YEREL HABERLER - 07 Mart 2012 Çarşamba 18:07

TÜRKİYE KAMU-SEN NEVŞEHİR İL TEMSİLCİSİ TURGAY ÇETİN;

A
A
A
TÜRKİYE KAMU-SEN NEVŞEHİR İL TEMSİLCİSİ TURGAY ÇETİN;

Türkiye Kamu-Sen Nevşehir İl Temsilcisi Turgay Çetin, hükümetin memurun zamlı maaşını geciktirdiğini ve gecikme bedeli ödemek zorunda olduğunu söyledi.
Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Turgay Çetin, düzenlediği basın toplantısında, tarihinde ilk defa memurların yeni yılda maaş zammı alamadıklarını belirtti. Anayasaya göre memurların maaş artışlarının toplu sözleşme ile belirlenmek zorunda olduğunu hatırlatan Çetin, memurlara toplu sözleşme hakkı getiren anayasa değişikliğinin üzerinden tam 18 ay geçmesine karşın halen toplu sözleşmenin nasıl yapılacağına dair kanun tasarısının olmadığını vurguladı.
Kamu görevlisi, emekliler, dul ve yetimler ile 4/C’li çalışanlar olmak üzere yaklaşık 5 milyon kişinin, 3 aydır, dört gözle çıkarılacak kanunu ve maaş zammını beklediklerini ifade eden Turgay Çetin, "Anayasada kamu görevlilerine toplu sözleşme hakkı tanıyan 12 Eylül referandumunun üzerinden 18 ay, Üçlü Danışma Kurulu toplantılarının üzerinden 7 ay, üzerinde kısmen anlaşma sağlanan Yasa Taslağının Bakanlar Kurulu’na gönderilmesinin üzerinden tam 4 ay geçmiştir. Tasarı, TBMM gündemine geleli de 1,5 ay olmuştur. Ancak, komisyon dipsiz bir kuyu misali, tasarıyı adeta iç etmiş durumdadır.18 ay içinde TBMM gündemine sayısız kanun getiren, şike yasasını meclisten 2 kere geçiren, sosyal güvenlik kanununda değişiklik içeren, milletvekili maaşlarını artıran tasarıyı 15 dakikada oylatan hükümet, MİT Kanunu olarak bilinen kanunu 1 gün içinde meclisten geçirip, 1 günde de Cumhurbaşkanı tarafından onaylanmasını sağlayabilmiştir" dedi.
Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Turgay Çetin, hükümetin bu tavrının, 2 milyon 600 bin kamu görevlisi, 2 milyona yakın memur emeklisi, yüz binlerce dul ve yetim ile 45 bin 4/C’liyi yok saymak ve kaderiyle baş başa bırakmak anlamı taşıdığını belirterek bu tutumu bir insanlık ayıbı olarak gördüklerini söyledi. Çetin, " Doğalgaz fiyatları yükseldi; odun kömür zamlandı; yiyecek fiyatları aldı başını gidiyor ama memurun ve emeklinin maaşı yerinde sayıyor. Yetkililer ise adeta toplu sözleşme hakkını söke söke aldığımız için bizlerden intikam alıyor. Lojman kiraları artırılmıştır. Servis ücretlerine zam gelmiştir. Yemek bedellerine zam yapılmıştır. Vergiler, harçlar zamlanmıştır. Velhasıl devlet, bütün alacaklarına yılbaşında zam yapmıştır.Ama borçlu olduğu kamu çalışanlarına ve emeklilerimize zulmetmeyi reva görmüştür. Bizler memurlarımızın, elektrik, doğalgaz, benzin, tüp ve zorunlu tüketim kalemlerine yapılan zamlar nedeniyle eriyen maaşlarının yükseltilmesini, yaşadıkları mağduriyetlerin giderilmesini istiyoruz. Elektrik, su faturalarımızı geç ödediğimizde, vergimizi geciktirdiğimizde, gecikme bedeli ödüyoruz.Hükümet de memurun zamlı maaşını geciktirmiştir. Öyleyse iktidar da bize gecikme bedeli ödemek zorundadır" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bitlis ÜNİLİG Muay Thai Türkiye Şampiyonası’nda BEÜ zirvede Üniversiteler arası spor organizasyonlarının en prestijli mücadelelerinden biri olan ÜNİLİG Muay Thai Türkiye Şampiyonası’nda, Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) büyük bir başarıya imza atarak zirveye yerleşti. Üniversiteler arası Muay Thai Türkiye Şampiyonası, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Türkiye’nin dört bir yanından gelen 280 sporcunun katıldığı organizasyonda 61 üniversite şampiyonluk için mücadele etti. Üç gün süren ve büyük heyecana sahne olan müsabakalarda kadın ve erkek sporcular ringde ter dökerken, dereceye giren isimler kupa ve madalyalarla ödüllendirildi. BEÜ’lü sporcular, erkekler 71 kilo kategorisinde ve kadınlar 48 kilo kategorisinde Türkiye şampiyonluğu elde ederek üniversitelerine büyük gurur yaşattı. Ayrıca erkekler Wai Kru kategorisinde kazanılan Türkiye üçüncülüğü de üniversitenin başarısını taçlandırdı. Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, elde edilen derecelerle üniversitenin spor alanındaki iddiasını bir kez daha ortaya koyduğunu belirterek, "Öğrencilerimizin disiplinli çalışmaları ve azimleri şampiyonada alınan sonuçlara doğrudan yansımıştır. Hem akademik hem de sportif alanda gösterdikleri başarı bizleri son derece gururlandırmaktadır. Üniversitemizi en iyi şekilde temsil eden sporcularımızı ve emeği geçen antrenörlerimizi yürekten kutluyorum. Bitlis Eren Üniversitesi olarak spora ve sporcuya desteğimiz artarak devam edecektir" ifadelerini kullandı.
