GÜNDEM - 11 Şubat 2025 Salı 14:50

’Kapadokya Slow Food Yeryüzü Pazarı’ projesinin protokolü imzalandı

A
A
A
’Kapadokya Slow Food Yeryüzü Pazarı’ projesinin protokolü imzalandı

T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda Ahiler Kalkınma Ajansı (AHİKA) tarafından yürütülen Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında desteklenmeye hak kazanan ’Kapadokya Slow Food Yeryüzü Pazarı’ projesinin protokolü, Nevşehir Valisi ve Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Ali Fidan ev sahipliğinde düzenlenen törenle imzalandı.


Ekibinde; Dr. Öğr. Üyesi Mine Erdem Büyükkiraz, Dr. Öğr. Üyesi Selda Öztürk, Dr. Öğr. Üyesi Aygül Akkuş ve Arzum Karabıyık’ın yer aldığı, Kapadokya’da, iyi, temiz ve adil üretim çerçevesinde yerel tarımsal ürün üreticisi kadınların, ürünlerini maddi değerinde ve doğrudan ilgili tüketiciye satış yapma imkânı sunarak ekonomik hayata entegrasyonlarını sağlamayı, yaşam kalitelerinin artırmayı ve kazanç elde etmelerini amaçlayan ’Kapadokya Slow Food Yeryüzü Pazarı’ başlıklı projenin protokolü Kapadokya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ali Karasar’ın katıldığı törende imzalandı. KÜN tarafından yürütülecek ’Kapadokya Slow Food Yeryüzü Pazarı’ kapsamında yerel ve sürdürülebilir tarım metotları ile üretim yapan kadın üreticiler, doğrudan satış yapma imkânı yakalayacaklar ve hane halkı gelir getirici üretim modeli çerçevesinde kazanç elde edecekler. Bu kapsamda Kapadokya Slow Food Yeryüzü Pazarı kurularak bölgemizdeki kadınlarının iş imkânlarının genişletilmesine imkan sağlanacak.


Kapadokya Slow Food Yeryüzü Pazarı kuruluş felsefesi gereğince eğitim, atölye ve sosyal etkinliklerin gerçekleştirildiği, toplumsal birlik ve beraberliğin sağlandığı, kültürel değerlerin yaşatıldığı sosyal bir mekân olacak. Proje bünyesinde düzenlenecek 32 eğitim ve atölyeye 640 çiftçi ve zanaatkâr katılacak. Bu etkinlikler, üreticilerin yerel, sürdürülebilir ve doğal üretim çerçevesinde bilgi ve becerilerini artırarak üretim kapasitelerini geliştirecek, böylece ürünlerinin kalitesini ve pazar değerini yükseltecek. Proje; kırsal kesimdeki sosyo-ekonomik gelişimi destekleyerek kadınların ve gençlerin istihdamını artıracak, toplumsal eşitsizlikleri azaltacak. Aynı zamanda, iyi, temiz ve adil gıdaya erişimi kolaylaştırarak yerel halkın yaşam kalitesini yükseltecek.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Siirt Siirt’te karla mücadelede 200 araç ve 600 kişi sahada Siirt’te karla mücadele kapsamında 200 araç ve 600 personelden oluşan ekiplerin, ulaşımın güvenli ve kesintisiz şekilde sağlanması için 7 gün 24 saat esasına göre görev yaptığı belirtildi. Siirt il genelinde etkili olan kar yağışının yol açtığı olumsuzlukların giderilmesi amacıyla, Siirt Valiliği bünyesindeki Kriz Koordinasyon Merkezinde Karla Mücadele Koordinasyon toplantısı Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Dr. Kemal Kızılkaya’nın başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda, il genelinde devam eden kar yağışı kapsamında alınan mevcut tedbirler ve sahada yürütülen çalışmalar değerlendirilerek, ihtiyaç duyulan ilave önlemler ele alındı. Kurumlar arası koordinasyonun güçlendirilmesi, ulaşımda yaşanabilecek aksaklıkların önlenmesi ile vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanmasına yönelik yapılacak çalışmalar görüşüldü. Karla mücadele kapsamında 200 araç ve 600 personelden oluşan ekiplerin, ulaşımın güvenli ve kesintisiz şekilde sağlanması için 7 gün 24 saat esasına göre görev yaptığı belirtildi. Kar yağışının devam etme ihtimaline karşı tüm ekiplerin teyakkuz halinde sahada çalışmalarını sürdüreceği vurgulandı. GAMER’de gerçekleştirilen toplantıya Vali Yardımcısı Birkan Tatlısöz, İl Emniyet Müdürü Necmettin Öztürk, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Uğur Özmen ile emniyet, jandarma, belediye, İl Özel İdaresi, Karayolları, AFAD, sağlık ve ilgili kamu kurumlarının temsilcileri katıldı.