GÜNDEM - 21 Nisan 2025 Pazartesi 11:16

Trabzon Okuyor’da Alev Alatlı anıldı

A
A
A
Trabzon Okuyor’da Alev Alatlı anıldı

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi ve Ortahisar İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde düzenlenen ve gelenekselleşen ’Trabzon Okuyor’ projesi, edebiyatseverleri bir araya getirdi.


Trabzon Merkez Fen Lisesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen programda, Türk edebiyatının düşünce dünyasına derin katkılar sunan Kapadokya Üniversitesi kurucusu Alev Alatlı’nın ’Kadere Karşı Koy A.Ş.’ adlı eseri merkeze alındı. Alanında uzman, gönüllü moderatörler eşliğinde gerçekleştirilen ve farklı disiplinlerin bakış açılarını buluşturan etkinlikte, Kadere Karşı Koy A.Ş. romanı; edebi, toplumsal, felsefi ve kültürel açılardan çok boyutlu ele alındı. Usta şair Behçet Necatigil’in kızı, yazar ve çevirmen Ayşe Sarısayın’ın onur konuğu olarak yer aldığı etkinliğe, Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden (KTÜ) lisans ve lisansüstü öğrenciler, çeşitli liselerden öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Proje yürütücüsü Prof. Dr. Ülkü Eliuz’un projenin amacı ve edebi yaklaşımlar hakkında bilgiler paylaştığı açış konuşmasında; Roman, inceleme, çeviri, eleştiri, şiir gibi farklı türlerde bir külliyata sahip olan ve kendi tabiriyle ömrünü ’anlamlandırma’ gayretine adayan Türk edebiyatının mütefekkir ismi Alev Alatlı’nın ölüm yıl dönümü için hazırlanan video-film gösterisi izletildi.


Programda, Uzm. Arzu Küçükosman’ın moderatörlüğünde, Alev Alatlı’nın Kadere Karşı Koy A.Ş. adlı romanı üzerine hazırlanan dört farklı sunum katılımcılarla paylaşıldı. KTÜ Lisans Öğrencisi Gül Çoğan ’Kadere Karşı Koy A.Ş.’de Kişi Kadrosu’, KTÜ Doktora Öğrencisi Uzm. Gözde Albayrak ’Toplumsal Cinsiyet Rolleri Bağlamında Kadere Karşı Koy A.Ş.’, Trabzon Merkez Fen Lisesi Felsefe Öğretmeni Davut Coşkun ’Kadere Karşı Koy A.Ş.’de Sığdan Derine Türkiye Manzaraları’ ve Trabzon Merkez Fen Lisesi 10. Sınıf Öğrencisi Kaan Karabayır, ’Toplumsal Kodlara Karşı Bir Direniş: Kadere Karşı Koy A.Ş.’ sunumlarını dinleyicilerle paylaştılar.



Trabzon Okuyor’da Alev Alatlı anıldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan 24Erzincanspor yönetimi iftarda basınla buluştu 24Erzincanspor yönetimi, düzenlenen iftar programında basın mensuplarıyla bir araya gelerek kulübün mevcut durumu ve gelecek hedeflerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Kentte bir restoranda gerçekleştirilen programa spor camiası temsilcileri ile yerel ve ulusal basın mensupları katıldı. Programda konuşan Kulüp Başkanı Alaattin Yavuz Güneş, sezonun kalan bölümünde ligdeki konumlarını daha da güçlendirmeyi hedeflediklerini söyledi. Teknik heyet ve futbolcularla uyum içinde çalıştıklarını belirten Güneş, planlı ve disiplinli bir yönetim anlayışıyla hareket ettiklerini ifade etti. İstikrarlı performansın önemine dikkati çeken Güneş, camiaya güven veren bir tablo ortaya koyduklarını dile getirdi. Toplantıda kurulması planlanan futbol akademisine ilişkin de bilgi veren Güneş, Erzincan’da altyapı temelli ve sürdürülebilir bir sistem oluşturmayı amaçladıklarını kaydetti. Genç yeteneklerin erken yaşta keşfedilerek profesyonel altyapıyla buluşturulmasının öncelikleri arasında yer aldığını aktaran Güneş, akademinin uzun vadede hem kulübe hem de şehir futboluna katkı sağlayacağını belirtti. Sponsorluk çalışmaları hakkında da değerlendirmelerde bulunan Güneş, kulübün mali yapısını güçlendirmek amacıyla iş dünyası ve çeşitli kurumlarla temasların sürdüğünü ifade ederek, mevcut ekonomik şartlara rağmen mali disiplinin korunduğunu ve şeffaf bir yönetim anlayışı benimsediklerini sözlerine ekledi. Program, basın mensuplarının sorularının yanıtlanmasının ardından sona erdi.