Bitlis Bitlis’te "5. Kar Festivali" düzenlendi Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) kampüsünde düzenlenen "5. Kar Festivali" etkinliklerine öğrenciler ve sporcular yoğun ilgi gösterdi. Üniversitenin Rahva yerleşkesindeki kayak merkezinde düzenlenen etkinlikler, halk oyunları ve meşaleli kayak gösterisiyle başladı. Halat çekme, yumurta taşıma ve benzeri yarışmaların yapıldığı festivalde konuşan BEÜ Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, "2022 yılında başlattığımız ve bu yıl beşincisini düzenlediğimiz kar festivali serisini devam ettiriyoruz. Bitlis denince akla ilk kar gelir, karın merkezi veya başkenti olarak anılıyor. Biz de Bitlis Eren Üniversitesi olarak bunu faydalı şekilde değerlendirmek amacıyla bu projemizi hayata geçirmiştik. Geleneksel hale gelen festivalimiz birbirinden farklı etkinliklerle devam edecek. Bilindiği gibi Bitlis turizm alanına açılmaya başladı. Biz üniversite olarak da turizm alanında birbirinden farklı çalışmalar yapıyoruz. Bitlis’in kalkınmasındaki en büyük etken turizm sektörüdür. Kış turizminde de kar festivali, kar şenlikleri ve kar etkinlikleriyle bölge turizmine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bitlis’teki üç kayak tesisi aktif durumdadır ve bunlardan biri üniversitemiz kampüsü alanındadır" dedi. Yapılan konuşmaların ardından halay çeken, kızak ve kayak takımları ile kay keyfi yaşayan öğrencilere ekmek arası köfte ve sucuk ikram edildi. Festivale üniversitenin akademik ve idari personeli ile öğrenciler ve velilerin yanı sıra çok sayıda kayaksever katıldı.
Uşak AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yayman: "Türkiye yüzyılında en önemli şehirlerden bir tanesi inşallah Uşak olacak" AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yayman, yüksek hızlı trenle birlikte Uşak’ın önemli şehirlerden biri olacağını belirterek, "Burası hem sanayisiyle, hem turizmiyle, hem tabiat güzellikleriyle, hem ticaret merkezi olmasıyla Türkiye’nin kabına sığmayan şehirlerinden bir tanesi. Türkiye yüzyılında en önemli şehirlerden bir tanesi inşallah Uşak olacak" dedi. Bir dizi temas ve ziyaret kapsamında kente gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Ulubey ilçesindeki bir restoranda düzenlenen toplantıda sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle bir araya geldi. Yayman, "AK Parti milletin kurduğu, tabelasını Cumhurbaşkanımızın astığı büyük bir dava hareketidir. Milletimizin umududur ve milletin adresidir Cumhur İttifakı ile beraber. Cumhurbaşkanımız çok güzel ifade ediyor. ’Siyasetin merkezi Cumhur İttifakı’dır’ diyor. Biz böyle bir siyasi hareketiz" dedi. Yüksek hızlı trenle birlikte Uşak’ın önemli şehirlerden biri olacağını aktaran Yayman, "Burası hem sanayisiyle, hem turizmiyle, hem tabiat güzellikleriyle, hem ticaret merkezi olmasıyla Türkiye’nin kabına sığmayan şehirlerinden bir tanesi. Türkiye yüzyılında en önemli şehirlerden bir tanesi inşallah Uşak olacak" dedi. Uşak’ta bulunan sanayi bölgelerini örnek göstererek, şehirde girişimci sınıfın ne kadar güçlü olduğuna dikkat çeken Yayman, "4 tane organize sanayi bölgesi Türkiye’de çok az ilde var. Burası aslında bu şehirdeki girişimci sınıfın ne kadar güçlü olduğunu, sanayi altyapısının ne kadar güçlü olduğunu ve imkanlar geliştirilirse bu şehrin ne kadar daha ileri gideceğinin ispatı bir anlamda. Onun dışında ben Uşak’ın turizm pastasından çok daha büyük bir pay alması gerektiğini düşünenlerdenim" dedi. Sadece seçimlerde değil milletin her zaman yanında olduklarını söyleyen Yayman, "Büyük eserleri büyük liderler yapar. Onun için Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde 25 yıldır yapılamayan işleri AK Parti yaptı. Milletimize bir öz güven getirdi. Milletimize ’evet biz de dünyanın önemli ülkelerinden birisi olabiliriz’ duygusunu getirdi. İnşallah bu bilinçle, bu şuurla, insanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışıyla, devlet ebed müddet anlayışıyla inşallah biz de sizlerin yanında yer almaya, milletimizin yanında yer almaya devam edeceğiz. Sadece seçimden seçime değil, seçimin olmadığı zamanlarda da sizleri dinlemeye ahdetmiş, bunu dava etmiş bir hareketiz. Bizim muhatabımız milletimizdir. Biz, Cumhuriyet Halk Partisi’ne bakarak siyaset yapmayız" dedi. Yayman’ın konuşmasının ardından program basına kapalı olarak devam etti.