehmet Güngören ise; “Belediye Başkanımız Sayın Osman Süslü’nün işçinin emeğini koruyan, kollayan bir belediye anlayışı var. Uçhisar Belediyesi’nde işçiler, alın terleri kurumadan, emeklerinin karşılığını almalarından dolayı, sözleşmede başta emeği geçen sayın başkanımız Osman Süslü’ye ve sendikasına güvenen tüm işçi kardeşlerime teşekkür ederim” diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Batman “Dur” ihtarına uymayarak tarlaya kaçan otomobilden 19 bin adet uyuşturucu hap çıktı Batman’da polisin “Dur” ihtarına uymayan otomobil sürücüsü kaçtığı tarlada kaza yaparak durabildi. Otomobil ve şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramada 19 bin adet uyuşturucu hap ekstasy ile 1 kilo 32 gram bonzai maddesi ele geçirildi. Edinilen bilgilere göre, aldıkları ihbarı değerlendiren Batman İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Emniyet Müdürlüğü İHA Büro Amirliği ekipleriyle birlikte çalışma başlattı. Polis ekipleri, uyuşturucu madde ticareti yapan şahıslara yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında Petrolkent Mahallesi Bostan Caddesinde bir otomobili durdurmak istedi. Polisin “dur” ihtarına uymayan otomobil sürücü bir süre karayolunda polisten kaçtıktan sonra tarlaya girdi. Buğday başakları arasına gizlendiler Girdikleri tarlada kaza yapan otomobildeki şüpheliler buğday başaklarının arasına saklanmaya çalıştı. İHA Büro ekiplerinin dronlu çalışması sonucu buğday başakları arasına uzanarak saklanan 4 şüphelinin yerini belirledi. Polis etraflarını çevirdiği 4 şüpheliyi kıskıvrak yakaladı. Otomobilde ve gözaltına alınan 4 şüphelinin ikametlerine yapılan aramalarda farklı renklerde toplam 19 bin adet uyuşturucu hap ecstasy ile 1 kilo 32 gram bonzai uyuşturucu maddesi ele geçirildi. Yakalanarak emniyete götürülen şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece “Uyuşturucu Madde Ticareti” yapmak suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.