ÇEVRE - 20 Aralık 2024 Cuma 10:36

Sisli Kapadokya havadan görüntülendi

A
A
A
Sisli Kapadokya havadan görüntülendi

Türkiye’nin önemli kültür turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesinde sabah saatlerinde yoğun sis etkili oldu. Görüş mesafesi bazı yerlerde 20 metreye kadar düştü. Peribacaları, doğal kaya oluşumları ve bir birinden ilginç vadilerde sis, farklı güzelliği ortaya çıkardı. O güzellik dron ile havadan görüntülendi.


Dünyanın ve Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden olan Kapadokya bölgesinde oluşan sis turistler için farklı bir görsel şölen oluşturdu. Sisler içinde kaybolan Uçhisar Kalesi ve peribacaları dron ile havadan görüntülendi.



Ortaya kartpostallık görüntüler çıktı


Doğal, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle yerli ve yabancı turistlere her mevsim farklı manzara sunan Kapadokya’da bugün de sis etkili oldu. Kapadokya bölgesinin önemli destinasyonları arasında yer alan ve dünyanın en büyük doğal gökdeleni niteliğindeki Uçhisar Kalesi ve çevresinde etkili olan sis, bölgeyi gelen yerli ve yabancı turistler için de farklı bir görsel şölen sundu.



Balon turları da iptal edildi


Kapadokya’da bölgesinde sabah saatlerinde etkili olan olumsuz hava nedeniyle sıcak hava balon turları da iptal edildi. Bölgede oluşan sis dolayısıyla iptal edilen Sıcak Hava Balon turları, turistlerin Kapadokya’da bulunan vadileri peribacalarını ve doğal kaya oluşumlarını kuş bakışı izleme fırsatını da iptal etmiş oldu. Bölgedeki sıcak hava balon uçuşları, hava şartlarının elverişli olması durumunda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına bağlı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Kapadokya Slot merkezi tarafından verilen izin ile gerçekleşebiliyor. Çinli turistlerden Xiqi Chen yaptığı açıklamada; “Türkiye’nin gerçekten çok güzel olduğunu düşünüyorum. Bizim ülkemize göre çok farklı. Burada hava pekiyi değil, bu nedenle balonlara binemedik. Bu nedenle zamanım olursa buraya tekrar gelmek ve bu deneyimi yaşamak isterim” dedi.


Bir başka Çinli turist Yülu Liu da açıklamasında; “Her yer çok güzel ve farklı. Kapadokya’yı çok seviyorum. Her yerini gezmek ve görmek istiyorum. Bu gün havanın sisli olmasına rağmen her gittiğimiz yer çok güzel görünüyor. Bu gün balonlar ile uçmak istedik ancak hava buna müsaade etmedi. Bir dahaki sefere mutlaka uçacağım” ifadelerini kullandı.



Sisli Kapadokya havadan görüntülendi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Malatya Malatya’da 11 bin 367 konut ve 128 iş yeri için kura çekimi yapıldı Malatya’da 11 binden fazla konut ve 128 iş yeri hak sahiplerine teslim edildi. Hatay’da gerçekleştirilen son anahtar teslim töreniyle "Asrın İnşa Seferberliği" kapsamında inşa edilen konut ve iş yerleri hak sahiplerine teslim edildi. 6 Şubat 2023’te yaşanan depremlerin ardından başlatılan "Asrın İnşa Seferberliği" kapsamında yapımı tamamlanan 455 bin konut ve iş yeri hak sahiplerine teslim edildi. Son anahtar teslim töreni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin katılımıyla Hatay’da gerçekleştirildi. Malatya genelinde ise yıl sonu itibarıyla 62 bin 540 konut, 13 bin 32 köy evi ve 4 bin 88 iş yeri olmak üzere toplam 79 bin 660 konut ve iş yeri hak sahiplerine teslim edildi. Hatay’daki törende Cumhurbaşkanı Erdoğan, canlı bağlantıyla Malatya’nın Battalgazi ilçesi Göztepe Mahallesi 39. Rezerv Alanı’ndan 11 bin 367 konut ve 128 iş yeri için kura çekimine katıldı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koordinesinde TOKİ tarafından 11 ilde inşa edilen konut ve iş yerlerinin teslim süreci tamamlandı. Hatay’da düzenlenen törene 55 bin 681 hak sahibi katılırken, Malatya Valisi Seddar Yavuz, AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, AK Parti ve MHP milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı, siyasi parti temsilcileri ve kurum müdürleri de törende hazır bulundu.
Muğla Belediyeden çocuklara yönelik yılbaşı atölyesi Bodrum Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından çocuklara yönelik Yılbaşı Atölyesi düzenlendi. Yeni yıl coşkusunun paylaşıldığı Yılbaşı Atölyeleri, Bodrum Belediyesi Kültür Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesindeki kütüphanelerde gerçekleştirildi. Atölyelere katılan Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı İlknur Ülküm Seferoğlu, çocuklarla yakından ilgilendi. İlknur Ülküm Seferoğlu’na Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Gözde Çakıroğlu ile müdürlük personelleri de eşlik etti. Atölye çalışmalarında çocuklar, oyun, merak ve keşif odaklı etkinliklerle hem eğlendi hem de kendilerini geliştirdi. Yeni yıl temasıyla hazırlanan etkinlikler, çocukların hayal güçlerini desteklerken el becerilerinin gelişmesine katkı sağladı. Düzenlenen atölyeler, çocukların sosyalleşmesini desteklerken, birlikte üretme, paylaşma ve grup içinde hareket etme becerilerini güçlendirdi. Kütüphane ortamında gerçekleştirilen etkinlikler, çocukların öğrenme süreçlerine de farklı bir bakış açısı kazandırdı. Program sonunda çocuklara katılım sertifikaları verilirken, aileler de çocuklarının hem eğlenerek öğrenmelerini hem de güvenli bir ortamda sosyal beceriler kazanmalarını sağlayan bu tür etkinliklerin devam etmesini istediklerini belirtti. Bodrum Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, çocuklara yönelik sosyal, kültürel ve eğitici etkinlikleri önümüzdeki dönemde de sürdürmeyi hedefliyor.