ASAYİŞ - 28 Ocak 2026 Çarşamba 12:04

Yaya geçidine 100 metre mesafede karşıya geçerken otomobilin çarptığı şahıs hayatını kaybetti

A
A
A
Yaya geçidine 100 metre mesafede karşıya geçerken otomobilin çarptığı şahıs hayatını kaybetti

Nevşehir’de ışıklı yaya geçidine yaklaşık 100 metre mesafede karşıdan karşıya geçmeye çalışan yayaya otomobil çarptı. Ağır yaralanan yaşlı adam, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.


Kaza, Güzelyurt Mahallesi Zübeyde Hanım Caddesi Taşlıbel Mezarlığı girişinde meydana geldi. İddiaya göre, karşıya koşarak geçmeye çalışan 70 yaşındaki Doğan Ü.’ye, Rümeysa K. yönetimindeki 38 RK 406 plakalı otomobil çarptı. Çarpmanın etkisiyle Doğan Ü. refüje savruldu. Kazayı gören vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Ağır yaralanan Doğan Ü., ilk müdahale olay yerinde yapıldıktan sonra Nevşehir Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan yaşlı adam hayatını kaybetti.


Kazanın meydana geldiği noktaya yaklaşık 100 metre mesafede ışıklı yaya geçidi bulunduğu öğrenildi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.



Yaya geçidine 100 metre mesafede karşıya geçerken otomobilin çarptığı şahıs hayatını kaybetti

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Sultanbeyli’de fırınlara Ramazan denetimi: Eksik tespit edilen işletmelere ceza yağdı Sultanbeyli Belediyesi zabıta ekipleri tarafından Ramazan ayı dolayısıyla ilçedeki fırınlarda gerçekleştirilen gramaj, hijyen ve etiket denetimlerinde, eksikliği tespit edilen işletmelere ceza yağdı. Sultanbeyli Belediyesi’ne bağlı zabıta ekipleri, Ramazan ayının bereketiyle birlikte fırınlara yönelik denetimlerini sıkılaştırdı. İlçe genelinde yapılan çalışmalarda; Ramazan pidesi başta olmak üzere ekmek ve unlu mamullerde gramaj, hijyen ve fiyat etiketleri tek tek kontrol edildi. İşletmelerin üretim alanları ile satış tezgâhlarını inceleyen ekipler, standartlara uygun üretim yapan fırıncılara teşekkür ederken, eksiklikleri tespit edilen işletmelere yönelik gerekli uyarıları yaptı ve yasal işlemleri uyguladı. "Tüm kontrollerimizi büyük bir kararlılıkla sürdürüyoruz" Sultanbeyli Belediye Başkanı Ali Tombaş, denetimlerin vatandaşların sağlığını ve hakkını korumak amacıyla titizlikle sürdürüldüğünü belirtti. Başkan Tombaş, "Ramazan’da sofraya ulaşan her ürünün hakkıyla ve güvenle sunulması için ekiplerimiz tam kadro sahada. Gramaj ve hijyen başta olmak üzere tüm kontrollerimizi büyük bir kararlılıkla sürdürüyoruz" ifadelerini kullandı. "Vatandaşımızın hakkını gözeten denetimlerimizi Ramazan boyunca sürdüreceğiz" Ramazan ayının bereket ve paylaşma ayı olduğunu vurgulayan Başkan Tombaş, konuya ilişkin şunları söyledi: "Hemşehrilerimizin sofrasına giren pide ve ekmeğin standartlara uygun olması bizim için en öncelikli konu. Zabıta ekiplerimiz sahada titiz bir çalışma yürütüyor. Esnafımızla iş birliği içerisinde, doğrudan vatandaşımızın hakkını gözeten bu denetimlerimizi Ramazan boyunca aynı hassasiyetle sürdüreceğiz."