GÜNDEM - 09 Nisan 2025 Çarşamba 10:17

Nevşehir’de kariyer günlerine yoğun ilgi

A
A
A
Nevşehir’de kariyer günlerine yoğun ilgi

Kapadokya Üniversitesi iş dünyasıyla öğrencileri buluşturan Kariyer Fuarına ev sahipliği yapıyor. 2 gün sürecek olan KÜN Kariyer Fuarı, üniversite öğrencileri ve mezunlar için büyük bir fırsat sunuyor. Fuara, sektörün öncü firmaları ve alanında uzman isimler katıldı.


Fabrika Yerleşkesinde başlayan etkinliğin ilk günü, öğrenciler ve profesyoneller için oldukça verimli geçti. Katılımcılar, iş ve staj imkanları hakkında bilgi alırken, aynı zamanda sektördeki gelişmeleri yakından takip etme fırsatı buldular. Öğrenciler, fuar süresince sektörün önemli isimleriyle birebir görüşmeler gerçekleştirdi.


Kapadokya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ali Karasar, etkinliğin açılış konuşmasında, Üniversitenin 20 yıllık geçmişine ve özellikle sağlık, havacılık gibi alanlardaki uzmanlıklarına dikkat çekti. Karasar, öğrencilere kariyer yolculuklarında sürekli gelişim ve değişimin önemini vurgulayarak, her zaman yeni fırsatlar keşfetmenin mümkün olduğunu belirtti. Ayrıca, sektörle yapılan iş birliklerinin öğrencilere staj ve uygulama imkânı sağladığını ifade etti.


Kariyer günlerine katılan Kapadokya Engelli Yetenekler Derneği (KEYDER) yetkilisi Esma Nur Yalçınkaya’da yaptığı açıklamada, "Bu fuarda yer aldığımız için bizde çok mutluyuz. Öğrencilerin yoğun bir ilgisi var. Öğrencilerimize derneğimizin faaliyetleri ve çalışmaları hakkında bilgi verme fırsatı bulduk" ifadelerini kullandı.


Etkinlik, düzenlenen söyleşiler ve topluluk etkinlikleriyle katılımcılara değerli bilgiler sunarken, fuar süresince gerçekleşen çekilişler ve sürpriz hediyelerle katılımcılar keyifli anlar yaşadılar. KÜN Kariyer Fuarı, ikinci gününde, öğrencilere iş dünyasıyla tanışma ve kariyerlerini şekillendirme fırsatları sunmaya devam edecek.



Nevşehir’de kariyer günlerine yoğun ilgi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan 24Erzincanspor yönetimi iftarda basınla buluştu 24Erzincanspor yönetimi, düzenlenen iftar programında basın mensuplarıyla bir araya gelerek kulübün mevcut durumu ve gelecek hedeflerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Kentte bir restoranda gerçekleştirilen programa spor camiası temsilcileri ile yerel ve ulusal basın mensupları katıldı. Programda konuşan Kulüp Başkanı Alaattin Yavuz Güneş, sezonun kalan bölümünde ligdeki konumlarını daha da güçlendirmeyi hedeflediklerini söyledi. Teknik heyet ve futbolcularla uyum içinde çalıştıklarını belirten Güneş, planlı ve disiplinli bir yönetim anlayışıyla hareket ettiklerini ifade etti. İstikrarlı performansın önemine dikkati çeken Güneş, camiaya güven veren bir tablo ortaya koyduklarını dile getirdi. Toplantıda kurulması planlanan futbol akademisine ilişkin de bilgi veren Güneş, Erzincan’da altyapı temelli ve sürdürülebilir bir sistem oluşturmayı amaçladıklarını kaydetti. Genç yeteneklerin erken yaşta keşfedilerek profesyonel altyapıyla buluşturulmasının öncelikleri arasında yer aldığını aktaran Güneş, akademinin uzun vadede hem kulübe hem de şehir futboluna katkı sağlayacağını belirtti. Sponsorluk çalışmaları hakkında da değerlendirmelerde bulunan Güneş, kulübün mali yapısını güçlendirmek amacıyla iş dünyası ve çeşitli kurumlarla temasların sürdüğünü ifade ederek, mevcut ekonomik şartlara rağmen mali disiplinin korunduğunu ve şeffaf bir yönetim anlayışı benimsediklerini sözlerine ekledi. Program, basın mensuplarının sorularının yanıtlanmasının ardından sona erdi.