YEREL HABERLER - 29 Şubat 2012 Çarşamba 15:32

REKTÖR PROF.DR.FİLİZ KILIÇ, BAŞARILI ÖĞRENCİLER İLE BİRARAYA GELDİ

A
A
A
REKTÖR PROF.DR.FİLİZ KILIÇ, BAŞARILI ÖĞRENCİLER İLE BİRARAYA GELDİ

Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, bölüm birincisi öğrencilerle yemekte bir araya gelerek, öğrencilerin istek ve taleplerini dinledi.
NEÜ Rektörlüğü tarafından Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz Uygulama Otelinde verilen tanışma ve kaynaşma yemeğine Üniversite Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Çetin Pekacar, Genel Sekreter V. Doç. Dr. Erdoğan Çiçek, Rektör Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Özden Taşğın, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.
Öğrencileri başarılarından dolayı kutlayarak gerek üniversite, gerekse mesleki hayatlarında başarılarının devamını dileyen Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç, "Üniversite bir saç ayağı kadrosundan oluşur. Bu kadro da akademik ve idari personellerle birlikte bana göre bu saç ayağının en önemli ayağı siz öğrencilersiniz. İnşallah öğreniminiz boyunca güzel bir eğitim alarak, hayata atıldığınızda üniversite hayatınızda elde ettiğiniz tecrübeler ve bilgiler sizlere yol gösterir. İyi ki Nevşehir Üniversitesinde okumuşum, iyi ki bu bilgileri almışım diyebilirsiniz. Zaman zaman mezun ettiğimiz öğrencilerimiz gelip bizlere teşekkür ediyorlar. Biz üniversitemizde ezbercilikten ziyade projeye yönelik, gerçek hayata yönelik eğitim vermeyi amaçladık. Bunu da değerli hocalarımızın ve sizlerin sayesinde gerçekleştireceğiz. Yeni üniversite olmamız nedeniyle bazı eksikliklerimiz olduğunu biliyoruz ve bunları en kısa zamanda tamamlamaya çalışıyoruz. Sizler bölümlerinizin başarılı öğrencilerisiniz. Sizleri yürekten kutluyorum ve bu başarılarınızın artarak devam etmesini diliyorum. İnşallah sizleri mesleklerinizde çok başarılı olmuş, mesleklerinizde söz sahibi olmuş bireyler olarak görürüz ve sizlerle gurur duyarız. Sizler bizlerin geleceği ve umudusunuz. Bu umudumuzun boşa çıkmayacağına eminim" dedi.
Öğrenci Konseyi Başkanı Ufuk Altuntaş’ın öğrenciler adına istek ve taleplerini dile getirmesi üzerine Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç, öğrencilerin istek ve taleplerini her zaman önemsediklerini ve çözme gayreti içinde olduklarını belirterek, "Bu güne kadar akademik, idari personelimiz ve siz değerli öğrencilerimizle birlikte her türlü sorunun üstesinden geldik, bundan sonra da geleceğimize inanıyorum" diye açıklamada bulundu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Ümraniye’de çakarlı araçla silahlı saldırı: 21 yaşındaki genç futbolcu hayatını kaybetti İstanbul’un Ümraniye ilçesinde iddiaya göre çakarlı araçla gelen şahısların düzenlediği silahlı saldırıda 21 yaşındaki futbolcu Kubilay Kundakçı hayatını kaybetti. Kundakçı’nın içerisinde müzisyen Rapçi Canbay’ın da bulunduğu araca yönelik düzenlenen silahlı saldırıda hayatını kaybettiği öne sürülürken, şüphelinin yakalanması için çalışma başlatıldı. Olay, 19 Mart gecesi Ümraniye’de bulunan Sıddık Sokak’ta meydana geldi. İddiaya göre, aralarında daha önceden husumet bulunan kişilerle görüşmek üzere bir araya gelen grup arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine olay yerine gelen biri çakarlı olduğu öne sürülen iki araçtaki şahıslar tarafından silahla ateş açıldı. Açılan ateş sonucu 21 yaşındaki futbolcu Kubilay Kundakçı ağır yaralandı. Yaralı genç, kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Polis ekiplerinin şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmalarının sürdüğü öğrenildi. Arabuluculuk için gittiği buluşmada hayatını kaybetti İddiaya göre olay, müzisyenler arasında yaşanan bir ilişki tartışmasının ardından gelişti. Rapçi Canbay’ın eski sevgilisi olduğu öne sürülen Aleyna Kalaycıoğlu ile yeniden barışmak için ortak arkadaşları üzerinden iletişim kurduğu, bu kapsamda Kubilay Kundakçı’dan arabuluculuk yapmasının istendiği öne sürüldü. İçerisinde müzisyen Rapçi Canbay’ın da bulunduğu araca yönelik düzenlenen silahlı saldırıda, futbolcu Kubilay Kaan Kundakçı’nın hayatını kaybettiği iddia edildi. Olayı Aleyna Kalaycıoğlu’nun yeni sevgilisinin gerçekleştirdiği iddia edilirken, Kalaycıoğlu’nun da polis ekipleri tarafından gözaltına alındığı öğrenildi. "Oğlum arabuluculuk yapmak için gitmişti" Hayatını kaybeden Kubilay Kundakçı’nın babası, oğlunun olayla hiçbir ilgisinin olmadığını öne sürerek, "Oğlum 21 yaşındaydı, Kars 36 Spor’da futbol oynuyordu. Birkaç ay önce oraya gitmişti. Bayram izni için buraya gelmişti. Tatil için gelmişti. Arkadaşları arabuluculuk yapması için çağırmış. ‘Aleyna ablan seni dinler’ diyerek ricada bulunmuşlar. Dün akşam arkadaşlarıyla birlikte Ümraniye’deki bir müzik stüdyosuna gidiyorlar. Arabada bekledikleri sırada iki araç geliyor. Araçlardan birinin çakarlı olduğu kesin. Çıkan tartışma sonucunda silahlar patlıyor ve oğlum vuruluyor. Olayı gerçekleştiren kişinin deniz yoluyla yurt dışına kaçtığını duyduk. Yetkililerden yardım istiyorum. Zanlıların yakalanmasını istiyoruz" şeklinde konuştu. Öte yandan olaya karıştığı iddia edilen iki aracın sokaktan geçtiği anlar ise güvenlik kamerasına yansıdı. