GÜNDEM - 18 Aralık 2024 Çarşamba 13:11

EkoFilm Platformu, “yılın çevreci girişimi” seçildi

A
A
A
EkoFilm Platformu, “yılın çevreci girişimi” seçildi

Kapadokya Üniversitesi Çevreci Beşerî Bilimler Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından, British Council Going Global Partnerships programı desteğiyle yürütülen “Connect 4 Environmental Sustainability in Film and the Media” (Sinema ve Medya Sektörlerinde Çevresel Sürdürülebilirlik için Birleşmek) başlıklı proje kapsamında kurulan EkoFilm Platformu, önemli bir başarıya imza attı. Boğaziçi Üniversitesi Elektroteknoloji Kulübü (BUEC IEEE) tarafından düzenlenen Boğaziçi Çevre Ödülleri’nde, “Yılın Çevreci Girişimi” kategorisinde ödülün sahibi EkoFilm Platformu oldu.


13 Aralık 2024 tarihinde Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüsü’nde yer alan Albert Long Hall’de gerçekleştirilen törende, 20 farklı kategoride çevre dostu projeler ve isimler ödüllendirildi. EkoFilm Platformu, film ve medya yapım süreçlerinde çevresel sürdürülebilirliği teşvik etme ve sektörün toplumsal farkındalık oluşturma potansiyelini ortaya koyma hedefleriyle bu prestijli ödüle layık görüldü.


Törene EkoFilm Platformu adına katılan Kapadokya Üniversitesi akademisyenlerinden Dr. Ekin Gündüz Özdemirci, ödül konuşmasında şunları dile getirdi; “Gençlerin emek verdiği bir organizasyonda ödül almak bizler için umut verici. Çoklu krizler çağında tüm sektörlere ve bireylere önemli sorumluluklar düşüyor. Film ve medya sektörü, sadece yapım süreçlerini çevre dostu hale getirmekle kalmayıp, hikâye anlatıcılığı yoluyla değerler oluşturma ve toplumsal dönüşümü destekleme açısından da büyük bir potansiyele sahip.”


Boğaziçi Çevre Ödülleri, çevreye duyarlı kurum ve bireyleri ödüllendirerek yerel basında görünürlüklerini artırmayı ve çevre bilinci konusunda daha fazla kişiyi teşvik etmeyi amaçlıyor. Ödül sahipleri, jüri değerlendirmesi ve halk oylaması sonucunda belirleniyor.


Organizasyonun temel amacı ise şu şekilde özetleniyor: “İklim krizinin etkilerinin her geçen gün derinleştiği dünyamızda, toplumun çevre bilincini artırmak, sürdürülebilirliği teşvik etmek ve geleceğe dair umutlarımızı yeşertmek.”



EkoFilm Platformu, “yılın çevreci girişimi” seçildi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri YRP Kayseri İl Divan Toplantısı gerçekleştirildi Yeniden Refah Partisi (YRP) Kayseri İl Divan Toplantısı YRP Genel Başkan Yardımcısı Cemil Colak’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Melikgazi Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya YRP Genel Başkan Yardımcısı Cemil Colak, YRP Kayseri İl Başkanı Ali Özcan ve parti üyeleri katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan programda açılış konuşmasını yapan YRP Kayseri İl Başkanı Ali Özcan, "2026 yılın için meclisten çıkan bir bütçe var. Faiz bütçesi oluşturulmuş. 20 trilyon öngörülen bütçenin 3 trilyonu şimdiden faize gönderilmiş gözüküyor. Genel Başkanımızın dediği gibi dostlar biz size son kez milli görüş gömleğini giydirmek istedik. Kabul etmediniz. Kemer sıkmakla kemerde delik kalmadı. Diş sıkmakla ağzımızda diş kalmadı. Artık vatandaş sizden sadece sandık istiyor" dedi. YRP Genel Başkan Yardımcısı Cemil Colak da, "Ne mutlu Allah rızası için çalışanlara, hizmet edenlere. Meclisteki cari açıkları gördünüz. Vatandaşın cebinin durumunu gördünüz. Herkes kredi kartlarına, bankalara, faizlere borçlu. Tamamen vergiyle düzeltilmeye çalışılan bir ekonomi var" ifadelerini kullandı. Asgari ücret hakkında da konuşan Colak, "Asgari ücret 28 bin 75 TL oldu. Bunun neyini konuşalım. Biz asgari ücrete 45 bin TL istedik. Bu bir lütuf değil. Bu istediğimiz miktar ayakta durmanın gerekçesiydi" diye konuştu. Konuşmaların ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.
Karabük Karabük’te 112 köy yolu ukaşıma kapandı Karabük’te etkili olan kar yağışı nedeniyle 112 köy yolu ulaşıma kapandı. Karabük Valiliğinden yapılan açıklamada, il genelinde toplam 112 köy yolunun kar nedeniyle ulaşıma kapandığı bildirildi. Açıklamada, merkez ilçede 3, Eflani’de 54, Eskipazar’da 10, Safranbolu’da 35 ve Yenice’de 10 köy yolunda karla mücadele çalışmalarının devam ettiği, Ovacık ilçesinde kapalı köy yolunun bulunmadığı kaydedildi. Karla mücadele çerçevesinde sahada 15 ekibin görev yaptığı, çalışmalarda 7 greyder, 2 kar bıçaklı kamyon, 6 kepçe ve 6 pick-up olmak üzere toplam 21 iş makinesi kullanıldıpı aktarıldı. Açıklamada, Keltepe Kayak Merkezi yolunda da temizlik ve tuzlama çalışmalarının aralıksız sürdüğü bildirildi. "Zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmayın" Valilikten yapılan açıklamada, Karayolları, İl Özel İdaresi, belediyeler, AFAD, emniyet, jandarma, sağlık ve enerji ekiplerinin; kar küreme, tuzlama, yol açma, trafik güvenliğinin sağlanması, acil sağlık hizmetleri ve enerji arzının kesintisiz sürdürülmesi amacıyla görev yaptığı belirtilerek, "Vatandaşlarımızın; zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamaları, trafiğe çıkacak sürücülerin kış lastiği kullanmaları ve hız kurallarına uymaları, yayla ve yüksek kesimlere zorunlu olmadıkça gitmemeleri, buzlanma ve don olaylarına karşı dikkatli olmaları, acil durumlarda 112 Acil Çağrı Merkezi ile iletişime geçmeleri büyük önem taşımaktadır" denildi.