GÜNDEM - 20 Şubat 2025 Perşembe 16:59

KÜN Rektörü Prof. Dr. Karasar, İKAF’25’e katıldı

A
A
A
KÜN Rektörü Prof. Dr. Karasar, İKAF’25’e katıldı

Kapadokya Üniversitesi (KÜN) Rektörü Prof. Dr. Hasan Ali Karasar; 20-21 Şubat tarihleri arasında iki gün sürecek İç Anadolu Kariyer Fuarı (İKAF’25) kapsamında düzenlenen etkinliklere katıldı.


Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisinin koordinasyonunda düzenlenen ve İç Anadolu Bölgesi’ndeki birçok üniversitenin iş birliğiyle hayata geçirilen, öğrenci ve mezunlara kariyer fırsatları sunmayı amaçlayan İKAF’25 başladı. İKAF’25 çerçevesinde düzenlenen etkinliklere katılan ve organizasyon alanında KÜN standını ziyaret ederek öğrenciler ve sektör temsilcileriyle bir araya gelen Karasar, KÜN’ün eğitim anlayışı, sektörle iş birliği çalışmaları, öğrenci ve mezunlarının kariyer yolculuklarına dair farkındalık kazanmaları için bilgi paylaşımında bulundu.


İKAF’25; bölgedeki gençlerin iş dünyasının önde gelen kurum ve profesyonelleriyle doğrudan temas kurmasına imkân tanırken, KÜN Öğrenci Destek Hizmetleri Koordinatörü Doç. Dr. Yusuf Gökkaplan ve KÜN Kariyer Yönetimi ve Mezun İlişkileri Ofis Koordinatörlüğü de fuar süresince öğrencilere rehberlik ederek, kariyer planlamalarına dair bilgilendirmelerde bulundular ve öğrencilerin fuardan en verimli şekilde yararlanmalarına destek oldular.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Muğla’da Hz. Mevlana 752. Vuslat Yıldönümünde anıldı Muğla’da Hz. Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin vefatının 752. yıldönümü dolayısıyla ’Şeb-i Arus’ programı düzenlendi. Muğla’da faaliyet gösteren Konya Karamanlılar Derneği’nin organizasyonuyla Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen anma töreninde protokol üyeleri ve sayıda vatandaş bir araya geldi. Gecede, Mevlana’nın öğretileri ve insanlığa mirası üzerine önemli vurgular yapıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Konya Karamanlılar Derneği Başkanı Erol Kütahyalı, Mevlana’nın sadece söz söyleyen değil, söylediklerini bizzat hayatına tatbik eden bir şahsiyet olduğunu vurguladı. Kütahyalı konuşmasında, "İnsan, bildiği için değil, bildiğini yaşadığı zaman insandır. Hz. Mevlana’nın asırlardır gönüllerde diri kalmasının asıl sebebi budur. O, sadece süslü sözler söyleyen biri değil, öğütlerini bizzat yaşayan bir kişi olduğu için hala aramızdadır. Geçmişte olduğu gibi, önümüzdeki asırlarda da hoşgörü timsali Hz. Mevlana’yı anmaya ve onun felsefesini içimizde yaşatmaya devam edeceğiz" dedi. Törene katılan Muğla Vali Yardımcısı İsmail Soykan ise Mevlana’nın evrensel değerlerine dikkat çekti. Soykan, Mevlana’nın 1207 yılında Belh şehrinde doğup 17 Aralık 1273’te Konya’da vuslata erdiğini hatırlatarak şunları söyledi: "Mevlana’nın insan anlayışının temelinde; nefsini arındırarak ilahi aşka ulaşmak vardır. Bu yolun temel taşları aşk, sabır, tevazu ve hoşgörüdür. Bu özellikler o dönemde olduğu gibi bugün de toplum olarak en çok ihtiyaç duyduğumuz değerlerdir. Bu felsefeyi ve Hz. Mevlana’nın ruhunu yaşatan bu güzel geceyi organize eden Konya Karamanlılar Derneği Başkanı’na ve üyelerine teşekkür ediyorum." Konuşmaların ardından programın finalinde gerçekleştirilen ve manevi atmosferin doruğa çıktığı semazen gösterisi, katılımcılar tarafından büyük bir ilgi ve beğeniyle izlendi.