GÜNDEM - 11 Ocak 2024 Perşembe 14:12

Sisin etkili olduğu Kapadokya böyle görüntülendi

A
A
A
Sisin etkili olduğu Kapadokya böyle görüntülendi

Dünyanın ve Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden olan Kapadokya bölgesinde oluşan sis turistler için farklı bir görsel şölen oluşturdu. Sisler içinde kaybolan Uçhisar Kalesi de drone ile havadan görüntülendi. Ortaya kartpostallık görüntüler çıktı.


Doğal, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle yerli ve yabancı turistlere her mevsim güzel manzara sunan Kapadokya’da bu gün de sis etkili oldu. Kapadokya bölgesinin önemli destinasyonları arasında yer ve dünyanın en büyük doğal gökdeleni niteliğindeki Uçhisar Kalesi ve çevresinde etkili olan sis, bölgeyi gelen yerli ve yabancı turistler için de farklı bir görsel şölen sundu.


Balon turları iptal


Kapadokya’da bölgesinde sabah saatlerinde etkili olan olumsuz hava nedeniyle sıcak hava balon turları da iptal edildi. Bölgede oluşan sis dolayısıyla iptal edilen Sıcak Hava Balon turları, turistlerin Kapadokya’da bulunan vadileri peribacalarını ve doğal kaya oluşumlarını kuş bakışı izleme fırsatını da iptal etmiş oldu. Bölgedeki sıcak hava balon uçuşları, hava şartlarının elverişli olması durumunda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına bağlı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Kapadokya Slot merkezi tarafından verilen izin ile gerçekleşebiliyor. Profesyonel Turist Rehberi Murat Acar; “Kapadokya yılda milyonlarca turistin ziyaret ettiği bir bölge. Kış aylarında Kapadokya bölgesine bazı ülkelerden de rağbet artıyor. Umarım bu yıl iyi bir sezan olur. Göstergeler de bu yönde işaret ediyor” dedi. Acar; “Kış aylarında Çin ve Japon turistlerden rağbetler var. Yakın bir tarihte Çinlilerin kendi takvimine göre bu yıl onlar için ’Ejderha’ yılı. Bu yıl da ülkemize Çinli turistlerin daha da fazla geleceğini düşünüyoruz” dedi.


Kapadokya bölgesini gezmek için Tayvan’dan gelen Hsu Freyıa’da yaptığı açıklamada; "Kapadokya’nın çok güzel olduğunu biliyordum. Hava çok soğuk ve şu an çok sisli olmasına rağmen çok güzel görünüyor. Tayvan’da hava şu an 20 derecelerde, burada ise eksi 1. Türk halkını çok sevdim. Çok sıcakkanlılar, misafirperverler. Bu nedenle Türkiye’yi çok sevdim” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Vezirköprü’de 555 öğrenciye bayramlık Ankara’da faaliyet gösteren Ankara & Vezirköprü Platformu, Ramazan Bayramı öncesinde Vezirköprü ilçesinde eğitim gören yetim, öksüz ve ihtiyaç sahibi öğrenciler için bayramlık yardımında bulundu. Platform tarafından yürütülen sosyal sorumluluk çalışması kapsamında ilçedeki çeşitli okullarda öğrenim gören öğrencilere bayramlık kıyafet alabilmeleri için hediye kartı ve bayram harçlığı dağıtıldı. Platform Başkanı Mustafa Sezer, yardım organizasyonunun geleneksel hale geldiğini belirterek, Vezirköprü’de ilk ve ortaöğretim düzeyinde eğitim gören ihtiyaç sahibi öğrenciler için her yıl bayramlık dağıtımı gerçekleştirdiklerini söyledi. Bu yıl 27 okulda eğitim gören toplam 555 öğrenciye ulaştıklarını ifade eden Sezer, ihtiyaç sahibi öğrencilerin öğretmenlerle kurulan iletişim sayesinde belirlendiğini dile getirdi. Sezer ayrıca organizasyona destek veren başta Özgür Kaya, Murat Gül ve Resül Özata olmak üzere yurt içi ve yurt dışından katkı sağlayan tüm hayırseverlere teşekkür etti. Platform Yönetim Kurulu Üyesi Yunis Kuzu ise ilçede bulunan 92 okul arasından kırsal ve merkezde yer alan 27 okulun seçildiğini belirterek, her yıl farklı okullardaki öğrencilere ulaşmaya özen gösterdiklerini kaydetti. Kuzu, geçmiş yıllarda Vezirköprü’de öğretmenlik yapmış bir hayırseverin de kampanyaya destek verdiğini sözlerine ekledi.
Bursa Bursa’da alkollü hemşire direksiyon başında can aldı: "Alkollü çıkmamak için kahve içmeye gitti" iddiası Bursa’da alkollü şekilde direksiyon başına geçtiği iddia edilen sürücünün çarptığı 73 yaşındaki kadın hayatını kaybetti. Kazanın ardından sürücünün ilk müdahaleyi yapmak yerine promil düşürmek için kahve içmeye gittiği iddia edilirken, kaza anı güvenlik kameralarına yansıdı. Olay, 7 Mart Cumartesi günü sabah saatlerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 2 çocuk annesi 73 yaşındaki Gönül Eriş, evinden çıkarak ekmek almaya gitti. Ekmek aldıktan sonra evine dönmek için yola çıkan Eriş’e, hızla gelen Burçin Ş. (34) idaresindeki 16 YU 965 plakalı otomobil çarptı. Çarpmanın etkisiyle savrulan yaşlı kadın ağır yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. 112 Acil Servis ekiplerince hastaneye kaldırılan Eriş, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Öte yandan, çevredeki vatandaşlar Bursa Şehir Hastanesi’nde hemşire olduğu öğrenilen sürücünün kazanın ardından olay yerine yakın bir kıraathaneye giderek kahve içtiğini iddia etti. Polis ekiplerinin olay yerinde alkolmetreye üflettiği sürücünün 0.70 promil alkollü olduğu belirlendi. Alkolmetre sonucuna itiraz eden sürücü hastanede kan testi verdi. Yapılan testte de sürücünün 0.67 promil alkollü olduğu tespit edildi. Mahkemeye çıkarılan sürücü hakkında ev hapsi kararı verildi. Karara tepki gösteren acılı aile ise adalet çağrısında bulundu. Hayatını kaybeden kadının oğlu Serkan Eriş, "Annem cumartesi sabah ekmek almaya gitti. Eve dönerken bir kadının çarpması sonucu hayatını kaybetti. Sürücünün hemşire olduğunu öğrendik. Çevredeki vatandaşların iddiasına göre kazadan sonra ilk müdahale etmek yerine alkollü çıkmamak için Türk kahvesi içmeye gitmiş. Hem alkollü çıkıyor hem de ev hapsine çarptırılıyor. Alkollü bir sürücünün bir kişinin ölümüne neden olmasına rağmen serbest kalmasında nerede adalet var?" dedi. Sürücü Burçin Ş. ise ifadesinde, "Dün gece alkol almıştım. İlk müdahaleyi kendim yaptım. 112 ekiplerine de ben haber verdim" diyerek kendisini savundu. Çevredeki vatandaşlar ise, "Kadın buradan geliyordu. Kaza yaptıktan sonra Türk kahvesi içmeye gitti" ifadelerini kullandı. Kazayla ilgili soruşturma sürüyor.