GÜNDEM - 20 Şubat 2025 Perşembe 17:02

Japon heyetten Belediye Başkanı Rasim Arı’ya ziyaret

A
A
A
Japon heyetten Belediye Başkanı Rasim Arı’ya ziyaret

Japonya’da turizm, ticaret, tanıtım ve ekonomi alanlarında faaliyet gösteren firma temsilcilerinden oluşan bir heyet; hem gezi ve incelemelerde bulunmak hem de ileriye dönük işbirliği yapmak amacıyla Nevşehir’e geldi.


Japonya’nın Okinawa Bölgesi’nden Ticaret ve Sanayi Odası yönetim kurulu üyeleri ve iş adamlarından oluşan 35 kişilik heyet ekonomi araştırma turunun bir parçası olarak Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı’yı makamında ziyaret etti. Başkan Arı’nın makamında ağırladığı Japon Heyete Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Yüzer ve Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü yetkililerince sunum yapıldı. Ziyarette; Belediye Başkanı Rasim Arı heyete, Kapadokya’nın Merkezi Nevşehir hakkında genel bilgiler vererek sohbet etti. Yatırımcı Japon heyet Nevşehir’in turizm potansiyelini yerinde ve gelişmiş olarak değerlendirirken genel amacın hem yatırım yapmak hem de Japon turist sayısını artırmak olduğu öğrenildi. Japonya’nın en güneyinde bulunan Okinawa adası gelişen bir turizm bölgesi olarak değerlendirilirken, ziyaretin Türkiye ve Japonya arasındaki dostluk ilişkileri, işbirliği ve tanıtım faaliyetlerini geliştirmeye yönelik iyi bir adım olduğu bildirildi.


Ziyaret sonrasında toplu olarak hatıra fotoğrafı çektirilirken misafir heyet daha sonra Kayaşehir ve Meryem Ana Kilisesi’ne teknik gezi gerçekleştirdi.



Japon heyetten Belediye Başkanı Rasim Arı’ya ziyaret

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Niğde Niğde’nin yeni valisi Nedim Akmeşe oldu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla hazırlanan ve 7 Ocak 2026 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Valiler Kararnamesi ile Niğde Valisi değişti. Kararname kapsamında Niğde Valisi Cahit Çelik Bingöl Valiliği’ne atanırken, Niğde’nin yeni valisi Nedim Akmeşe oldu. Niğde Valiliği’ne atanan Nedim Akmeşe kimdir ? Nedim Akmeşe, 1980 yılında Sinop’un Boyabat ilçesinde doğdu. İlk öğrenimini Sinop’un Gerze ilçesinde, orta öğrenimini Samsun’da tamamlayan Akmeşe, 2003 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden mezun oldu. 2004 yılında İçişleri Bakanlığı Kaymakam Adaylığı Sınavını kazanarak, 2005 yılında Amasya Kaymakam Adayı olarak göreve başladı. Kamu görevleri kapsamında Afyonkarahisar’ın Evciler ilçesinde Kaymakam Vekilliği yapan Akmeşe, 2006-2007 yılları arasında İçişleri Bakanlığı tarafından eğitim amacıyla gönderildiği İngiltere Sheffield Üniversitesinde dil eğitimi aldı. 2008 yılında Rize’nin Kalkandere ilçesine kaymakam olarak atanan Akmeşe, ardından Elazığ’ın Ağın ve Van’ın Gevaş ilçelerinde kaymakamlık görevlerinde bulundu. 2016 yılında İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü’ne Şube Müdürü olarak atanan Akmeşe, 2017 yılında Daire Başkanı, 2019-2023 yılları arasında ise Personel Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı. Akmeşe, 17 Ekim 2023 tarihli ve 2023/465 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdürü olarak atanmıştı. Evli ve iki çocuk babası olan Nedim Akmeşe, iyi derecede İngilizce bilmektedir.