YEREL HABERLER - 01 Aralık 2016 Perşembe 13:25

Niğde Belediyesi sokak hayvanlarını unutmadı

A
A
A
Niğde Belediyesi sokak hayvanlarını unutmadı

Niğde Belediyesi havaların soğuması ve kışın etkisini hissettirmesiyle sokak hayvanları için önlemler almaya başladı. Yıl boyunca sokak hayvanlarının tedavisini yapan Niğde Belediyesi soğuk kış aylarında mama ve su temininde de bulunuyor.
Niğde Belediyesi soğuk kış şartlarında yiyecek ve susuzluk sıkıntısı yaşayan sokak hayvanlarına sahip çıkıyor. Kış aylarının gelmesi, hava sıcaklığının düşmesi ve yağışların artması nedeniyle sokak hayvanlarının imdadına Niğde Belediyesi yetişiyor.
Bilindiği gibi kışın yiyecek ve su bulmakta sıkıntı çeken sokak hayvanları için Niğde Belediyesi tarafından belirli noktalara beslenme odakları yerleştirilmişti. Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından oluşturulan ekipler beslenme odaklarına bu yılda mamalar ve su yerleştirmeye başladı. Niğde Belediyesi ekipleri beslenme odaklarına günlük 200 sokak hayvanının doyabileceği kadar mama ve su temini yapıyor.
Ayrıca Niğde Belediyesi, sokak hayvanlarını zorlu kış gününde yalnız bırakmayarak vatandaşları da bu konuda yardımcı olması hususunda uyardı.
Beslenme Odaklarının Yerleri
Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi tarafından oluşturulan beslenme odaklarının; Niğde Evleri eski çöplük yolu, Sevki Evleri civarı, Savcılık Lojmanları karşısı, Yeşilburç Yolu üzeri Murat Evler civarı, Hande Sitesi önü, Vadikent civarı, Kayardı Mevkii, Zemerdi Mevkii, Arıtma Tesisi civarı ve Kayardı Ömerler Çayırı civarında oluşturulduğu bildirildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Aksaray’da mandıra çöktü: 750 küçükbaş hayvan göçük altında kaldı Aksaray’da şiddetli yağış nedeniyle mandıra çöktü. 750 küçükbaş hayvanın göçük altında kaldığı mandıra enkazında kurtarma çalışması başlatıldı. Aksaray’da 3 gündür aralıklarla devam eden şiddetli yağış birçok olumsuzlukları da beraberinde getirirken, sel ve su baskınlarının ardından bugün de içerisinde 750 küçükbaş hayvanın bulunduğu bir mandıra çöktü. Aksaray’ın merkeze bağlı Yeşilova beldesinde yaşanan göçük nedeniyle vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezine haber vermesi üzerine olay yerine İl Afet Acil Durum (AFAD), Aksaray Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine intikal eden ekipler iş makinelerinin de desteğiyle kurtarma çalışması başlattı. Mandıra enkazında kurtarma çalışmaları halen devam ederken İl Afet Acil Durum Müdürü Kadir Çelik, “Yeşilova beldemizde aşırı yağışlar sonucu bir ahırın çöktüğü ihbarı üzerine iki ekiple olay yerine geldik. Şu anda telef olan hayvanlar var. Toplam hayvan sayısının 750 olduğu söyleniyor. Kurtarma çalışmaları devam ediyor. Kurtarma operasyonumuz bittikten sonra net sayı belli olacak” dedi. Yeşilova Köseli Mahalle Muhtarı Kemal İlgün ise “Bölgede 3 gündür yağış devam etmekte. Bizim burada mandıramızın çökmesinden dolayı 750’ye yakın küçükbaş hayvanımız göçük altında kaldı. Ağıl altında kalan hayvanlardan ne kadar zayiat verdiğini bilmiyoruz. Zayiat sabah sayımında çıkacak. Allah izin verirse burayı kurtarmaya çalışıyoruz. Yağışlardan dolayı mandıra çöktü” diye konuştu.