EĞİTİM - 08 Eylül 2017 Cuma 14:06

Niğde’de okul güvenliği ve uyuşturucu ile mücadele toplantısı

A
A
A
Niğde’de okul güvenliği ve uyuşturucu ile mücadele toplantısı

Niğde’de okul güvenliği ve uyuşturucu ile mücadele toplantısı düzenlendi.

Niğde’de okul güvenliği ve uyuşturucu ile mücadele toplantısı düzenlendi.


Niğde İl Kültür ve Turizm müdürlüğünün toplantı salonunda düzelen toplantıya Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, İl Sağlık Müdürü Dr. Yılmaz Yücel, kurum amirleri, okul müdürleri, okul aile birliği başkanları katıldı.


Vali Yılmaz Şimşek’in başkanlığında gerçekleştirilen toplantı Vali Şimşek’in toplantı ile ilgili konuşmasıyla devam etti.


Vali Şimşek yaptığı konuşmada şunları söyledi; ‘‘2017-2018 yılı eğitim ve öğretim yılının açılmasına sayılı günler kaldı. Pazartesi günü ilkokul 1. Sınıf öğrencilerimiz eğitime başlıyor. Bir hafta sonrası ise tüm okullarımız eğitim öğretimine başlamış olacaklar. İlimizde yeni eğitim ve öğretim yılının daha güvenli, daha başarılı ve sağlıklı geçirebilmesi için bu toplantıyı düzenledik. Yeni eğitim ve öğretim yılı için tedbirlerimizi bir hafta öncesinden aldık. Bugünde bu aldığımız tedbirleri sizlerle paylaşmak ve bu tedbirlerin konusunda sizlerin görüşlerini almak, aksayan hususların sizler ile iştişare ederek bu tedbirlere son şeklini vermek için toplantımızı düzenledik. Bu tedbirler eğitimin geleceğine yapılan bir yatırımdır. Çünkü biz çocuklarımızı ve gençlerimizi ne kadar iyi geliştirir, onlara ne kadar güzel bir eğitim verebilirsek geleceğin Türkiyesi de güçlü, büyük ve rehber olacaktır. Bu neden ile eğitim hem ülkemiz için hem de Niğde’miz için en önemli önceliğimizdir. Eğitime yapılan yatırımlar bizim için çok önemlidir.’’ dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Batman “Dur” ihtarına uymayarak tarlaya kaçan otomobilden 19 bin adet uyuşturucu hap çıktı Batman’da polisin “Dur” ihtarına uymayan otomobil sürücüsü kaçtığı tarlada kaza yaparak durabildi. Otomobil ve şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramada 19 bin adet uyuşturucu hap ekstasy ile 1 kilo 32 gram bonzai maddesi ele geçirildi. Edinilen bilgilere göre, aldıkları ihbarı değerlendiren Batman İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Emniyet Müdürlüğü İHA Büro Amirliği ekipleriyle birlikte çalışma başlattı. Polis ekipleri, uyuşturucu madde ticareti yapan şahıslara yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında Petrolkent Mahallesi Bostan Caddesinde bir otomobili durdurmak istedi. Polisin “dur” ihtarına uymayan otomobil sürücü bir süre karayolunda polisten kaçtıktan sonra tarlaya girdi. Buğday başakları arasına gizlendiler Girdikleri tarlada kaza yapan otomobildeki şüpheliler buğday başaklarının arasına saklanmaya çalıştı. İHA Büro ekiplerinin dronlu çalışması sonucu buğday başakları arasına uzanarak saklanan 4 şüphelinin yerini belirledi. Polis etraflarını çevirdiği 4 şüpheliyi kıskıvrak yakaladı. Otomobilde ve gözaltına alınan 4 şüphelinin ikametlerine yapılan aramalarda farklı renklerde toplam 19 bin adet uyuşturucu hap ecstasy ile 1 kilo 32 gram bonzai uyuşturucu maddesi ele geçirildi. Yakalanarak emniyete götürülen şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece “Uyuşturucu Madde Ticareti” yapmak suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.