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma sürüyor.
İstanbul Galatasaray Başkanı Dursun Özbek’ten bayram mesajı Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Ramazan Bayramı dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında, "Galatasaray olarak, sporun birleştirici gücüyle umut ve dayanışmayı büyütmeye devam edeceğiz. Sizlere ve sevdiklerinize sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir bayram diliyorum" dedi. Galatasaray Başkanı Dursun Özbek’in, sarı-kırmızılıların resmi internet sitesinden yayımlanan Ramazan Bayramı mesajı şöyle: "Değerli Galatasaraylılar, bayramlar aynı duyguda buluştuğumuz, birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirdiğimiz özel zamanlardır. Galatasaray’ın en büyük gücü olan sizlerin desteğiyle yolumuza kararlılıkla devam ediyoruz. Bu vesileyle Şampiyonlar Ligi’nde son 16’ya kalarak ülkemizi başarıyla temsil eden Erkek futbol takımımızı ve teknik heyetimizi yürekten kutluyorum. Kurucumuzun koyduğu ’Türk olmayan takımları yenme’ hedefini önümüzdeki sezon çok daha ileriye taşıyacaklarına inanıyorum. Bu sezona dair hedefimiz nettir: 26. şampiyonluk ve 20. Türkiye Kupası. Öte yandan kadın voleybol takımımızın CEV Cup’ta finale yükselmesi de camiamız ve ülkemiz adına ayrı bir gurur kaynağı olmuştur. Emeği geçen tüm sporcularımızı ve teknik ekibimizi tebrik ediyorum. Bu bayramın ülkemizdeki huzurun devamına, dünyada barışın gelmesine katkı sağlamasını diliyorum. Galatasaray olarak, sporun birleştirici gücüyle umut ve dayanışmayı büyütmeye devam edeceğiz. Sizlere ve sevdiklerinize sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir bayram diliyorum."
Aydın Çalı süpürgesi teknolojiye direniyor Eskiden her evin vazgeçilmezi olan çalı süpürgeleri, teknolojik temizlik araçlarının yükselişine rağmen kırsal kesimde hala kullanılırken, ustaların emeğiyle hazırlanan süpürgeler, adeta zamanla yarışıyor. Bir dönem her evin en temel ihtiyaçlarından olan ve günümüzde kullanımı azalan çalı süpürgesi, semt pazarlarında satılmaya devam ediyor. Zamanla kullanımı azalan bir dönemin ana temizlik aracı çalı süpürgesi, özellikle kırsal kesimde tercih edilebiliyor. Türkiye’nin bazı bölgelerinde sayılı ustalar tarafından üretilen çalı süpürgeleri, şimdilerde ise adeta teknolojiye direniyor. Süpürge otunun hasadı, temizlenmesi, kükürtle kurutulması, belirli bir boy haline getirilmesi, tek tek ayrılması, tutma yerinin yapılması ve dikiş atılması gibi birçok aşamadan geçen süpürgeler, ustaların dokunuşlarından sonra tam bir süpürge halini alarak ev ve iş yerlerinde hala kullanılıyor. Eskiden her bölgede süpürge üretildiğini ancak son teknoloji temizlik araçları çıkınca süpürge üreticilerinin de yavaş yavaş bu işi bıraktığını haliyle bir zamanlar semt pazarlarında sıkça görülen çalı süpürgelerinin artık satışının da azaldığına dikkat çeken esnaflardan Çetin Büyüktarakçı; "Bu çalı süpürgeleri bir zamanlar evlerin olmazsa olmazıydı ama şimdilerde teknoloji ile birlikte bu süpürgelere rağbet azaldı. Tabi eskisi kadar rağbet yok. Hayvancılık günden güne azaldığı için, birde artık eskisi gibi bu süpürgeleri yapan da yok. Biz eski esnaflar yine bulunduruyoruz elimizde. Bizlerde de bitti mi bu işler bitti demektir. Çok şükür yine soran, alan oluyor. Şuan çalı süpürgelerin fiyatı boylarına göre 100 ila 150 TL arasında değişiyor. Kırsal kesimlerde hala daha tabi tercih ediliyor bu süpürgeler. Bunların yapımı da tabi zahmetli. Baya zor iş. Akşamdan yıkıyorlar, bağlıyorlar. Bayağı zahmetli bir iş tabi. Emek var. Zanaat bunlar da tabi. Yapan az kişi var. Onlar da bitti mi bitecek bu. Yeni nesil bunu bilmeyecek. 5-10 seneye kadar bunlar da pek kalmaz. Şimdi elektrik süpürgeleri var. Süpürme işi bitmez sonuçta. Teknoloji gelişiyor, elektrikli süpürge biter başka bir şey çıkar. Sonuçta evler temizlenmeye devam edecek" dedi.