ASAYİŞ - 13 Şubat 2026 Cuma 12:26

Kozaklı’daki dünür cinayetinin görüntüleri ortaya çıktı

A
A
A
Kozaklı’daki dünür cinayetinin görüntüleri ortaya çıktı

Nevşehir’in Kozaklı ilçesinde dünürünü pompalı tüfekle öldüren sanık bu gün ikinci kez hakim karşısına çıkarken, olay gününe ait güvenlik kamera görüntüleri de ortaya çıktı.


Geçtiğimiz ağustos ayında Kozaklı ilçesine bağlı Hoca Ahmet Yesevi Mahallesi Beyoğlu Caddesi’nde meydana gelen olayda, dünür oldukları öğrenilen Mehmet Ö. (73) ile Sıddık Ü. (78) arasında çıkan tartışma kısa sürede kavgaya dönüşmüştü. İddiaya göre Sıddık Ü.’nün pompalı tüfekle ateş açması sonucu Mehmet Ö. hayatını kaybetmişti. Olayın ardından şüpheli, suçta kullandığı av tüfeği ile birlikte gözaltına alınmış, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.


Sanık Sıddık Ü., bugün Nevşehir 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ikinci duruşmada hakim karşısına çıktı. "Kasten öldürme" suçundan tutuklu yargılanan sanık, savunmasında hayatını kaybeden dünürü Mehmet Ö.’nün kendisine ait bahçeye zarar verdiğini ve olay günü tahrik edildiğini öne sürdü.


Sanık ifadesinde, "Av tüfeği ile yanlarına gittim. Evlerinin bahçesinde rastgele, hedef gözetmeksizin ateş açtım. Mehmet Ö. kaçarken vurulup yere düştü. Eşi Zehra Ö. korkup garaja kaçtı. Hanımıyla herhangi bir husumetim yoktu. Olaydan sonra eve gidip polisi arayacaktım ancak ben aramadan kapıda polisleri görünce teslim oldum. Bu duruşmada bulunan herkesten özür diliyorum. Pişmanım, böyle olmasını istemezdim" dedi.


Ortaya çıkan güvenlik kamerası görüntülerinde ise Sıddık Ü.’nün elinde pompalı tüfekle eve geldiği ve Mehmet Ö.’ye art arda 4 el ateş ettiği anlar yer aldı.


Duruşma sonunda mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek davayı mart ayına erteledi. Ayrıca maktulün mevcut rahatsızlıkları nedeniyle olay anında kendisini savunup savunamayacağının tespiti amacıyla Adli Tıp Kurumu’ndan istenilen raporun beklenmesine hükmedildi.



Kozaklı’daki dünür cinayetinin görüntüleri ortaya çıktı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Polise zor anlar yaşattı, gazeteciyi görünce "Çekin beni" dedi Aksaray’da bekçiler tarafından 2. kez alkollü olarak yakalanan sürücü, ekiplere zor anlar yaşattı. Polisin alkollü sürücüyle olan imtihanı kameralara yansırken 38 bin 21 lira para cezası kesilen sürücü, gazetecileri görünce "çekin beni" dedi. Olay gece yarısı Taşpazar Mahallesi Ebulfez Elçibey Caddesi üzerinde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, cadde üzerinde denetim yapan İl Emniyet Müdürlüğü mahalle ve çarşı bekçileri yolda zikzak çizdiğini gördükleri 68 ED 731 plakalı otomobili durdurdu. İsmail K. (28) isimli sürücünün konuşmalarından ve araç kullanımından şüphelenen bekçiler olay yerine trafik ekibi çağırdı. Kısa sürede olay yerine gelen İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi ekipleri sürücüyü ilk olarak ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirdi. Yapılan sorgulamasında sürücünün daha önce alkollü araç kullanmaktan yakalandığı ve ehliyetine el konulduğu, bundan dolayı da ehliyetsiz araç kullandığı belirlendi. Ardından sürücüye alkol metre üfleterek ölçüm yapan trafik ekipleri sürücünün 0.90 promil alkollü olduğunu tespit etti. Cezai işlemler için araçtan indirilen alkollü sürücü kendisini durduran bekçileri suçladı. "Bıyığımı keseyim 23, kesmeyim 30 gösteriyorum" Bekçilerin yüzünden yakalandığını belirten alkollü sürücü, "Yani şurada insan gibi ilahiyle gezeyim dedim, çevirdiler. Bir tane bekçi var o beni durduruyor. Benim hayatım dağlarda geçti. Bu mu karşılığı, yazıklar olsun. Benim suçum yok. ‘Dur’ dediler durdum. Siz beni salak zannediyorsunuz. Ben sarhoş falan değilim. Ben 29 yaşındayım. 30’a gireceğim. Minyon tipliyim. Bıyığımı keseyim 23 gösteriyorum, bıyığı kesmeyim 30 gösteriyorum" dedi. Gazetecileri görünce sevinçle zıplayarak "Çekin beni" dedi Gazetecilerin görüntü aldığını gören sürücü adeta mutluluktan havalara uçup koşarak gazetecilerin yanına geldi. Sevinç hareketleriyle gazetecileri tanıdığını iddia eden sürücü, "Ağabey beni çekin. Ben bunlara da yalvardım ‘Bana gazeteci çağırın’ diye yalvardım. Beni haber yap bütün Aksaray beni görsün. Ben alkolüm az iken burada yakalandım." diye konuştu. Ehliyetine 2 yıl el konularak 38 bin lira ceza kesildi Polislerin uzan uğraşlar sonucu işlemlerini tamamladığı genç sürücüye ehliyetsiz ve 2 kez alkollü araç kullanmaktan 38 bin 21 lira para cezası kesilerek, daha önce 6 ay süreyle el konulan ehliyetine 2. Kez yakalandığı için 2 yıla süreyle el konuldu. Yakalandığı otomobil ise olay yerine çağırılan bir yakınına teslim edildi.