ASAYİŞ - 15 Ocak 2026 Perşembe 11:46

Nevşehir’de dünürünü öldüren sanık ilk kez hakim karşısına çıktı

A
A
A
Nevşehir’de dünürünü öldüren sanık ilk kez hakim karşısına çıktı

Nevşehir’in Kozaklı ilçesinde dünürünü pompalı tüfekle vurarak öldüren tutuklu sanık, ilk kez hakim karşısına çıktı.


Geçtiğimiz ağustos ayında Kozaklı ilçesine bağlı Hoca Ahmet Yesevi Mahallesi Beyoğlu Caddesi’nde meydana gelen olayda, dünür oldukları öğrenilen Mehmet Ö. (73) ile Sıddık Ü. (78) arasında çıkan tartışma kavgaya dönüşmüş, Sıddık Ü.’nün pompalı tüfekle ateş açması sonucu Mehmet Ö. hayatını kaybetmişti. Şüpheli, olayda kullandığı av tüfeğiyle birlikte gözaltına alındıktan sonra çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı. Nevşehir 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, ’kasten öldürme’ suçundan tutuklu yargılanan sanık Sıddık Ü., taraf avukatları ile maktulün yakınları katıldı.


Sanık Sıddık Ü. savunmasında hayatını kaybeden dünürü Mehmet Ö.’nün kendisine ait bahçeye zarar verdiğini ve olay günü tahrik edildiğini ileri sürdü. Sıddık Ü ifadesinde, "Av tüfeği ile yanlarına gittim. Evlerinin bahçesinde rastgele, hedef gözetmeksizin ateş açtım. Mehmet Ö. kaçarken vurulup yere düştü. Eşi Zehra Ö. korkup garaja kaçtı. Hanımıyla herhangi bir husumetim yoktu. Olaydan sonra eve gidip polisi arayacaktım ancak ben aramadan kapıda polisleri görünce teslim oldum. Bu duruşmada bulunan herkesten özür diliyorum. Pişmanım, böyle olmasını istemezdim" dedi.


Müşteki olarak dinlenen Zehra Ö. ise olay günü eşi Mehmet Ö. ile birlikte evlerinin bahçesinde halı yıkadıklarını, sanık Sıddık Ü.’nün elinde tüfekle küfür ve hakaretler ederek kendilerine doğru koştuğunu söyledi. Eşinin sanığı tahrik etmediğini ifade eden Zehra Ö., "Eşim hastaydı. İlk kurşunla yere yığıldı, ardından 3-4 el daha ateş etti. Kaçma şansı yoktu. Ben garaja kaçtım, garaj kapısını tekmeledi ve kapıya da ateş açtı. Amacı bizi öldürmekti. Bahçesindeki ağaçlara da zarar vermedik" diye konuştu.


Duruşma sonunda mahkeme heyeti, sanık Sıddık Ü.’nün tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı şubat ayına erteledi. Ayrıca sanığın akıl sağlığının yerinde olup olmadığının tespiti amacıyla Adana Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’ne sevk edilmesine hükmedildi.



Nevşehir’de dünürünü öldüren sanık ilk kez hakim karşısına çıktı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun İlkadım’da kursiyerlerin sertifika heyecanı Samsun’un İlkadım Belediyesi tarafından düzenlenen eğitim programlarını başarıyla tamamlayan kursiyerler sertifikalarını İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz’dan aldı. Kadınların mesleki ve kişisel gelişimlerine olumlu katkılar sağlamak amacıyla, İlkadım Belediyesi tarafından 1 Ekim 2025 tarihinde başlayan "Satış Uzmanlığı, Çevre Bilinci ve Sıfır Atık Yönetimi, Ön Muhasebe, Baştan Sona Girişimcilik ve İşaret Dili" eğitimleri tamamlandı. Hanımeli Konağı’nda düzenlenen ve Ayşegül Akça, Gökçe Şahingöz ve Muhammet Çakar tarafından verilen eğitimlerini tamamlayan kursiyerlere sertifikalarını, İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz verdi. "Güçlü ve özgüvenli kadınlar" Eğitim faaliyetlerine özellikle de kişisel ve mesleki gelişime katkı sağlayan eğitimlere önem verdiklerini söyleyen İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, "Kadınlarımızın kendilerini geliştirmelerine ve meslek edinmelerine katkı sağlamak amacıyla Hanımeli Konağı’nda düzenlediğimiz eğitimlere katılan kursiyerlerimize sertifikalarını verdik. Eğitimlere ilgi gösteren, emek veren ve süreci başarıyla tamamlayan tüm kursiyerlerimizi yürekten kutluyorum. Bu eğitimlerin, kadınlarımızın hem sosyal hayatta hem de iş yaşamında daha güçlü ve özgüvenli bireyler olmalarına doğrudan katkı sağlayacağına inanıyoruz. Eğitim sürecinde özveriyle görev alan eğitmenlerimiz Ayşegül Akça, Gökçe Şahingöz ve Muhammet Çakar’a ve bu çalışmalara destek veren herkese teşekkür ediyorum. İlkadım’da kadınlarımızın yanında olmaya, eğitimi, üretimi ve gelişimi destekleyen projeleri hayata geçirmeye devam edeceğiz" dedi.
Muğla Emirbeyazıt Mahallesi Kolejler bölgesinde üstyapı çalışmaları başladı Menteşe Belediyesi Emirbeyazıt Mahallesi Kolejler Bölgesi’nde altyapı çalışmaları tamamlanan yol güzergâhlarında üstyapı çalışmalarına başladı. Muğla Büyükşehir Belediyesi ile koordineli yürütülen çalışmalar kapsamında, yol güzergâhlarında kilit parke ve asfalt düzenlemeleri gerçekleştiriliyor. Çalışmaların, ilgili altyapı kurumlarıyla sağlanan koordinasyon doğrultusunda en kısa sürede kalıcı olarak tamamlanması planlanıyor. Başkan Köksal Aras, "Üstyapı hamlemizi başlattık" Çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulunan Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal Aras, bölgedeki sürecin planlı ve eşgüdümlü şekilde ilerlediğini vurguladı. Başkan Köksal Aras, şunları söyledi: "Emirbeyazıt Mahallesi Kolejler Bölgesi, okullarımız ve ticari işletmelerimiz nedeniyle yoğun bir trafik yükü taşıyor. Bölgede altyapı süreci tamamlanır tamamlanmaz üstyapı hamlemizi başlattık. Ekiplerimiz şu an bölgede üstyapı çalışmalarını hızla sürdürüyor. Vatandaşlarımızın, öğrencilerimizin ve velilerimizin yaşadığı mağduriyetleri gidermek önceliğimiz. Büyükşehir Belediyemizle koordineli şekilde yürüttüğümüz kilit parke ve asfalt çalışmalarını tamamlayarak yollarımızı kalıcı ve güvenli hale getireceğiz. Bölgedeki üstyapı çalışması en kısa zamanda tamamlanarak, vatandaşlarımızın kullanımına sunulacak" dedi.