YEREL HABERLER - 01 Mart 2014 Cumartesi 18:49

Bbp Genel Başkanı Destici Nevşehir’de

A
A
A
Bbp Genel Başkanı Destici Nevşehir’de

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, yolsuzluk operasyonundaki tahliyelerle ilgili olarak, “Türkiye’de maalesef hukukun üstünlüğünün işlediği bir dönemde değiliz” dedi.
Seçim çalışmaları çerçevesinde akşam saatlerinde Nevşehir’e gelen BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, parti otobüsü ile şehir turu yaparak vatandaşları selamladı. Daha sonra partisinin Nevşehir İl Başkanı Yavuz Uluer ve Nevşehir Belediye Başkan Adayı Fatih Sağlamkardeş ile birlikte esnaf ziyaretlerinde bulunan Destici, ziyaret ettiği bir işyerinde gazetecilere simit ikram etti. Gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını da yanıtlayan Destici, yolsuzluk operasyonundaki tahliyelerle ilgili olarak, “Bütün her şey milletin gözü önünde olup bitiyor. Şuradan gelip bir çocuk ekmek çalsa herhalde aylarca, belki de yıllarca hapisten çıkamazdı ama Türkiye’de maalesef hukukun üstünlüğünün işlediği bir dönemde değiliz. Tam tersine üstünlerin hukukunun geçerli olduğu bir dönemi yaşıyoruz. Her şeyin başı adalet. Bir ülkede adalet terazisi şaşarsa, adalet bozulursa, milletin adalete olan güvenci kaybolursa işte o ülkede kargaşa da, çatışma da her şey olur. Benim ülkeyi yönetenlere tavsiyem şudur; bedeli ne olursa olsun, ucu size de dokunursa dokunsun adaletten ayrılmayın, adaletten şaşmayın” diye konuştu.
“CUNTACILARIN ANAYASASI İLE YÖNETİLMEMİZ MECLİS’TEKİ PARTİLERİN AYIBI”
Türkiye’nin geçmişte yaşadığı darbelerin sancısını çekmesine rağmen halen sivil bir anayasaya kavuşamadığını ifade eden Destici, bunun sorumlusunun Meclis’teki siyasi partiler olduğunu kaydetti. Bir an önce Türkiye’de sivil anayasanın oluşması gerektiğini vurgulayan Destici, “Türkiye demokratik bir hukuk rejimi. Herkesin hukuka riayet etmesi ve demokrasinin içerisinde kalması lazım. 28 Şubat’taki karanlık günleri hep birlikte yaşadık. Allah bir daha bu millete bir daha darbe göstermesin. İster postmodern darbe olsun, ister askeri darbeler olsun. Çünkü bu darbeler hep ülkemizi geriye götürüyor. Biz halen o darbelerin sancılarını yaşıyoruz. 30 seneden fazla süre oldu ve halen demokratik, sivil bir anayasaya kavuşamadık. Halen 80 darbecilerinin cunta anayasaları ile yönetiliyoruz. Tabi bunu da şu andaki ve önceki hükümetlerin de Meclis’te olan partilerin de büyük bir ayıbı olarak görüyorum” dedi.
TBMM’de yaşanan tartışmaları da değerlendiren Destici, Meclis’te yaşanan gerginliklerin ve söylemlerin halk arasında kutuplaşmalara sebep olabileceğini ifade etti. Tüm siyasetçilerin milleti ayrıştıracak, milleti kamplaştıracak, milleti bölecek her türlü sözden, fiilden, eylemden uzak durması gerektiğini belirten Destici, “Siyaset için, siyasi çıkar için, siyasi rant için milletin arasına fitne sokmaya, nifak sokmaya kimsenin hakkı yok. Bu anlamda Meclis’te yaşananları doğru bulmuyorum, tasvip etmiyorum. Meclis’teki kavgaları, hakaretleri, küfürleşmeleri kınıyorum. Allah’a şükür milletimiz duruşunu bozmuyor. Meclis’tekilere uyacak olsalar halkta da büyük çatışmalar çıkar ama milletimiz büyük bir sağduyu sahibi” ifadelerini kullandı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Aksaray’da mandıra çöktü: 750 küçükbaş hayvan göçük altında kaldı Aksaray’da şiddetli yağış nedeniyle mandıra çöktü. 750 küçükbaş hayvanın göçük altında kaldığı mandıra enkazında kurtarma çalışması başlatıldı. Aksaray’da 3 gündür aralıklarla devam eden şiddetli yağış birçok olumsuzlukları da beraberinde getirirken, sel ve su baskınlarının ardından bugün de içerisinde 750 küçükbaş hayvanın bulunduğu bir mandıra çöktü. Aksaray’ın merkeze bağlı Yeşilova beldesinde yaşanan göçük nedeniyle vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezine haber vermesi üzerine olay yerine İl Afet Acil Durum (AFAD), Aksaray Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine intikal eden ekipler iş makinelerinin de desteğiyle kurtarma çalışması başlattı. Mandıra enkazında kurtarma çalışmaları halen devam ederken İl Afet Acil Durum Müdürü Kadir Çelik, “Yeşilova beldemizde aşırı yağışlar sonucu bir ahırın çöktüğü ihbarı üzerine iki ekiple olay yerine geldik. Şu anda telef olan hayvanlar var. Toplam hayvan sayısının 750 olduğu söyleniyor. Kurtarma çalışmaları devam ediyor. Kurtarma operasyonumuz bittikten sonra net sayı belli olacak” dedi. Yeşilova Köseli Mahalle Muhtarı Kemal İlgün ise “Bölgede 3 gündür yağış devam etmekte. Bizim burada mandıramızın çökmesinden dolayı 750’ye yakın küçükbaş hayvanımız göçük altında kaldı. Ağıl altında kalan hayvanlardan ne kadar zayiat verdiğini bilmiyoruz. Zayiat sabah sayımında çıkacak. Allah izin verirse burayı kurtarmaya çalışıyoruz. Yağışlardan dolayı mandıra çöktü” diye konuştu.